Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Αφιερώνω
mihirmane 5.6.2020 6:36
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 26.3.2020 0:48
Απ:Γιορτή !
M_nis27 26.3.2020 0:44
Μπισκότα πραλίνας
M_nis27 26.3.2020 0:40
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
M_nis27 26.3.2020 0:21
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 16.3.2020 17:29
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
M_nis27 16.3.2020 16:58
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
M_nis27 16.3.2020 10:07
Απ:Να σας γνωρίσω τον Κύριο;
Bianka 1.1.2020 21:45
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Hlianna 25.2.2019 8:35
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Hlianna 25.2.2019 8:11
Απ:Παιχνίδι: Βρες τη λέξη !
Johnnys 23.2.2019 22:50
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Johnnys 23.2.2019 22:21
Απ:Παιχνίδι: Συνέχισε την Παροιμία......
Johnnys 23.2.2019 22:18
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
Johnnys 23.2.2019 22:15
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Johnnys 23.2.2019 22:12
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
Johnnys 23.2.2019 22:10
Απ:Μαγειρεύω....φράσεις!
Johnnys 23.2.2019 22:05
Απ:ψωμί ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και συντηρητικά
Johnnys 23.2.2019 2:06
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Χυλοπίτες με σάλτσα φέτας και μυρωδικά

recipe image
Προστέθηκε απόHlianna, Τρίτη, 10 Δεκέμβριος 2013
none
Περιγραφή

Νόστιμη παραδοσιακή συνταγή για ένα γρήγορο πιάτο.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
  •    Μισό κιλό χυλοπίτες
  •    250 γρ. φέτα μαλακή ή σκληρή τριμμένη με τα χέρια
  •    1-2 σκελ. Σκόρδο ψιλ/νο
  •    1 κ.γλ. ρίγανη φρέσκια
  •    1 κ.γλ. δυόσμο φρέσκο
  •    Λίγο λάδι
  •    Αλάτι , πιπέρι
Οδηγίες
  1. Βράζουμε τις χυλοπίτες σε αλατισμένο νερό, λιγότερο από ότι λέει η συσκευασία στο πακέτο, αλλά δεν τις στραγγίζουμε.
  2. Το χρόνο που βράζουν οι χυλοπίτες, βάζουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και ζεσταίνουμε το λάδι σε χαμηλή φωτιά. Σοτάρουμε το σκόρδο για ένα λεπτό και προσθέτουμε στο τηγάνι τη τριμμένη φέτα., ανακατεύουμε ώστε να έχουμε μια κρέμα φέτας.
  3. Με μια τρυπητή κουτάλα παίρνουμε τις χυλοπίτες από την κατσαρόλα με όσο νερό πιάσει η κουτάλα και τις προσθέτουμε στο τηγάνι μας. Προσθέτουμε και τα μυρωδικά και δυναμώνουμε την φωτιά, για να εξατμιστούν και τα υγρά και ανακατεύουμε συνεχώς, μέχρι να ανακατευτούνε απαλά τα υλικά μας για 2-3 λεπτά και να έχουμε μια κρεμώδη μακαρονάδα.
  4. Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

 

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορούμε να βάλουμε ό,τι φέτα θέλουμε: αν είναι μαλακή θα γίνει σαν κρέμα, αν είναι πιο σκληρή θα μείνουν κάποια κομματάκια.

Μπορούμε να βάλουμε φρέσκα ή και ξερά μυρωδικά, ό,τι έχουμε ή μας αρέσει , ακό μα και μπαχαρικά, όπως κύμινο ή κανέλα

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή