Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Τα αυγά στη διατροφή μας!
Hlianna 24.7.2018 20:54
Απ:Το πρωινό σας ξεκίνημα
Hlianna 24.7.2018 20:53
Απ:Περί ορέξεως...των άλλων!
Hlianna 24.7.2018 20:51
Απ:Πώς γεμίζω εύκολα και γρήγορα κανελόνια
Hlianna 24.7.2018 20:50
Απ:Το πρωινό σας ξεκίνημα
ioankedi@protonmail.com 24.7.2018 14:08
Απ:Τα αυγά στη διατροφή μας!
ioankedi@protonmail.com 21.7.2018 14:56
Απ:Περί ορέξεως...των άλλων!
ioankedi@protonmail.com 21.7.2018 14:54
Απ:Πώς γεμίζω εύκολα και γρήγορα κανελόνια
ioankedi@protonmail.com 21.7.2018 14:52
Απ:Έρευνα για την ελληνική κουζίνα - 5 κουτιά δώρο
myGREEKbox 19.9.2017 12:18
Έρευνα για την ελληνική κουζίνα - 5 κουτιά δώρο
myGREEKbox 5.9.2017 8:17
Φτιαξε μια υπεροχη σπιτικη βυσσιναδα
howto 16.7.2017 16:45
Φτιάξε πετιμέζι σύκου
howto 11.7.2017 10:21
Φτιαξε ευκολα βανίλια υποβρύχιο
howto 11.7.2017 9:53
Φτιάξε εύκολα το υπέροχο λικέρ καρύδι
howto 11.7.2017 9:50
Φτιάξε την καλύτερη σπιτική κέτσαπ
howto 11.7.2017 9:46
Απ:Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Hlianna 22.4.2017 19:06
Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Αποστολία 22.4.2017 16:13
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
Bianka 17.10.2016 18:25
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
belladona 9.9.2016 12:12
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
netcafe2 4.6.2016 7:43
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

4433-kembap.jpg
Κεμπάπ



Χταποδομακαρονάδα

recipe image
Προστέθηκε απόHlianna, Κυριακή, 29 Ιούλιος 2018
none
Περιγραφή

Το χταποδάκι βρισκόταν στην κατάψυξη και περίμενε να γίνει αυτή η σπουδαία σε νοστιμιά μακαρονάδα. Χωρίς μπαχαρικά και άλλα αρώματα για να μπορέσει να αναδειχτεί η λεπτή ευωδιά του χταποδιού.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες

1 χταποδάκι περίπου 1 κιλό
1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
1 σκελίδα σκόρδο στην πρέσα
1 σφινάκι τσίπουρο
1 κιλό ντομάτες ξεφλουδισμένες και τριμμένες
μισή κούπα λάδι
4- 5 κ.σ. ψιλοκομμένο μαιντανό
αλάτι, πιπέρι
500 γρ. μακαρόνια σπαγγέτι κανονικά ή ολικής

Οδηγίες

Βράζουμε το χταποδάκι σε μέτρια φωτιά με 2 ποτήρια νερό χωρίς τίποτα άλλο για 3/4 της ώρας περίπου να μαλακώσει αρκετά.
Το στραγγίζουμε κρατώντας μισό με ένα φλιτζάνι από το ζουμί του χταποδιού. Κοβουμε σε κομμάτια το χταπόδι
Σε κατσαρόλα με λάδι σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο για 3 λεπτά. Ρίχνουμε και το κομμένο χταπόδι και σοτάρουμε για λίγο ακόμα. Σβήνουμε με το τσίπουρο και αφήνουμε 3 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Προσθέτω τη φρέσκια ντομάτα , αλάτι , πιπέρι, Ζωμό χταποδιού και αφήνω να βράσει σε μέτρια φωτιά περίπου 20 λεπτά ή λίγο περισσότερο να πήξει ελαφρά και η σάλτσα. Προς το τέλος προσθέτω τον μαιντανό.
Εν τω μεταξύ έχω βράσει κατα το ήμισυ τα μακαρόνια μου σε αλατισμένο νερό. Προσθέτω τα μισοβρασμένα μακαρόνια στην κατσαρόλα και αφήνω να ολοκληρωθεί το ψήσιμο μέσα στην κατσαρόλα με το χταποδάκι. Ίσως χρειαστεί να προσθέσετε λίγο νερό ακόμα από αυτό που έβρασαν τα μακαρονια και το έχουμε φυλάξει.
Σερβίρω αμέσως ψιλ/νο μαιντανό.

Λίγα μυστικά ακόμα

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή