Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

KAMPALA ILLUMINATI NO BLOOD SHEDDING+27788676511 I
makambasimon32@gmail.com 4.12.2022 12:52
+27788676511 UGANDA JOIN ILLUMINATI IN KAMPALA How
makambasimon32@gmail.com 4.12.2022 12:51
Απ:Μέτρημα υλικών
Hlianna 13.7.2022 23:24
Απ:Συνταγές light
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:20
Απ:Σχολιάζουμε στον κατάλληλο χώρο!
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:13
Απ:Φωτογραφίες στα σχόλια των συνταγών μας ( Ν...
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:12
Απ:χρηστες κ συνταγες τους
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:11
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:03
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:00
Απ:Ετοιμαζόμαστε για το Πάσχα!
M_nis27 8.3.2021 19:44
Απ:Μέτρημα υλικών
M_nis27 8.3.2021 19:20
Απ:Πως να κάνω μια τούρτα?
abhikhurana 22.7.2020 4:51
Απ:Αφιερώνω
mihirmane 5.6.2020 6:36
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 26.3.2020 0:48
Απ:Γιορτή !
M_nis27 26.3.2020 0:44
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
M_nis27 26.3.2020 0:21
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 16.3.2020 17:29
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
M_nis27 16.3.2020 16:58
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
M_nis27 16.3.2020 10:07
Απ:Να σας γνωρίσω τον Κύριο;
Bianka 1.1.2020 21:45
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ




Υγιεινά κουλουράκια με χαλβά του μπακάλη

recipe image
Προστέθηκε απόvasiliki ver, Πέμπτη, 10 Μάρτιος 2016
none
Περιγραφή

Νόστιμα,υγιεινά και νηστίσημα!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
  • ½ κούπα ελαιόλαδο
  • ½ κούπα ρακή
  • ½ κούπα ζάχαρη
  • 1 κούπα χυμό πορτοκαλιού
  • Ξύσμα πορτοκαλιού
  • 3 φακελάκια ξηρή μαγιά
  • 250 γραμμάρια χαλβά του μπακάλη
  • Περίπου 5 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 κούπα σουσάμι για το τύλιγμα.
Οδηγίες
  1. Τρίβουμε με το χέρι το χαλβά , να γίνει σαν ψίχουλα.
  2. Σε μια λεκάνη βάζουμε όλα τα υγρά υλικά,προσθέτουμε τη μαγιά , το ξύσμα και το χαλβά, ανακατεύουμε με το χέρι ή με σπάτουλα, ώστε να σπάσουν αν έχουν μείνει μεγάλα κομμάτια από το χαλβά.
  3. Προσθέτουμε το αλεύρι λίγο λίγο,ζυμώνοντας μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη που θα κολλά λίγο στα χέρια.
  4. Σκεπάζουμε με πετσέτα και αφήνουμε 1 ώρα να φουσκώσει.
  5. Πλάθουμε κουλουράκια σχετικά μεγάλα παίρνοντας μικρή ποσότητα ζύμης σαν μανταρίνι, την
  6. κάνουμε κορδόνι και το κυλάμε σε σουσάμι.
  7. Το κλείνουμε σε κουλουράκι.
  8. Τα αραδιάζουμε σε 2 ταψιά στρωμένα με λαδόκολλα, τα αφήνουμε να φουσκώσουν πάλι.
  9. Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180ο και ψήνουμε για μισή ώρα περίπου,ανάλογα τον φούρνο.

Λίγα μυστικά ακόμα

Εγώ έβαλα κονιάκ και χαλβά βανίλια,μπορείτε να βάλετε όποια γεύση σας αρέσει.
Ξέχασα να βάλω το ξύσμα που πρέπει να μπει για να δώσει περισσότερη γεύση!!Ακόμη καλύτερα θα πρότεινα ένα ολόκληρο πορτοκάλι πολτοποιημένο ,την επόμενη φορά που θα τα φτιάξω θα βάλω!!
Υπερισχύει η γεύση του χαλβά στα δικά μου κουλουράκια.
Η συνταγή από εδώ: http://www.cretangastronomy.gr/2014/05/blog-post_16-3/

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή