Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

The design improved over the years, but the name s
marcusvsmith 21.5.2022 2:22
It continues to put a spring in your step
marcusvsmith 21.5.2022 2:19
Using a responsive foam that gives you an extra bo
marcusvsmith 21.5.2022 2:14
A breathable upper is made to feel contained, yet
marcusvsmith 21.5.2022 2:11
Least complicated Out there Ability for the Arizon
Galloway 12.5.2022 9:38
Ravens Have to have towards Regroup Out of the blu
Galloway 12.5.2022 9:37
Bears vs Saints Wild Card Playoff: Moment 50 perce
Galloway 12.5.2022 9:36
Brian Flores ‘still transferring for the duration
Galloway 12.5.2022 9:36
Fresh York Giants Slender 5 against Roster
Galloway 12.5.2022 9:35
Tampa Bay Bucs' Final NFL Challenger: 'Mad' Washin
Galloway 12.5.2022 9:34
Friday Cheese Curds: The Packerssecurity includes
Galloway 12.5.2022 9:33
Falcons 2021 no cost firm preview: The Falcoholic
Galloway 12.5.2022 9:32
Based on iconic ’90s fashion but keeping futuristi
elroygcrabtree 12.5.2022 3:48
Full-grain leather upper for a premium feel and su
elroygcrabtree 12.5.2022 3:45
Durable rubber sole with herringbone pattern for a
elroygcrabtree 12.5.2022 3:42
Serrated three-stripe styling shows off classic ad
elroygcrabtree 12.5.2022 3:41
men's classic leather motorcycle jacket
masterpaper 11.5.2022 5:33
Anna Claire Models - luxury escort Mykonos
cekkekarze@biyac.com 9.5.2022 10:39
What the NBA unvaccinated avid gamers
Petbigame 9.5.2022 1:58
ACC Betting Preview: January 29th
Petbigame 9.5.2022 1:57
Περισσότερα...


Αγκινάρες γεμιστές με τυριά και ζαμπόν

recipe image
Προστέθηκε απόvasiliki ver, Σάββατο, 17 Μάρτιος 2018
none
Περιγραφή

Αγκινάρες με νόστιμη γέμιση...απολαυστικό σαν κυρίως πιάτο ή συνοδευτικό !

Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
Σερβίρει
3-4 άτομα
  • 10 - 12 πάτοι από φρέσκες ή κατεψυγμένες αγκινάρες
  • 1 μεγάλο καρότο
  • 1 - 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • άνηθο
  • ρίγανη προαιρετικά
  • 1 φλ. τριμμένο τυρί, έβαλα σκληρό τυρί Όλυμπος
  • 4 φέτες ζαμπόν ή γαλοπούλα καπνιστή ή όποιο άλλο αλλαντικό σας αρέσει
  • 5-6 φέτες κασέρι να καλύψουμε την γέμιση
  • 6 κ. σ. λάδι
  • αλάτι - πιπέρι για τις αγκινάρες.
Οδηγίες
  1. Αν χρησιμοποιήσουμε φρέσκες αγκινάρες, τις καθαρίζουμε αφαιρώντας το κοτσάνι, τα φύλλα και το χνούδι. Τρίβουμε τους πάτους με λεμόνι και τους βάζουμε σε μπολ με μπόλικο νερό με λεμόνι για να μη μαυρίσουν.
  2. Σε κατσαρόλα με νερό, χυμό λεμόνι και λίγο αλάτι βάζουμε τις αγκινάρες να βράσουν. Βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν ,περίπου 20 λεπτά, αφήνουμε σε τρυπητό να στραγγίξουν.
  3. Βάζουμε στο moulτι τα κρεμμύδια, το καρότο ,άνηθο,σκόρδο και τα ψιλοκόβουμε,ρίχνουμε σε μπολ.
  4. Βάζουμε στο moulτι και τις φέτες ζαμπόν και τις χοντροκόβουμε προσέχοντας μην τις λιώσουμε.Ενώνουμε τα υλικά μας προσθέτουμε το τριμμένο τυρί και ανακατεύουμε καλά.
  5. Ρίχνουμε 3 κ.σ. λάδι σε πυρέξ ,και τοποθετούμε τις αγκινάρες,τις αλατοπιπερώνουμε.
  6. Με ένα μικρό κουταλάκι βάζουμε μείγμα γέμισης σε κάθε αγκινάρα ,{αρκετό !θα το συγκρατήσει το τυρί απάνω}, τέλος καλύπτουμε τις αγκινάρες με κομμάτια από τις φέτες τυριού να καλυφθούν καλά.Περιχύνουμε με το υπόλοιπο λάδι τις αγκινάρες μας.
  7. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, 30 λεπτά περίπου, μέχρι να λιώσει το τυρί και να ροδίσει η επιφάνεια.

Λίγα μυστικά ακόμα

Τη γέμιση την προσαρμόζετε στα γούστα σας αν την θέλετε πικάντικη αντικαταστήστε το ζαμπόν με μπέικον ή προσούτο,το τυρί με καπνιστό τυρί !

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή