Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

KAMPALA ILLUMINATI NO BLOOD SHEDDING+27788676511 I
makambasimon32@gmail.com 4.12.2022 12:52
+27788676511 UGANDA JOIN ILLUMINATI IN KAMPALA How
makambasimon32@gmail.com 4.12.2022 12:51
Απ:Μέτρημα υλικών
Hlianna 13.7.2022 23:24
Απ:Συνταγές light
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:20
Απ:Σχολιάζουμε στον κατάλληλο χώρο!
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:13
Απ:Φωτογραφίες στα σχόλια των συνταγών μας ( Ν...
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:12
Απ:χρηστες κ συνταγες τους
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:11
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:03
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:00
Απ:Ετοιμαζόμαστε για το Πάσχα!
M_nis27 8.3.2021 19:44
Απ:Μέτρημα υλικών
M_nis27 8.3.2021 19:20
Απ:Πως να κάνω μια τούρτα?
abhikhurana 22.7.2020 4:51
Απ:Αφιερώνω
mihirmane 5.6.2020 6:36
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 26.3.2020 0:48
Απ:Γιορτή !
M_nis27 26.3.2020 0:44
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
M_nis27 26.3.2020 0:21
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 16.3.2020 17:29
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
M_nis27 16.3.2020 16:58
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
M_nis27 16.3.2020 10:07
Απ:Να σας γνωρίσω τον Κύριο;
Bianka 1.1.2020 21:45
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ




Χταποδομακαρονάδα

recipe image
Προστέθηκε απόHlianna, Κυριακή, 29 Ιούλιος 2018
none
Περιγραφή

Το χταποδάκι βρισκόταν στην κατάψυξη και περίμενε να γίνει αυτή η σπουδαία σε νοστιμιά μακαρονάδα. Χωρίς μπαχαρικά και άλλα αρώματα για να μπορέσει να αναδειχτεί η λεπτή ευωδιά του χταποδιού.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες

1 χταποδάκι περίπου 1 κιλό
1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
1 σκελίδα σκόρδο στην πρέσα
1 σφινάκι τσίπουρο
1 κιλό ντομάτες ξεφλουδισμένες και τριμμένες
μισή κούπα λάδι
4- 5 κ.σ. ψιλοκομμένο μαιντανό
αλάτι, πιπέρι
500 γρ. μακαρόνια σπαγγέτι κανονικά ή ολικής

Οδηγίες

Βράζουμε το χταποδάκι σε μέτρια φωτιά με 2 ποτήρια νερό χωρίς τίποτα άλλο για 3/4 της ώρας περίπου να μαλακώσει αρκετά.
Το στραγγίζουμε κρατώντας μισό με ένα φλιτζάνι από το ζουμί του χταποδιού. Κοβουμε σε κομμάτια το χταπόδι
Σε κατσαρόλα με λάδι σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο για 3 λεπτά. Ρίχνουμε και το κομμένο χταπόδι και σοτάρουμε για λίγο ακόμα. Σβήνουμε με το τσίπουρο και αφήνουμε 3 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Προσθέτω τη φρέσκια ντομάτα , αλάτι , πιπέρι, Ζωμό χταποδιού και αφήνω να βράσει σε μέτρια φωτιά περίπου 20 λεπτά ή λίγο περισσότερο να πήξει ελαφρά και η σάλτσα. Προς το τέλος προσθέτω τον μαιντανό.
Εν τω μεταξύ έχω βράσει κατα το ήμισυ τα μακαρόνια μου σε αλατισμένο νερό. Προσθέτω τα μισοβρασμένα μακαρόνια στην κατσαρόλα και αφήνω να ολοκληρωθεί το ψήσιμο μέσα στην κατσαρόλα με το χταποδάκι. Ίσως χρειαστεί να προσθέσετε λίγο νερό ακόμα από αυτό που έβρασαν τα μακαρονια και το έχουμε φυλάξει.
Σερβίρω αμέσως ψιλ/νο μαιντανό.

Λίγα μυστικά ακόμα

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή