Ζελέ μήλου
- 4-5 μήλα σκληρά.
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού αμύγδαλα.
- 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη.
- 2 φλιτζάνια τσαγιού νερό.
- Κανέλα.Γαρίφαλα.
- Χυμό από 1&1/2 λεμόνι.
- 2 φάκκελα ζελέ πορτοκαλί χρώμα.
- Ζεματάμε τα αμύγδαλα και βγάζουμε το φλούδι τους. Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε φέτες.
- Βράζουμε σε μεγάλο τηγάνι για τρία λεπτά την ζάχαρη, με το νερό, με ένα κομμάτι φλούδα κανέλας ,τρία -τέσσερα γαρίφαλα και 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού. Βάζουμε μέσα τα μήλα μέσα και τα βράζουμε για 5 λεπτά και τα βγάζουμε απο το σιρόπι.
- Προσθέτουμε νερό στο σιρόπι ώστε να γίνει 4 φλιτζάνια. Το σουρώνουμε,το βράζουμε και προσθέτουμε το ζελέ και το ανακατεύουμε να διαλυθεί. Το αφήνουμε να κρυώσει.
- Τακτοποιούμε στον πυθμένα της φόρμας όμορφα μερικές φέτες μήλου σε σχέδιο. Ρίχνουμε λίγο ζελέ και βάζουμε την φόρμα στο ψυγείο να πήξει το ζελέ. Αφού πήξει βάζουμε μια στρώση αμύγδαλα κομμένα σε μπαστουνάκια και λίγο ζελέ και το ξαναβάζουμε στο ψυγείο.
- Κόβουμε στα δύο τις υπόλοιπες φέτες του μήλου .Στρώνουμε τα κομμάτια μήλου βάζουμε λίγο ζελέ και ξαναβάζουμε στο ψυγείο. Το παγώνουμε και βάζουμε τα υπόλοιπα αμύγδαλα και το υπόλοιπο ζελέ και βάζουμε τη φόρμα στο ψυγείο
- Όταν παγώσει εντελώς το βυθίζουμε για ένα λεπτό σε ζεστό νερό το καπακώνουμε με πιατέλα και το αναποδογυρίζουμε!
Σημασία ,έχει σαυτή την συνταγή να παγώνει το ζελέ καλά και μετά να μπαίνει η επόμενη στρώση! Μεσολαβεί κάποιο χρονικό όριο μέχρι να παγώσει το ζελέ.
δεν ειναι ομως αμαρτια να το κοψεις;
ειναι ενα κομψοτεχνημα
μπραβο Ειρηνη μου!
Ειμαι σε διαιτα και εψαχνα για γλυκο υπερπαραγωγη...αλλα χωρις πολλες θερμιδες!!!
Το δικο σου ειναι οτι πρεπει λοιπον!!!