Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

nike zapatillas mujer
JerryPetty 20.4.2018 3:26
adidas nmd womens
JerryPetty 20.4.2018 3:24
asics gel lyte
JerryPetty 20.4.2018 3:23
Απ:Έρευνα για την ελληνική κουζίνα - 5 κουτιά δώρο
myGREEKbox 19.9.2017 12:18
Έρευνα για την ελληνική κουζίνα - 5 κουτιά δώρο
myGREEKbox 5.9.2017 8:17
Φτιαξε μια υπεροχη σπιτικη βυσσιναδα
howto 16.7.2017 16:45
Φτιάξε πετιμέζι σύκου
howto 11.7.2017 10:21
Φτιαξε ευκολα βανίλια υποβρύχιο
howto 11.7.2017 9:53
Φτιάξε εύκολα το υπέροχο λικέρ καρύδι
howto 11.7.2017 9:50
Φτιάξε την καλύτερη σπιτική κέτσαπ
howto 11.7.2017 9:46
Απ:Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Hlianna 22.4.2017 19:06
Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Αποστολία 22.4.2017 16:13
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
Bianka 17.10.2016 18:25
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
belladona 9.9.2016 12:12
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
netcafe2 4.6.2016 7:43
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 13.6.2015 17:24
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 15.4.2015 12:27
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 15.4.2015 12:25
ΦΤΙΑΞΤΕ ΣΚΟΝΗ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
howto 22.3.2015 17:08
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 26.2.2015 14:57
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

3260-maffinskolokythi.jpg
Maffins κολοκυθιού



Αγκινάρες γεμιστές με τυριά και ζαμπόν

recipe image
Προστέθηκε απόvasiliki ver, Σάββατο, 17 Μάρτιος 2018
none
Περιγραφή

Αγκινάρες με νόστιμη γέμιση...απολαυστικό σαν κυρίως πιάτο ή συνοδευτικό !

Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
Σερβίρει
3-4 άτομα
  • 10 - 12 πάτοι από φρέσκες ή κατεψυγμένες αγκινάρες
  • 1 μεγάλο καρότο
  • 1 - 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • άνηθο
  • ρίγανη προαιρετικά
  • 1 φλ. τριμμένο τυρί, έβαλα σκληρό τυρί Όλυμπος
  • 4 φέτες ζαμπόν ή γαλοπούλα καπνιστή ή όποιο άλλο αλλαντικό σας αρέσει
  • 5-6 φέτες κασέρι να καλύψουμε την γέμιση
  • 6 κ. σ. λάδι
  • αλάτι - πιπέρι για τις αγκινάρες.
Οδηγίες
  1. Αν χρησιμοποιήσουμε φρέσκες αγκινάρες, τις καθαρίζουμε αφαιρώντας το κοτσάνι, τα φύλλα και το χνούδι. Τρίβουμε τους πάτους με λεμόνι και τους βάζουμε σε μπολ με μπόλικο νερό με λεμόνι για να μη μαυρίσουν.
  2. Σε κατσαρόλα με νερό, χυμό λεμόνι και λίγο αλάτι βάζουμε τις αγκινάρες να βράσουν. Βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν ,περίπου 20 λεπτά, αφήνουμε σε τρυπητό να στραγγίξουν.
  3. Βάζουμε στο moulτι τα κρεμμύδια, το καρότο ,άνηθο,σκόρδο και τα ψιλοκόβουμε,ρίχνουμε σε μπολ.
  4. Βάζουμε στο moulτι και τις φέτες ζαμπόν και τις χοντροκόβουμε προσέχοντας μην τις λιώσουμε.Ενώνουμε τα υλικά μας προσθέτουμε το τριμμένο τυρί και ανακατεύουμε καλά.
  5. Ρίχνουμε 3 κ.σ. λάδι σε πυρέξ ,και τοποθετούμε τις αγκινάρες,τις αλατοπιπερώνουμε.
  6. Με ένα μικρό κουταλάκι βάζουμε μείγμα γέμισης σε κάθε αγκινάρα ,{αρκετό !θα το συγκρατήσει το τυρί απάνω}, τέλος καλύπτουμε τις αγκινάρες με κομμάτια από τις φέτες τυριού να καλυφθούν καλά.Περιχύνουμε με το υπόλοιπο λάδι τις αγκινάρες μας.
  7. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, 30 λεπτά περίπου, μέχρι να λιώσει το τυρί και να ροδίσει η επιφάνεια.

Λίγα μυστικά ακόμα

Τη γέμιση την προσαρμόζετε στα γούστα σας αν την θέλετε πικάντικη αντικαταστήστε το ζαμπόν με μπέικον ή προσούτο,το τυρί με καπνιστό τυρί !

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή