Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Hlianna 25.2.2019 8:35
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Hlianna 25.2.2019 8:11
Απ:Παιχνίδι: Βρες τη λέξη !
Johnnys 23.2.2019 22:50
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Johnnys 23.2.2019 22:21
Απ:Παιχνίδι: Συνέχισε την Παροιμία......
Johnnys 23.2.2019 22:18
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
Johnnys 23.2.2019 22:15
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Johnnys 23.2.2019 22:12
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
Johnnys 23.2.2019 22:10
Απ:Μαγειρεύω....φράσεις!
Johnnys 23.2.2019 22:05
Απ:ψωμί ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και συντηρητικά
Johnnys 23.2.2019 2:06
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Johnnys 22.2.2019 23:47
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Athina P 15.2.2019 10:59
Απ:Κεικ με τυρί μασκαρπόνε
Athina P 15.2.2019 10:52
Απ:Γιορτή !
Athina P 15.2.2019 10:50
Απ:Κάνναβη σε τροφές
Hlianna 2.2.2019 8:25
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
Athina P 23.1.2019 9:31
Απ:Περισσεύματα ζυμαρικών
Athina P 23.1.2019 9:28
Απ:Περισσεύματα ψαριού!
Athina P 23.1.2019 9:12
Κάνναβη σε τροφές
Athina P 4.1.2019 18:03
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Χταποδομακαρονάδα

recipe image
Προστέθηκε απόHlianna, Κυριακή, 29 Ιούλιος 2018
none
Περιγραφή

Το χταποδάκι βρισκόταν στην κατάψυξη και περίμενε να γίνει αυτή η σπουδαία σε νοστιμιά μακαρονάδα. Χωρίς μπαχαρικά και άλλα αρώματα για να μπορέσει να αναδειχτεί η λεπτή ευωδιά του χταποδιού.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες

1 χταποδάκι περίπου 1 κιλό
1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
1 σκελίδα σκόρδο στην πρέσα
1 σφινάκι τσίπουρο
1 κιλό ντομάτες ξεφλουδισμένες και τριμμένες
μισή κούπα λάδι
4- 5 κ.σ. ψιλοκομμένο μαιντανό
αλάτι, πιπέρι
500 γρ. μακαρόνια σπαγγέτι κανονικά ή ολικής

Οδηγίες

Βράζουμε το χταποδάκι σε μέτρια φωτιά με 2 ποτήρια νερό χωρίς τίποτα άλλο για 3/4 της ώρας περίπου να μαλακώσει αρκετά.
Το στραγγίζουμε κρατώντας μισό με ένα φλιτζάνι από το ζουμί του χταποδιού. Κοβουμε σε κομμάτια το χταπόδι
Σε κατσαρόλα με λάδι σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο για 3 λεπτά. Ρίχνουμε και το κομμένο χταπόδι και σοτάρουμε για λίγο ακόμα. Σβήνουμε με το τσίπουρο και αφήνουμε 3 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Προσθέτω τη φρέσκια ντομάτα , αλάτι , πιπέρι, Ζωμό χταποδιού και αφήνω να βράσει σε μέτρια φωτιά περίπου 20 λεπτά ή λίγο περισσότερο να πήξει ελαφρά και η σάλτσα. Προς το τέλος προσθέτω τον μαιντανό.
Εν τω μεταξύ έχω βράσει κατα το ήμισυ τα μακαρόνια μου σε αλατισμένο νερό. Προσθέτω τα μισοβρασμένα μακαρόνια στην κατσαρόλα και αφήνω να ολοκληρωθεί το ψήσιμο μέσα στην κατσαρόλα με το χταποδάκι. Ίσως χρειαστεί να προσθέσετε λίγο νερό ακόμα από αυτό που έβρασαν τα μακαρονια και το έχουμε φυλάξει.
Σερβίρω αμέσως ψιλ/νο μαιντανό.

Λίγα μυστικά ακόμα

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή