Αμυγδαλοβουτυρόπιτα
Για το κέικ
-
1 κούπα κρέμα γάλακτος (αυτήν την κούπα έχουμε για όλα τα άλλα υλικά για μεζούρα)
-
1 κούπα ζάχαρη
-
2 κούπες αλεύρι
-
1 μπέικιν
-
1 βανίλια
-
4 αυγά
-
1 πρέζα αλάτι
-
λίγες σταγόνες εσάνς λεμόνι
Για την επιφάνεια
-
250 γρ. βούτυρο λιωμένο
-
1 κούπα ζάχαρη
-
1 βανίλια
-
250 γρ. αμύγδαλα φιλέ
-
4 κ,σ. γάλα εβαπορέ
-
Ανάβουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς
-
Παίρνουμε ένα ταψί και βάζουμε μια λαδόκολλα
-
Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν και το κοσκινίζουμε
-
Σε λεκάνη του μίξερ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την ζάχαρη και την βανίλια, ρίχνουμε και τα αυγά και μετά όλα τα υπόλοιπα υλικά
-
Ρίχνουμε το μίγμα στο ταψί και ψήνουμε για 15 λεπτά
-
Ζεσταίνουμε το βούτυρο, ρίχνουμε όλα τα αλλά υλικά και ανακατεύουμε
-
Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο και απλώνουμε επάνω το βούτυρο με τα αμύγδαλα
-
Ψήνουμε πάλι, για άλλα 20 λεπτά





τελειοοοοοοοοοο
μια συνταγη απο μια γιαγια γειτονισα που την εφτιαχνε η κορη μου οταν ειταν ακομη μικρη

