Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

1415-karydwta1.jpg
Καρυδομπουκίτσες



Αφράτο κέικ με πορτοκαλάδα

recipe image
Προστέθηκε απόHlianna, Τετάρτη, 02 Ιούλιος 2014
none
Περιγραφή

Κέικ αφράτο και με υγρασία

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
  • 3 αυγά
  • 1,5 κούπες ζάχαρη
  • 1 κούπα σπορέλαιο
  • 1 κ.γλ. ξύσμα πορτοκαλιού
  • 1 – 2 βανίλιες σκόνη
  • 1 κούπα πορτοκαλάδα με ανθρακικό εμπορίου
  • 2,5 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
  • 1 φακελάκι μπέικιν ή 4 κ.γλ. μπέικιν
  • ζάχαρη άχνη ή σιρόπι
Οδηγίες
  1. Χτυπώ στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη για λίγο. Προσθέτω το λάδι και συνεχίζω το χτύπημα μαζί με τη βανίλια και το ξύσμα.
  2. Ρίχνω την πορτοκαλάδα και συνεχίζω το χτύπημα.
  3. Σε χαμηλή ταχύτητα του μίξερ, ρίχνω το αλεύρι που έχω ανακατέψει το μπέικιν και το αφήνω ελάχιστο χρόνο. Σταματώ το μίξερ και ανακατεύω με τη σπάτουλα το μείγμα μήπως υπάρχει αλεύρι που δεν έχει ανακατευτεί ή ανακατεύω το αλεύρι, αφού έχω σταματήσει το μίξερ, με τη βοήθεια μιας σπάτουλας με προσοχή από κάτω προς τα πάνω, κυκλικά.
  4. Βουτυρώνω πολύ καλά μια φόρμα αντικολλητική και αδειάζω το μείγμα του κέικ μου.
  5. Ψήνω στους 170 βαθμούς για 50 με 60 λεπτά. Δοκιμάζω στα 45 λεπτά με το ξυλάκι αν έχει ψηθεί το εσωτερικό του και το βγάζω από το φούρνο. Αφήνω να κρυώσει περίπου 15 λεπτά στη φόρμα και μετά την βγάζω σε σχάρα και την αφήνω να κρυώσει. Ρίχνω ζάχαρη άχνη , αν θέλω ή σιρόπι σοκολάτας.
  6. Το διατηρώ σκεπασμένο σε τάπερ.

 

Λίγα μυστικά ακόμα

Τα υλικά είναι σε θερμοκρασία δωματίου

Τα υγρά και στεγνά υλικά, όπως πάντα στις συνταγές μου, είναι σε δοσομετρικές κούπες και κουταλάκια μεζούρες.

πηγή με αλλαγές
 

 

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή