Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Μέτρημα υλικών
akshpatil 12.5.2020 15:46
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 26.3.2020 0:48
Απ:Γιορτή !
M_nis27 26.3.2020 0:44
Μπισκότα πραλίνας
M_nis27 26.3.2020 0:40
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
M_nis27 26.3.2020 0:21
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 16.3.2020 17:29
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
M_nis27 16.3.2020 16:58
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
M_nis27 16.3.2020 10:07
Απ:Να σας γνωρίσω τον Κύριο;
Bianka 1.1.2020 21:45
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Hlianna 25.2.2019 8:35
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Hlianna 25.2.2019 8:11
Απ:Παιχνίδι: Βρες τη λέξη !
Johnnys 23.2.2019 22:50
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Johnnys 23.2.2019 22:21
Απ:Παιχνίδι: Συνέχισε την Παροιμία......
Johnnys 23.2.2019 22:18
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
Johnnys 23.2.2019 22:15
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Johnnys 23.2.2019 22:12
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
Johnnys 23.2.2019 22:10
Απ:Μαγειρεύω....φράσεις!
Johnnys 23.2.2019 22:05
Απ:ψωμί ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και συντηρητικά
Johnnys 23.2.2019 2:06
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

1968-sykagemista11.jpg
Σύκα γεμιστά



Ζερντές το Θρακιώτικο Χριστουγεννιάτικο γλυκό

recipe image
Προστέθηκε απόHlianna, Τρίτη, 15 Οκτώβριος 2013
none
Περιγραφή

Aγαπημένο παραδοσιακό γλυκό της Θράκης!

Συστατικά
  • 2 μήλα κομμάτια
  • 2 κυδώνια κομμάτια
  • Κράνα ξερά ή φρέσκα
  • 3 ποτήρια ζάχαρη
  • 1 ποτήρι νισεστέ
  • 7 ποτήρια νερό
  • Κανέλλα (προαιρ.)
Οδηγίες
  1. Τα μήλα και κυδώνια τα βραζουμε ελαφρα σαν κομποστα, στο τελος ριχνουμε τα κρανα (ξερα η φρεσκα).
  2. Δένουμε με το νισεστέ που διαλύουμε με λίγο νερό και το ρίχνουμε στο τέλος να πήξει.
  3. Πουδράρουμε με κανέλλα, (εαν θελουμε)
Λίγα μυστικά ακόμα

Αν σας φαίνεται πολύ γλυκό, ελαττώστε τη ζάχαρη.

Συνταγή από Bar Barbar

Σχόλια
Σχόλιο από Ε.Φ. , Τετάρτη, 16 Οκτώβριος 2013
Ωραίο φαίνεται και η ιδέα με τα χειμωνιάτικα φρούτα πολύ καλή ,θέλω όμως να μάθω αν γίνεται πηχτό αρκετά(σαν κρέμα;) η αραιό;
Σχόλιο από Hlianna , Τετάρτη, 16 Οκτώβριος 2013
Είναι πηκτός σαν ζελέ.
Σχόλιο από Ε.Φ. , Πέμπτη, 17 Οκτώβριος 2013
Ευχαριστώ Ηλιάννα ,θέλω να τον κάνω.
Σχόλιο από Ε.Φ. , Παρασκευή, 18 Οκτώβριος 2013
Έκανα το ζερντέ ,έγινε νόστιμος ,δεν έχει πολλές θερμίδες ,τον άρεσε όλη η οικογένεια!Απλά είχα αφυδατωμένα κεράσια και μαυτά αντικατέστησα τα κράνα.
Μεταφορά στην κορυφή