Ζυμαρικά ερωτευμένα
- 340 γρ αλευρι ή 150 γρ αλευρι και 150 γρ σιμιγδαλι
- ½ κ,γλ. αλατι
- 1 κ,σ. λαδι
- 3 αυγα
- 3 παντζάρια βρασμενα και σε πολτο στο μουλτι
- Μαϊντανό, τα φυλαρακια
- Βάζουμε το αλεύρι στον πάγκο εργασίας. Κάνουμε μια λακουβίτσα και ρίχνουμε τους κρόκους, τα αβγά, το αλάτι και το λάδι. Τα ζυμώνουμε καλά και το κάνουμε ρολό, το μοιράζουμε σε 3 μερη.
- Στο 1 βαζουμε μερικες κ,σ. απο τον πολτο πατζαρια ετσι που να εχουμε ενα ωραιο κοκκινο χρωμα. Το τυλίγουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε 1 ώρα να ξεκουραστεί.
- Ανοιγουμε το κοκκινο κομματι ζυμη σε φυλλο με κουπ καρδουλας η οτι αλλο θελουμε , κοβουμε τα σχεδια.
- Ανοίγουμε το 2ο κομματι ζυμη σε φύλλο 30χ30 και πάντα βάζουμε αρκετό αλεύρι να μην κολλάει. Βαζουμε επανω τις καρδουλες και ξαναπλαθουμε να ενωθουν καλα επανω στο φυλλο που ανοιξαμε. Κοβουμε σε κομματια ετσι που να φαινεται καλα το σχεδιο.
- Τωρα ανοιγουμε το 3 κομματι σε φυλλο 30χ30, το χαραζουμε στη μεση, βαζουμε επανω στο ενα μισο τα φυλλα μαιντανου, σκεπαζουμε με το αλλο μισο και το ανοίγουμε σε φύλλο και κόβουμε σε πολύ στενές λωρίδες και προσεχουμε να βγαλουμε το σχεδιο ολοκληρο στα μακαρονια μας.
- Τα στεγνώνουμε λίγο 20 λεπτά περίπου. Τα ρίχνουμε σε νερό που βράζει. Σερβίρετε με κοκκινιστά φαγητά
Αν θελουμε τα κοβουμε σε λαζανια η σε κανελονια, θα εχουμε ενα ωραιο εμφανισιμο φυλλο για τα λαζανια και κανελονια μας.
Πραγματικά πολύ όμορφα ζυμαρικά,μπράβο!!