Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

688-mhlonixtiko1.jpg
Μήλα σε Νυχτικό



Αμυγδάλου πάστα

recipe image
Προστέθηκε απόΝΤΙΝΑ, Σάββατο, 18 Ιούλιος 2009 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 5 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Αλλιώς μάρτζιπαν ,δηλαδή ζυμάρι !

 

Συστατικά
  • 2 φλυτζ.τσαγιού αμυγδαλόψυχα
  • 2 φλυτζ.τσαγιού άχνη ζάχαρη
  • 2 ασπράδια αυγών
  • 1 σταγόνα πικραμύγδαλο .
Οδηγίες
  1. Τρίβετε  την αμυγδαλόψιχα  τόσο που να γίνει σκόνη .
  2. Προσθέτετε τη ζάχαρη και τα ασπράδια ,αχτύπητα .
  3. Ρίχνετε το αιθέριο έλαιο και ζυμώνετε καλά , το πλάθετε μια μπάλα
  4. Το διατηρείτε σε βάζο καλά κλεισμένο στο ψυγείο ,το λιγότερο 4 μέρες.
  5. Σε αυτό το σημείο η πάστα είναι έτοιμη να τη χρησιμοποιήσετε.
Λίγα μυστικά ακόμα
  • Αμυγδαλοπαστα μπορείτε να πετύχετε και χωρίς να βάλετε ασπράδια .
  • ΄Οταν θέλω να την χρησιμοποιήσω σε σοκολατάκια και οτιδήποτε δεν ψήνετε, την φτιάχνω χωρίς ασπράδια . Με αυτήν φτιάχνω και  τα   σοκολατάκια τύπου Μότζαρτ .
  • Με αυτήν φτιάχνουμε  φοντάν, μακαρόν, αμυγδαλωτά, εργολάβους,  σοκολατάκια, χρησιμοποιείται για  διακοσμήσεις τούρτας κλπ.
  • Μπορείτε  ακόμα να τη χρωματίσετε με χρώματα ζαχαροπλαστικής.

 

 

 

 

 

Σχόλια
Σχόλιο από Margo , Τρίτη, 21 Ιούλιος 2009 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Νόστιμη κι εύκολη η αμυγδαλόπαστα, που σου δίνει πολλές ιδέες για ωραίες δημιουργίες.
Σχόλιο από Bianka , Τετάρτη, 22 Ιούλιος 2009 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Ντινα μου τωρα δεν θα αγοραζω πια μαρτζιπαν μπραβο σου!!!
Σχόλιο από xaindi , Πέμπτη, 12 Νοέμβριος 2009 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
ΗΛΙΑΝΑ ΜΟΥ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ.ΗΣΟΥΝ ΠΟΛΥ ΚΑΤΑΤΟΠΙΣΤΙΚΗ.ΟΤΑΝ ΤΟ ΦΤΙΑΞΩ ΘΑ ΣΑΣ ΠΩ ΠΩΣ ΕΓΙΝΕ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΠΙΑΝΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΥΠΕΡΟΧΕΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΝΤΙΝΑ.ΝΑ'ΣΤΕ ΚΑΛΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ!
Μεταφορά στην κορυφή