Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Χταπόδι στο φούρνο λουκούμι

recipe image
Προστέθηκε απόvasiliki ver, Δευτέρα, 05 Μάρτιος 2018
none
Περιγραφή

Νόστιμο,ελαφρύ με πολλά αρώματα!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
Σερβίρει
4 άτομα
  • 1 μεγάλο χταπόδι ή 2 μικρότερα { φρέσκα ή κατεψυγμένα}
  • ξύδι
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι σε ροδέλες
  • 2 σκελίδες σκόρδο σε φέτες
  • πολύχρωμες πιπεριές σε μπαστουνάκια
  • 3 ντομάτες χοντροκομμένες
  • 2-3 δαφνόφυλλα
  • αλάτι,πιπέρι,
  • μπαχάρι,ρίγανη
  • 4-5 πατάτες σε χοντρές φέτες
  • 1 κρασοπότηρο λάδι.
Οδηγίες
  1. Πλένουμε καλά το χταπόδι,χωρίζουμε τα πλοκάμια ,το βάζουμε σε κατσαρόλα μαζί με το ξύδι και νερό .Βράζουμε 15 λεπτά και το στραγγίζουμε.
  2. Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180° .
  3. Σε ταψί βάζουμε τις πατάτες, το σκόρδο, αλάτι με μέτρο, ρίγανη και πιπέρι. Περιχύνουμε με το μισό λάδι , ανακατεύουμε καλά. Τοποθετούμε τα πλοκάμια του χταποδιού ανάμεσα στις πατάτες προσθέτουμε τις πιπεριές,την ντομάτα ,τα δαφνόφυλλα και λίγο ζεστό νεράκι.
  4. Σκεπάζουμε το ταψί μας με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για περίπου 45 λεπτά. Ξεσκεπάζουμε το ταψί, ελέγχουμε τα υγρά του φαγητού μας ,αν χρειαστεί προσθέτουμε 1/2 φλ. ζεστό νερό. Συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 30 λεπτά περίπου ή μέχρι να μαλακώσει καλά το χταπόδι και να μείνει με το λαδάκι του.
Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή