Χταπόδι σουβλάκι
- 1 χταπόδι βρασμένο σε νερό με ξύδι και δυο δαφνόφυλλα,
Μαρινάδα:
- 1/3 φλ.λάδι,
- 3κ.σ.ξύδι ή κόκκινο κρασί(εγώ έβαλα κρασί),
- 2κ.σ.χυμό λεμόνι,
- 2κ.σ.χυμό πορτοκάλι,
- 1κ.γλ.ρίγανη,
- πιπέρι,δαφνόφυλλα.
Για τα σουβλάκια:
- 12 καλαμάκια για σουβλάκια,
- 1 πιπεριά σε μεγάλους κύβους, ελιές χωρίς κουκούτσια, περίπου 15-20 ελιές,
- 2 πορτοκάλια κομμένα σε φέτες και κάθε φέτα στα τέσσερα,
- 1 μικρή μαραθόριζα (προαιρετικά) σε φέτες.
- Αφού βράσουμε 20' το χταπόδι το στραγγίζουμε και το κόβουμε σε κομμάτια.
- Βάζουμε τη μαρινάδα σε τάπερ, ρίχνουμε τα κομμάτια χταποδιού μέσα και τ'αφήνουμε μια ώρα τουλάχιστον, στο ψυγείο.
- Ετοιμάζουμε τα σουβλάκια μας περνώντας στα καλαμάκια εναλλάξ ένα κομμάτι-κυβάκι μαραθόριζα, ένα κομμάτι χταπόδι, έναν κύβο πιπεριάς, ελιά και τέλος μια φετούλα πορτοκάλι.
- Ψήνουμε σε ψηστιέρα ή στο γκρίλ αφού τα αλείψουμε κάθε τόσο με τη μαρινάδα 20'περίπου!
- Γίνονται τέλεια, αρέσουν σε μικρούς και μεγάλους.
- Εγώ δεν έχω βάλει μαραθόριζα αλλά κι έτσι έγιναν νοστιμότατα!
γίνεται νόστιμο μεζεδάκι,όσο περισσότερο μείνει το χταποδάκι στη μαρινάδα τόσο νοστιμότερο γίνεται!!