Ακτινίδια μαρμελάδα
- 1 κιλό ακτινίδια καθαρισμένα και κομμένα κομμάτια.
- 850 γραμμάρια ζάχαρη.
- Χυμό μισού λεμονιού.
- Βάζουμε στην φωτιά την ζάχαρη και τα ακτινίδια ,Ανακατεύουμε καλά και βράζουμε αρκετή ώρα .
- Σβήνουμε την φωτιά και πολτοποιούμε με την ράβδο. Ξαναβάζουμε στην φωτιά και συνεχίζουμε ανακατεύοντας συνεχώς για να μην μας κολλήσει η μαρμελάδα.
- Βάζουμε μια κουταλιά σε ένα πιατάκι ,την κρυώνουμε και γέρνουμε το πιατάκι ,αν κυλά δύσκολα σημαίνει ότι έγινε και την παίρνουμε από την φωτιά, αν όχι συνεχίζουμε λίγο ακόμη.
- Στο τέλος προσθέτουμε και τον χυμό λεμονιού.
Βρήκα την συνταγή στο Ra Di Cio.