Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Χριστουγεννιάτικα Μπισκοτάκια σε Ρολά

recipe image
Προστέθηκε απόBianka, Τετάρτη, 02 Νοέμβριος 2011 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 1 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Πολύ νόστιμα και εμφανίσιμα γεμιστά μπισκοτάκια!

Συστατικά

    Για τη ζύμη

  •     200 γραμμάρια βούτυρο
  •     400 γραμμάρια αλεύρι
  •     150 γραμμάρια ζάχαρη
  •     1 πρέζα αλάτι
  •     1 αυγό
  •     Αλεύρι για το πασπάλισμα

    Για την γέμιση

  •     150 γραμμάρια αποξηραμένα βερίκοκα, σε κύβους κομμενα
  •     70 ml Amaretto
  •     180 γραμμάρια ΑΜΥΓΔΑΛΟΠΑΣΤΑ τριμμενη στο χοντρο του τριφτη
  •     120 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
  •     150 γραμμάρια μαρμελάδα βερίκοκο
  •     Ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
Οδηγίες



  1.     Κανουμε τη ζυμη: Ανακατευουμε ολα τα υλικα μαζι και ζυμωνουμε.
  2.     Βάλτε τη ζύμη σε μεμβρανη και τοποθετήστε στο ψυγείο, τουλαχιστον για 1 ώρα
  3.     Ετοιμαζουμε τη γεμηση:  Βάζουμε τα βερίκοκα με αμαρέτο και μαγειρεύουμε για περίπου 3 λεπτά.  Ριχνουμε και την αμυγδαλοπαστα , ζάχαρη άχνη, μαρμελάδα και ανακατεύουμε.
  4.     Ανοιγουμε τη ζυμη σε ενα φυλο.  Αλείφουμε απο την γέμιση ενα λεπτο στρωμα και το κανουμε σε ενα σφιχτό ρολό.
  5.  Στη συνέχεια, ακολουθουν 20 λεπτά στην κατάψυξη. Κόβουμε σε φετες 3 χιλιοστα με ένα μαχαίρι οδοντωτο.
  6.  Αναβουμε το φουρνο στους 200 βαθμους.  Βαζουμε τις φετες σε ταψι με λαδόκολλα, αυτο πρεπει γιατι αν δεν βαλουμε λαδοκολλα, κολλανε τα μπισκοτακια επανω στο ταψι και δεν μπορουμε να τα παρουμ.ε
  7.  Ψήνουμε στους 200 βαθμους για 12 λεπτα.
Λίγα μυστικά ακόμα

Αν δεν θελουμε αυτη τη γέμιση,  αλείφουμε με μια κόκκινη μαρμελάδα και πασπαλιζουμε με ψιλοκομμένα αμύγδαλα

Σχόλια
Σχόλιο από Hlianna , Σάββατο, 05 Νοέμβριος 2011
Eντυπωσιακή συνταγή!!!
Σχόλιο από Hlianna , Δευτέρα, 07 Νοέμβριος 2011
To λιώνουμε το βούτυρο, Βιανκα μου;
Σχόλιο από Bianka , Δευτέρα, 07 Νοέμβριος 2011
Οχι Ηλιαννα .ειναι η ζυμη φλορα
το Βουτυρο μπαινη κρυο ,οσο πιο κρυο τοσο καλυτερα
Σχόλιο από Νάνα , Δευτέρα, 07 Νοέμβριος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Αν δεν βάλω αμαρέτο και βερύκοκα,πειράζει;Φαντάζομαι πως οχι...Πάντως ο συνδυασμός αμυγδαλόπαστα με μαρμελάδα βερύκοκο είναι πάντα τέλειος!
Σχόλιο από Bianka , Δευτέρα, 07 Νοέμβριος 2011
Νανα μου εγραψα οτι μπορης να βαλης οτι θελεις μην βαζης αμαρετο και βερυκοκα
αλοιψε μονο με μαρμελαδα οτι εχεις καλλα ειναι να ειναι σε κοκιννο για να εχεις φοντο καλλο,και πασπαλισε με αμυγδαλα τριμμενα
Μεταφορά στην κορυφή