Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

The design improved over the years, but the name s
marcusvsmith 21.5.2022 2:22
It continues to put a spring in your step
marcusvsmith 21.5.2022 2:19
Using a responsive foam that gives you an extra bo
marcusvsmith 21.5.2022 2:14
A breathable upper is made to feel contained, yet
marcusvsmith 21.5.2022 2:11
Least complicated Out there Ability for the Arizon
Galloway 12.5.2022 9:38
Ravens Have to have towards Regroup Out of the blu
Galloway 12.5.2022 9:37
Bears vs Saints Wild Card Playoff: Moment 50 perce
Galloway 12.5.2022 9:36
Brian Flores ‘still transferring for the duration
Galloway 12.5.2022 9:36
Fresh York Giants Slender 5 against Roster
Galloway 12.5.2022 9:35
Tampa Bay Bucs' Final NFL Challenger: 'Mad' Washin
Galloway 12.5.2022 9:34
Friday Cheese Curds: The Packerssecurity includes
Galloway 12.5.2022 9:33
Falcons 2021 no cost firm preview: The Falcoholic
Galloway 12.5.2022 9:32
Based on iconic ’90s fashion but keeping futuristi
elroygcrabtree 12.5.2022 3:48
Full-grain leather upper for a premium feel and su
elroygcrabtree 12.5.2022 3:45
Durable rubber sole with herringbone pattern for a
elroygcrabtree 12.5.2022 3:42
Serrated three-stripe styling shows off classic ad
elroygcrabtree 12.5.2022 3:41
men's classic leather motorcycle jacket
masterpaper 11.5.2022 5:33
Anna Claire Models - luxury escort Mykonos
cekkekarze@biyac.com 9.5.2022 10:39
What the NBA unvaccinated avid gamers
Petbigame 9.5.2022 1:58
ACC Betting Preview: January 29th
Petbigame 9.5.2022 1:57
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

2979-likerkanelas.jpg
Λικέρ κανέλας



Χυλοπίτες με σάλτσα φέτας και μυρωδικά

recipe image
Προστέθηκε απόHlianna, Τρίτη, 10 Δεκέμβριος 2013
none
Περιγραφή

Νόστιμη παραδοσιακή συνταγή για ένα γρήγορο πιάτο.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
  •    Μισό κιλό χυλοπίτες
  •    250 γρ. φέτα μαλακή ή σκληρή τριμμένη με τα χέρια
  •    1-2 σκελ. Σκόρδο ψιλ/νο
  •    1 κ.γλ. ρίγανη φρέσκια
  •    1 κ.γλ. δυόσμο φρέσκο
  •    Λίγο λάδι
  •    Αλάτι , πιπέρι
Οδηγίες
  1. Βράζουμε τις χυλοπίτες σε αλατισμένο νερό, λιγότερο από ότι λέει η συσκευασία στο πακέτο, αλλά δεν τις στραγγίζουμε.
  2. Το χρόνο που βράζουν οι χυλοπίτες, βάζουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και ζεσταίνουμε το λάδι σε χαμηλή φωτιά. Σοτάρουμε το σκόρδο για ένα λεπτό και προσθέτουμε στο τηγάνι τη τριμμένη φέτα., ανακατεύουμε ώστε να έχουμε μια κρέμα φέτας.
  3. Με μια τρυπητή κουτάλα παίρνουμε τις χυλοπίτες από την κατσαρόλα με όσο νερό πιάσει η κουτάλα και τις προσθέτουμε στο τηγάνι μας. Προσθέτουμε και τα μυρωδικά και δυναμώνουμε την φωτιά, για να εξατμιστούν και τα υγρά και ανακατεύουμε συνεχώς, μέχρι να ανακατευτούνε απαλά τα υλικά μας για 2-3 λεπτά και να έχουμε μια κρεμώδη μακαρονάδα.
  4. Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

 

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορούμε να βάλουμε ό,τι φέτα θέλουμε: αν είναι μαλακή θα γίνει σαν κρέμα, αν είναι πιο σκληρή θα μείνουν κάποια κομματάκια.

Μπορούμε να βάλουμε φρέσκα ή και ξερά μυρωδικά, ό,τι έχουμε ή μας αρέσει , ακό μα και μπαχαρικά, όπως κύμινο ή κανέλα

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή