Ανάλαφρη καρδιά
- 5 ασπράδια
- 1 κουπα ζάχαρη
- βανιλια
- μους σοκολα
- σάλτσα φράουλας
- σαντιγύ
- Χτυπάω τα ασπράδια με τη ζάχαρη καλά μέχρι να στέκεται το μείγμα .
- Απλώνω μια λαδοκολα και σχηματίζω ένα κορδόνι με κορνε, στο σχήμα της καρδιάς, κάνω δηλ το περίγραμμα, Μετά συνεχίζω γεμίζοντας μέσα την καρδιά και τελειώνοντας στο κέντρο.
- Απάνω απο το περίγραμμα κάνω ένα ζικ ζακ, έτσι ώστε να σχηματιστεί ένα τειχάκι (που μετά θα κρατήσει μέσα τη μους). Θα γίνει δηλαδή κάτι σαν τη βάση της τάρτας.
- Ψήνω τη μαρέγκα στους 100° γύρω στο μισάωρο. Όταν την ψήνω που και που ανοίγω την πόρτα του φούρνου να φεύγουν οι ατμοί. Πρέπει να μείνει ολόλευκη.
- Αφήνω να κρυώσει στο φούρνο.
- Ενώ έχω τη μαρέγκα στο φούρνο, ετοιμάζω τη μους, τη σαντιγύ και τη σάλτσα .
- Μόλις κρυώσει βάζω στο κέντρο την μους, απλώνω από πάνω την αραιή σάλτσα φράουλας και γαρνίρω με σαντιγί, το περίγραμμα της .




Ευχαριστώ σας .