Χταπόδι στο αλουμινόχαρτο
Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Άλλες κατηγορίες
- 1 χταπόδι, του κιλού περίπου, φρέσκο ή κατεψυγμένο
- 3-4 κ.σ. καλό ξίδι, από μαύρο κρασί
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 3-4 σκελίδες σκόρδο, καθεμιά κομμένη στα 4, χωρίς να τις ξεφλουδίσετε
- 1-2 φύλλα δάφνης
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1 κ.σ. ρίγανη
Οδηγίες
- Αν χρησιμοποιήσετε κατεψυγμένο χταπόδι, ξεπαγώστε το.
- Κόψτε το σε κομμάτια χωρίζοντας τα πλοκάμια.
- Βάλτε το σε γαβάθα να μαριναριστεί με το ξίδι για 1-2 ώρες.
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 230 βαθμούς.
- Απλώστε αλουμινόχαρτο σε ταψί.
- Βάλτε μέσα το χταπόδι, αφού το στραγγίσετε βιαστικά από το ξίδι, περιχύστε με το λάδι και ανακατώστε μαζί το σκόρδο, μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τη δάφνη.
- Κλείστε το αλουμινόχαρτο, γυρίζοντας τις άκρες για να φυλακίσετε τους χυμούς και ψήστε σε δυνατό φούρνο για 45',
- Ανοίξτε προσεκτικά το αλουμινόχαρτο να μη σας κάψει ο ατμός και ελέγξτε να δείτε αν ψήθηκε το χταπόδι, κι αν χρειάζεται, κλείστε και πάλι και ψήστε ακόμα 10-15'
- Πασπαλίστε με ρίγανη και σερβίρετέ το ζεστό ή σε θερμοκρασία δωματίου.

Σχόλια
Τι να πω μου τρέχουν τα σάλια.....
Πολύ μου αρέσει αυτός ο τρόπος ψησίματος. Νοστιμότατα υλικά και συνταγή. Πρέπει να γίνεται λουκούμι!!!
πραγματι πρεπει να γινετε λουκουμι με αυτο τον τροπο ψησηματος,μπραβο Αννακι!
πολλά σκουφάκια,Μπράβο σου το έκανα την Κυριακή και έγινε λουκούμι πεντανόστιμο.Μπράβο σου ξανα και ξανά!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Όπως το είχα πει!! Λουκούκι!! Μαλακό, γευστικό, μυρωδάτο, εύκολο και γρήγορο.

Άριστο!!Μαλακό, εωδιαστό, νοστιμότατο.

Πολύ καλός τρόπος μόνο μία ένσταση... το αλουμινόχαρτο αντιδρά με το ξύδι και τις όξινες ουσίες του χταποδιού... καλό ειναι να τυλίγεται πρώτα σε λαδόκολλα και μετα σε αλουμινόχαρτο για να μην ερχεται σε επαφή με αυτό.