Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

KAMPALA ILLUMINATI NO BLOOD SHEDDING+27788676511 I
makambasimon32@gmail.com 4.12.2022 12:52
+27788676511 UGANDA JOIN ILLUMINATI IN KAMPALA How
makambasimon32@gmail.com 4.12.2022 12:51
Απ:Μέτρημα υλικών
Hlianna 13.7.2022 23:24
Απ:Συνταγές light
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:20
Απ:Σχολιάζουμε στον κατάλληλο χώρο!
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:13
Απ:Φωτογραφίες στα σχόλια των συνταγών μας ( Ν...
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:12
Απ:χρηστες κ συνταγες τους
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:11
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:03
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:00
Απ:Ετοιμαζόμαστε για το Πάσχα!
M_nis27 8.3.2021 19:44
Απ:Μέτρημα υλικών
M_nis27 8.3.2021 19:20
Απ:Πως να κάνω μια τούρτα?
abhikhurana 22.7.2020 4:51
Απ:Αφιερώνω
mihirmane 5.6.2020 6:36
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 26.3.2020 0:48
Απ:Γιορτή !
M_nis27 26.3.2020 0:44
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
M_nis27 26.3.2020 0:21
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 16.3.2020 17:29
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
M_nis27 16.3.2020 16:58
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
M_nis27 16.3.2020 10:07
Απ:Να σας γνωρίσω τον Κύριο;
Bianka 1.1.2020 21:45
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Αγκινάρες αλα πολίτα

recipe image
Προστέθηκε απόtzeni.masterchef, Παρασκευή, 24 Φεβρουάριος 2012
none
Περιγραφή

Κλασσικό πεντανόστιμο φαγητό της ελληνικής κουζίνας .

Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
  •     10 φρέσκες τρυφερές αγκινάρες.
  •     1 &1/2 κούπας λάδι.
  •     1 μέτριο κρεμμύδι τριμμένο.
  •     3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα.
  •     6 κρεμμυδάκια στιφάδου.
  •     2 καρότα σε ροδέλες.
  •     3 μέτριες πατάτες σε κομμάτια.
  •     3 κουταλιές σούπας άνηθο.
  •     Αλάτι.    Πιπέρι φρεσκοτριμμένο.
  •     1 κουταλιά σούπας αλεύρι.
  •     2-3 λεμόνια.
  •     Χυμό ενός λεμονιού.
Οδηγίες
  1.  Καθαρίζουμε τις αγκινάρες και βγάζουμε το χνούδι τους. Αφήνουμε τα τρυφερά φύλλα και τα κοτσάνια .    Τρίβουμε τις αγκινάρες με λεμόνι και τις ρίχνουμε σε μια λεκάνη με νερό και αρκετό χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσουν.
  2.  Βάζουμε το λάδι σε μια πλατιά κατσαρόλα, και σοτάρουμε όλα τα κρεμμύδια σε σιγανή φωτιά.    Προσθέτουμε τα καρότα, το αλεύρι,και τις πατάτες και σοτάρουμε για λίγο ακόμη.
  3.  Τοποθετούμε προσεχτικά και τις αγκινάρες, με τα κοτσάνια προς τα πάνω και ρίχνουμε καυτό νερό να σκεπαστούν.    Πασπαλίζουμε με τον άνηθο, και προσθέτουμε τον χυμό ενός λεμονιού, αλάτι και πιπέρι.
  4. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 3/4 περίπου με το καπάκι κλειστό. Οι αγκινάρες πρέπει να μαλακώσουν χωρίς να λιώσουν, και να μείνουν με το λάδι τους.
Λίγα μυστικά ακόμα

Οι αγκινάρες για να είναι εμφανίσιμες , δεν πρέπει να ανακατευτούν καθόλου κατά την διάρκεια του μαγειρέματος. Προσέχουμε να μην παραβράσουν,και να μείνουν άσπρες. Γι αυτό αποφεύγουμε να ανοιγοκλείνουμε το καπάκι της κατσαρόλας.

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή