Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

1041-mafins portokali.jpg
Μάφινς Πορτοκαλιού



Αφράτα και νηστίσιμα ντόνατς

recipe image
Προστέθηκε απόΝει, Σάββατο, 20 Φεβρουάριος 2016 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 1 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Υπέροχοι λουκουμάδες παραλίας

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
  • 2 ποτήρια νερό χλιαρό
  • 2 φακελάκια ξερή μαγιά
  • 4 κ.σ. ζάχαρη
  • 1κ.γ. αλάτι
  • 1/2 ποτήρι ηλιέλαιο
  • 1 κιλό αλέυρι
  • 2 φακελάκια βανίλια
Οδηγίες
  1. Βάζω το μισό αλεύρι με όλα τα υπόλοιπα υλικά στο μίξερ να χτυπηθούν.
  2. Προσθέτω και το υπόλοιπο αλεύρι και ζυμώνω με τα χέρια να γίνει μια ωραία ζύμη που δε κολλάει στα χέρια
  3. Αφήνω τη ζύμη στο ψυγείο να φουσκώσει καλά περίπου 1-2ώρες
  4. Ανοίγω ένα φύλλο όχι πολύ λεπτό
  5. Για να κόψω στο μέγεθος που θέλω παίρνω ένα στρογγυλό τάπερ μικρό και ένα νεροπότηρο. Κόβω πρώτα το μεγάλο κύκλο και ύστερα το μικρό. Έτσι βγαίνει ένα μεγάλο Ο.
  6. Η ζύμη που περισεύει τη ξαναζυμώνω και κάνω την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει
  7. Αφήνω άλλη μισή ώρα τα ντόνατς να φουσκώσουν και στη συνέχεια τα τηγανίζω σε μπόλικο ηλιέλαιο.
  8. Στο τηγάνι διπλασιάζονται σε όγκο γι αυτό μην ανησυχείτε αν σας φαίνονται λεπτά.
  9. Μόλις τα βγάλω τα τοποθετώ σε απορροφητικό χαρτί και πασπαλίζω με μπόλικη ζαχαρη ....
Λίγα μυστικά ακόμα

Τη συνταγή είδα από την Violeta Paris Lotens

Σχόλια
Σχόλιο από Lara , Πέμπτη, 17 Μάρτιος 2016
Φουσκωνει η ζυμη στο ψυγειο;δε θελει ζεστο μερος;
Σχόλιο από Hlianna , Πέμπτη, 17 Μάρτιος 2016
Η Μάρθα είπε ότι γίνεται, Λάρα.
Σχόλιο από marg34 , Τρίτη, 26 Απρίλιος 2016 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Η ΖΥΜΗ ΦΟΥΣΚΩΝΕΙ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟ ΤΗ ΖΕΣΤΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ..ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΗ ΒΑΛΕΙΣ ΣΕ ΣΑΚΟΥΛΑΚΙΑ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΣ ΟΣΗ ΘΕΛΕΙΣ ...ΔΕΣ ΕΔΩ
http://www.shtfpreparedness.com/how-to-make-crazy-dough-for-everything/
Μεταφορά στην κορυφή