Χταποδομακαρονάδα

Το χταποδάκι βρισκόταν στην κατάψυξη και περίμενε να γίνει αυτή η σπουδαία σε νοστιμιά μακαρονάδα. Χωρίς μπαχαρικά και άλλα αρώματα για να μπορέσει να αναδειχτεί η λεπτή ευωδιά του χταποδιού.
1 χταποδάκι περίπου 1 κιλό
1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
1 σκελίδα σκόρδο στην πρέσα
1 σφινάκι τσίπουρο
1 κιλό ντομάτες ξεφλουδισμένες και τριμμένες
μισή κούπα λάδι
4- 5 κ.σ. ψιλοκομμένο μαιντανό
αλάτι, πιπέρι
500 γρ. μακαρόνια σπαγγέτι κανονικά ή ολικής
Βράζουμε το χταποδάκι σε μέτρια φωτιά με 2 ποτήρια νερό χωρίς τίποτα άλλο για 3/4 της ώρας περίπου να μαλακώσει αρκετά.
Το στραγγίζουμε κρατώντας μισό με ένα φλιτζάνι από το ζουμί του χταποδιού. Κοβουμε σε κομμάτια το χταπόδι
Σε κατσαρόλα με λάδι σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο για 3 λεπτά. Ρίχνουμε και το κομμένο χταπόδι και σοτάρουμε για λίγο ακόμα. Σβήνουμε με το τσίπουρο και αφήνουμε 3 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Προσθέτω τη φρέσκια ντομάτα , αλάτι , πιπέρι, Ζωμό χταποδιού και αφήνω να βράσει σε μέτρια φωτιά περίπου 20 λεπτά ή λίγο περισσότερο να πήξει ελαφρά και η σάλτσα. Προς το τέλος προσθέτω τον μαιντανό.
Εν τω μεταξύ έχω βράσει κατα το ήμισυ τα μακαρόνια μου σε αλατισμένο νερό. Προσθέτω τα μισοβρασμένα μακαρόνια στην κατσαρόλα και αφήνω να ολοκληρωθεί το ψήσιμο μέσα στην κατσαρόλα με το χταποδάκι. Ίσως χρειαστεί να προσθέσετε λίγο νερό ακόμα από αυτό που έβρασαν τα μακαρονια και το έχουμε φυλάξει.
Σερβίρω αμέσως ψιλ/νο μαιντανό.