Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Buy fake Canadian banknotes
scottbowerss032 6.8.2022 10:20
Απ:Μέτρημα υλικών
Hlianna 13.7.2022 23:24
Απ:Συνταγές light
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:20
Απ:Σχολιάζουμε στον κατάλληλο χώρο!
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:13
Απ:Φωτογραφίες στα σχόλια των συνταγών μας ( Ν...
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:12
Απ:χρηστες κ συνταγες τους
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:11
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:03
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:00
Απ:Ετοιμαζόμαστε για το Πάσχα!
M_nis27 8.3.2021 19:44
Απ:Μέτρημα υλικών
M_nis27 8.3.2021 19:20
Απ:Πως να κάνω μια τούρτα?
abhikhurana 22.7.2020 4:51
Απ:Αφιερώνω
mihirmane 5.6.2020 6:36
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 26.3.2020 0:48
Απ:Γιορτή !
M_nis27 26.3.2020 0:44
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
M_nis27 26.3.2020 0:21
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 16.3.2020 17:29
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
M_nis27 16.3.2020 16:58
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
M_nis27 16.3.2020 10:07
Απ:Να σας γνωρίσω τον Κύριο;
Bianka 1.1.2020 21:45
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Περισσότερα...


Αλλιώτικο κοτόπουλο φούρνου

recipe image
Προστέθηκε απόHlianna, Τετάρτη, 14 Μάιος 2014
none
Περιγραφή

Πεντανόστιμο μαριναρισμένο κοτόπουλο και με υπέροχη σάλτσα!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
  • 1 κοτόπουλο ανοιγμένο σαν βιβλίο και χτυπημένο να πλατύνει (το κάνει ο χασάπης)
  • 1 λεμόνι ξύσμα και χυμό
  • 2 σκ. σκόρδο πολτοποιημένο
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 2 κ.σ. βούτυρο ή λάδι
  • 1 κρεμμύδι, ψιλ/νο
  • μισή κούπα κρασί
  • ½ κούπα χυμό ντομάτας πασάτα
  • 2 κ.σ. soy sauce
  • 2 κ.σ. μέλι
  • Αλάτι και πιπέρι
  • ρίγανη και θυμάρι φρέσκο ή λίγο ξερό
  • 1 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου
Οδηγίες
  1. Πλένουμε και στεγνώνουμε το κοτόπουλο. Χαράζουμε σε διάφορα σημεία το κοτόπουλο, το αλατίζουμε και το τρίβουμε με το σκόρδο, ραντίζουμε με το λεμόνι και το ξύσμα και ρίχνουμε λίγο λάδι. Το αφήνουμε να μαριναριστεί για λίγες ώρες, το λιγότερο μία ώρα.
  2. Σε ένα μεγάλο σκεύος ζεσταίνουμε το λάδι ή βούτυρο και σοτάρουμε το κοτόπουλο καλά, γυρίζοντάς το αρκετές φορές από τις 2 πλευρές όλόκληρο χωρίς να το χωρίσουμε. Αν δεν έχετε μεγάλο σκεύος, τότε χωρίστε το κοτόπουλο στη μέση και το σοτάρετε 2 φορές μέχρι να ροδίσει καλά. Σβήνω με το κρασί και το αφήνω για 2-3 λεπτά.
  3. Σε μπολ ανακατεύω την ντομάτα, τη σόγια, το μέλι, τη ρίγανη και το θυμάρι. Το μείγμα αυτό το ρίχνουμε στο κοτόπουλο και το αφήνουμε λίγο να σοταριστεί ακόμα.
  4. Στη συνέχεια, αν έχουμε μεγάλο σκεύος το αφήνουμε εκεί και συνεχίζουμε να ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά, αν όχι το μεταφέρουμε σε ταψί μαζί με τα υγρά του.
  5. Ρίχνουμε το ζωμό, πιπέρι και αν θέλει αλάτι και το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190ο για 50 λεπτά περίπου ή παραπάνω, θα δείτε, αν τυπιέται, ειναι μαλακό και έχει ροδοκοκκινίσει. Κατα διαστήματα το περιχύνουμε με το ζουμί του.
  6. Το σερβίρουμε με ρύζι ή πατάτες.

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορούμε όλη την εργασία να την κάνουμε σε ένα σκεύος που μπαίνει στο φούρνο μετά το σοτάρισμα από τη φωτιά. Είναι πρακτικό.

Μπορούμε το κοτόπουλο να το κόψουμε και κομμάτια και να το δουλέψουμε όπως πιο πάνω.

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή