Χταπόδι ξυδάτο
- 1 χταπόδι 1300 γραμμάρια .
- 1 καρότο μεγάλο .
- 1 κρεμμύδι ξερό.
- Μία σελινόριζα μικρή με τα φύλλα μαζί .
- 1/2 φλιτζάνι ξύδι.
- Λάδι και ξύδι για το σερβίρισμα.
- Βράζουμε το χταπόδι μαζί με το καρότο με το σέλινο και το κρεμμύδι.Προσθέτουμε και το ξύδι.
- Στην αρχή σε δυνατή φωτιά και μετά σε μέτρια. Ξαφρίζουμε αν χρειαστεί .Θέλει περίπου 1και 1/2 ώρα για να βράσει,δοκιμάζουμε και όταν μπαίνει εύκολα το πιρούνι σημαίνει ότι έβρασε.
- Το στραγγίζουμε και το κόβουμε.Βγάζουμε όση μεμβράνη μπορούμε χωρίς να χαλάσουμε τις βεντούζες του.
- Σερβίρουμε με λαδόξυδο.
Όσο περισσότερο μείνει στο λαδόξυδο τόσο πιό νόστιμο γίνεται!Έστω και μερικές μέρες σε τάπερ στο ψυγείο!