Χριστουγεννιάτικο Ρολό
Παντεσπάνι
- 6 κρόκους
- 80 γρ ζάχαρη
- ξύσμα από 1 λεμόνι
- 4 ασπράδια
- 80 γρ αλεύρι
Για την κρέμα
- 250 γρ ,κουβερτούρα σκούρα τριμμένη
- 130 γρ Κρέμα γάλακτος
- 250 γρ Νουγκά Μαντολάτο ή Νουτέλα
- 200 γρ Βούτυρο
- Κάνουμε τήν κρέμα
- Βάζουμε τήν κρέμα γάλακτος σε μια κατσαρόλα νά πάρει βράση, αφαιρούμε από τη φωτιά καί ρίχνουμε μέσα τήν κουβερτούρα για να διαλυθεί σε αυτό. Τέλος, προσθέστε τό Μαντολάτο (Νουγκά) ή τήν Μερέντα. Ανακατεύετε μέχρι νά ενωθεί καλά και αφήστε να κρυώσει. καλύτερα μία νύχτα
- Ανάβουμε τόν φούρνο στούς 230 βαθμούς για το παντεσπάνι
- Βάζουμε σε μπολ τούς κρόκους μέ 1 κ,σ ζάχαρη καί τό ξύσμα και χτυπάμε στη δυνατή ταχύτητα του μίξερ, ώσπου να πήξει και να αφρατέψει το μείγμα,
- Χτυπάμε στη δυνατή ταχύτητα του μίξερ τά ασπράδια μέ τήν υπόλοιπη ζάχαρη σέ μαρέγκα.
- Ρίχνουμε τη μαρέγκα στήν κρέμα μέ τούς κρόκους καί ανακτεύουμε απαλά ,ρίχνουμε καί το αλεύρι, ανακατεύουμε απαλά νά ενωθεί καί Στρώνουμε λαδόχαρτο σε ορθογώνιο ταψί 38x26 εκατοστά
- Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί και ψήνουμε γιά 10-12 βαθμούς.
- Πασπαλίζουμε μία μεγάλη πετσέτα με μπόλικη ζάχαρη. Βγάζουμε από το φούρνο και αναποδογυρίζουμε το ταψί επάνω στή πετσέτα Αφαιρούμε αμέσως το λαδόχαρτο.
- Τυλίγουμε σε ρολό από τη στενή πλευρά, χωρίς νά πάρουμε μέσα και την πετσέτα. Αφήνουμε το ρολό να κρυώσει.
- Ξετυλίγουμε με προσοχή τό ρολό και απλώνουμε επάνω τό 1/3 από τή ποσότητα τής κρέμας.
- Τυλίγουμε σε ρολό, κόβουμε 2 κομμάτια από τίς άκρες, αλείφουμε μέ τήν υπόλοιπη κρέμα, κολλάμε ένα από τά καμμάτια επάνω στό ρολό καί ένα στά πλάγια ή 2 κομμάτια στα πλάγια.
- Διακοσμούμε κατά το γούστο μας.