Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Hlianna 25.2.2019 8:35
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Hlianna 25.2.2019 8:11
Απ:Παιχνίδι: Βρες τη λέξη !
Johnnys 23.2.2019 22:50
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Johnnys 23.2.2019 22:21
Απ:Παιχνίδι: Συνέχισε την Παροιμία......
Johnnys 23.2.2019 22:18
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
Johnnys 23.2.2019 22:15
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Johnnys 23.2.2019 22:12
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
Johnnys 23.2.2019 22:10
Απ:Μαγειρεύω....φράσεις!
Johnnys 23.2.2019 22:05
Απ:ψωμί ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και συντηρητικά
Johnnys 23.2.2019 2:06
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Johnnys 22.2.2019 23:47
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Athina P 15.2.2019 10:59
Απ:Κεικ με τυρί μασκαρπόνε
Athina P 15.2.2019 10:52
Απ:Γιορτή !
Athina P 15.2.2019 10:50
Απ:Κάνναβη σε τροφές
Hlianna 2.2.2019 8:25
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
Athina P 23.1.2019 9:31
Απ:Περισσεύματα ζυμαρικών
Athina P 23.1.2019 9:28
Απ:Περισσεύματα ψαριού!
Athina P 23.1.2019 9:12
Κάνναβη σε τροφές
Athina P 4.1.2019 18:03
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

2008-taxinopita1.jpg
Ταχινόπιτα



Αλλιώτικο κοτόπουλο φούρνου

recipe image
Προστέθηκε απόHlianna, Τετάρτη, 14 Μάιος 2014
none
Περιγραφή

Πεντανόστιμο μαριναρισμένο κοτόπουλο και με υπέροχη σάλτσα!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
  • 1 κοτόπουλο ανοιγμένο σαν βιβλίο και χτυπημένο να πλατύνει (το κάνει ο χασάπης)
  • 1 λεμόνι ξύσμα και χυμό
  • 2 σκ. σκόρδο πολτοποιημένο
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 2 κ.σ. βούτυρο ή λάδι
  • 1 κρεμμύδι, ψιλ/νο
  • μισή κούπα κρασί
  • ½ κούπα χυμό ντομάτας πασάτα
  • 2 κ.σ. soy sauce
  • 2 κ.σ. μέλι
  • Αλάτι και πιπέρι
  • ρίγανη και θυμάρι φρέσκο ή λίγο ξερό
  • 1 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου
Οδηγίες
  1. Πλένουμε και στεγνώνουμε το κοτόπουλο. Χαράζουμε σε διάφορα σημεία το κοτόπουλο, το αλατίζουμε και το τρίβουμε με το σκόρδο, ραντίζουμε με το λεμόνι και το ξύσμα και ρίχνουμε λίγο λάδι. Το αφήνουμε να μαριναριστεί για λίγες ώρες, το λιγότερο μία ώρα.
  2. Σε ένα μεγάλο σκεύος ζεσταίνουμε το λάδι ή βούτυρο και σοτάρουμε το κοτόπουλο καλά, γυρίζοντάς το αρκετές φορές από τις 2 πλευρές όλόκληρο χωρίς να το χωρίσουμε. Αν δεν έχετε μεγάλο σκεύος, τότε χωρίστε το κοτόπουλο στη μέση και το σοτάρετε 2 φορές μέχρι να ροδίσει καλά. Σβήνω με το κρασί και το αφήνω για 2-3 λεπτά.
  3. Σε μπολ ανακατεύω την ντομάτα, τη σόγια, το μέλι, τη ρίγανη και το θυμάρι. Το μείγμα αυτό το ρίχνουμε στο κοτόπουλο και το αφήνουμε λίγο να σοταριστεί ακόμα.
  4. Στη συνέχεια, αν έχουμε μεγάλο σκεύος το αφήνουμε εκεί και συνεχίζουμε να ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά, αν όχι το μεταφέρουμε σε ταψί μαζί με τα υγρά του.
  5. Ρίχνουμε το ζωμό, πιπέρι και αν θέλει αλάτι και το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190ο για 50 λεπτά περίπου ή παραπάνω, θα δείτε, αν τυπιέται, ειναι μαλακό και έχει ροδοκοκκινίσει. Κατα διαστήματα το περιχύνουμε με το ζουμί του.
  6. Το σερβίρουμε με ρύζι ή πατάτες.

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορούμε όλη την εργασία να την κάνουμε σε ένα σκεύος που μπαίνει στο φούρνο μετά το σοτάρισμα από τη φωτιά. Είναι πρακτικό.

Μπορούμε το κοτόπουλο να το κόψουμε και κομμάτια και να το δουλέψουμε όπως πιο πάνω.

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή