Αμυγδαλωτά
- 200 γρ. μαρζιπαν n Marzipanrohmasse ή αμυγδαλόπαστα
- 80 γρ. ζαχαρη
- 1 ασπράδι
- 100 γρ. αλεσμενα άσπρα αμυγδαλα
- Αμυγδαλα φίλε για το τύλιγμα
- Κουβερτουρα για γαρνίρισμα .
- Ζεστη μαρμελαδα βερύκοκο για το γλασάρισμα
- Χτυπαμε τα τέσσερα υλικά μαζι στο μίξερ, ώστε να έχουμε ενα μειγμα. Το μειγμα κολλαει παρά πολύ.
- Με ενα κουταλάκι παίρνουμε απο το μειγμα μια ποσότητητα, το βαζουμε μεσα στην λεκανιτσα που έχουμε τα αμυγδαλα φίλε και το συμμαζεύουμε σε μισοφέγγαρο.
- Τα βαζουμε επανω σε λαμαρίνα με λαδοκολα και ψήνουμε σε ζεστο φουρνο στους 160 βαθμούς για 25 λεπτα να έχουν παρει ενα χρυσάφι χρωμα.
- Μολις βγουν απο το φουρνο, τα αλείφουμε με ενα πινέλο με την μαρμελαδα.
- Λιώνουμε την κουβερτουρα και βουτάμε τις 2 άκρες τους, αφηνουμε επανω στην λαδοκολα να στεγνώσουν.