Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Έρευνα για την ελληνική κουζίνα - 5 κουτιά δώρο
myGREEKbox 19.9.2017 12:18
Έρευνα για την ελληνική κουζίνα - 5 κουτιά δώρο
myGREEKbox 5.9.2017 8:17
Φτιαξε μια υπεροχη σπιτικη βυσσιναδα
howto 16.7.2017 16:45
Φτιάξε πετιμέζι σύκου
howto 11.7.2017 10:21
Φτιαξε ευκολα βανίλια υποβρύχιο
howto 11.7.2017 9:53
Φτιάξε εύκολα το υπέροχο λικέρ καρύδι
howto 11.7.2017 9:50
Φτιάξε την καλύτερη σπιτική κέτσαπ
howto 11.7.2017 9:46
Απ:Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Hlianna 22.4.2017 19:06
Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Αποστολία 22.4.2017 16:13
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
Bianka 17.10.2016 18:25
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
belladona 9.9.2016 12:12
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
netcafe2 4.6.2016 7:43
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 13.6.2015 17:24
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 15.4.2015 12:27
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 15.4.2015 12:25
ΦΤΙΑΞΤΕ ΣΚΟΝΗ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
howto 22.3.2015 17:08
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 26.2.2015 14:57
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 26.2.2015 14:57
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 20.2.2015 17:56
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 20.2.2015 17:55
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ




Χταπόδι στο φούρνο λουκούμι

recipe image
Προστέθηκε απόvasiliki ver, Δευτέρα, 05 Μάρτιος 2018
none
Περιγραφή

Νόστιμο,ελαφρύ με πολλά αρώματα!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
Σερβίρει
4 άτομα
  • 1 μεγάλο χταπόδι ή 2 μικρότερα { φρέσκα ή κατεψυγμένα}
  • ξύδι
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι σε ροδέλες
  • 2 σκελίδες σκόρδο σε φέτες
  • πολύχρωμες πιπεριές σε μπαστουνάκια
  • 3 ντομάτες χοντροκομμένες
  • 2-3 δαφνόφυλλα
  • αλάτι,πιπέρι,
  • μπαχάρι,ρίγανη
  • 4-5 πατάτες σε χοντρές φέτες
  • 1 κρασοπότηρο λάδι.
Οδηγίες
  1. Πλένουμε καλά το χταπόδι,χωρίζουμε τα πλοκάμια ,το βάζουμε σε κατσαρόλα μαζί με το ξύδι και νερό .Βράζουμε 15 λεπτά και το στραγγίζουμε.
  2. Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180° .
  3. Σε ταψί βάζουμε τις πατάτες, το σκόρδο, αλάτι με μέτρο, ρίγανη και πιπέρι. Περιχύνουμε με το μισό λάδι , ανακατεύουμε καλά. Τοποθετούμε τα πλοκάμια του χταποδιού ανάμεσα στις πατάτες προσθέτουμε τις πιπεριές,την ντομάτα ,τα δαφνόφυλλα και λίγο ζεστό νεράκι.
  4. Σκεπάζουμε το ταψί μας με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για περίπου 45 λεπτά. Ξεσκεπάζουμε το ταψί, ελέγχουμε τα υγρά του φαγητού μας ,αν χρειαστεί προσθέτουμε 1/2 φλ. ζεστό νερό. Συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 30 λεπτά περίπου ή μέχρι να μαλακώσει καλά το χταπόδι και να μείνει με το λαδάκι του.
Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή