Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Χρυσαφένια κυδώνια στο φούρνο

recipe image
Προστέθηκε απόΕ.Φ., Σάββατο, 30 Οκτώβριος 2010 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 4 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Κυδώνια με χυμό πορτοκάλι ,αμύγδαλα και σαντιγί.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
  • 2 κιλά καθαρισμένα κυδώνια,
  • 1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού.
  • 1 ποτήρι νερό .
  • 50 γραμμάρια μέλι
  • 1 κουταλιά της σούπας κόρν φλάουρ.
  • Κανέλα ξύλο.Γαρύφαλα 8 -10.
  • 1/2 ποτήρι κρασί άσπρο.
  • 1 ποτήρι ζάχαρη.
  • Αμύγδαλα .Σαντιγί.
Οδηγίες
  1. Καθαρίζουμε τα κυδώνια από τα κουκούτσια  και την καρδιά, τα κόβουμε κομμάτια στα 4 .
  2. Τα πλένουμε ,τα στραγγίζουμε και τα αραδιάζουμε στο ταψί.
  3. Ανακατεύουμε σε λεκανίτσα τον χυμό την ζάχαρη, το κρασί,το μέλι, την κανέλα  τα γαρίφαλα και το νερό και αφού τα ανακατέψουμε καλά προσθέτουμε και το κορν φλάουρ που το διαλύουμε καλά . Περιχύνουμε με αυτό το σιρόπι τα κυδώνια και τα ψήνουμε σε μέτριο φούρνο περίπου μισή ώρα
  4. .Όταν κρυώσουν προσθέτουμε τα αμύγδαλα ασπρισμένα και ελαφρά καβουρντισμένα.
  5. Σερβίρουμε με σαντιγί!
Λίγα μυστικά ακόμα
  • Το κορν φλάουρ βοηθάει το σιρόπι να πήξει ελαφρά.
  • Αν δούμε ότι θέλουν και άλλο ψήσιμο συνεχίζουμε λίγο ακόμη
  • .Επίσης αυξομειώνουμε την ζάχαρη ανάλογα με τα γούστα μας.

Παρόμοια συνταγή:  Kυδώνι στην κατσαρόλα εύκολο

Σχόλια
Σχόλιο από Hlianna , Παρασκευή, 05 Νοέμβριος 2010
Διαχρονικό πεντανόστιμο γλυκό! Μπορεί να γίνει με γλυκαντικό αντί για ζάχαρη και πόσο;
Σχόλιο από Ε.Φ. , Παρασκευή, 05 Νοέμβριος 2010
Δεν το έχω δοκιμάσει με γλυκαντικό ,αλλά πιστεύω λιγώτερο πολύ γιατί ακούω ότι έχει μεγαλλίτερη γλυκύτητα απο την ζάχαρη!
Σχόλιο από Margo , Παρασκευή, 05 Νοέμβριος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Πολύ ωραίο δροσερό επιδόρπιο!!
Σχόλιο από Ε.Φ. , Παρασκευή, 05 Νοέμβριος 2010
Το κορν-φλαουερ πήζει το σιρόπι και το κάνει σαν μια ελαφριά κρέμα διάφανη,είναι πολύ καλο στη συνταγή αυτή,δεν την έκανα ποτέ χωρίς αυτό!σε άλλες συνταγές κυδωνιών δεν βάζω κορν φλάουρ.
Σχόλιο από Hlianna , Πέμπτη, 11 Νοέμβριος 2010
Πολύ ωραία έγιναν τα κυδώνια μου! Λίγο άλλαξα τη θερμοκρασία που τα έψησα στους 200-210 βαθμούς για 50 λεπτά περίπου. Πρόσθεσα και λίγη γρεναντίνη για γεύση και χρώμα. Για αυτούς που το θέλουν πιο γλυκό καλύτερα να βάλουν λίγη ζάχαρη ακόμα.Πολύ καλή η συνταγή!


Σχόλιο από vasiliki ver , Παρασκευή, 26 Νοέμβριος 2010 vote imagevote imagevote imagevote image
ΤΡΕΧΩ ΑΥΡΙΟ ΓΙΑ ΚΥΔΩΝΙΑ -ΟΣΟ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΩ ΑΚΟΜΑ.ΠΟΛΥ ΝΟΣΤΙΜΟ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΜΠΡΑΒΟ!!!!
Σχόλιο από vasiliki ver , Πέμπτη, 23 Δεκέμβριος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Τα έφτιαξα και ήταν πεντανόστιμα!!ΜΠΡΑΒΟ, εύκολη συνταγή με πολύ γεύση.
Σχόλιο από Hlianna , Κυριακή, 02 Ιανουάριος 2011
Μεταφορά στην κορυφή