Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Ανάλαφρη καρδιά

recipe image
Προστέθηκε απόΝΤΙΝΑ, Σάββατο, 06 Ιούνιος 2009 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote image / 5 3 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή Εύκολο και ελαφρύ γλύκισμα
Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
  • 5 ασπράδια
  • 1 κουπα ζάχαρη
  • βανιλια
  • μους σοκολα
  • σάλτσα φράουλας
  • σαντιγύ

 

Οδηγίες

  1. Χτυπάω τα ασπράδια με τη ζάχαρη καλά μέχρι να στέκεται το μείγμα .
  2. Απλώνω μια λαδοκολα και σχηματίζω ένα κορδόνι με κορνε, στο σχήμα της καρδιάς, κάνω δηλ το περίγραμμα, Μετά συνεχίζω γεμίζοντας μέσα την καρδιά και τελειώνοντας στο κέντρο.
  3. Απάνω απο το περίγραμμα κάνω ένα ζικ ζακ, έτσι ώστε να σχηματιστεί ένα τειχάκι (που μετά θα κρατήσει μέσα τη μους). Θα γίνει δηλαδή κάτι σαν τη βάση της τάρτας.
  4. Ψήνω τη μαρέγκα στους 100° γύρω στο μισάωρο. Όταν την ψήνω που και που ανοίγω την πόρτα του φούρνου να φεύγουν οι ατμοί. Πρέπει να μείνει ολόλευκη.
  5. Αφήνω να κρυώσει στο φούρνο.
  6. Ενώ έχω τη μαρέγκα στο φούρνο, ετοιμάζω τη μους, τη σαντιγύ και τη σάλτσα .
  7. Μόλις κρυώσει βάζω στο κέντρο την μους, απλώνω από πάνω την αραιή σάλτσα φράουλας και γαρνίρω με σαντιγί, το περίγραμμα της .
Σχόλια
Σχόλιο από Hlianna , Κυριακή, 07 Ιούνιος 2009 vote imagevote imagevote imagevote image
Μού αρέσει ο τίτλος που έχεις δώσει στο γλυκό σου ....Πολύ ωραίος και τρυφερός μαζί σαν τη μαρέγκα σου και τη γλύκα που έχει!!!!
Σχόλιο από Margo , Τρίτη, 09 Ιούνιος 2009 vote imagevote imagevote imagevote image
Νόστιμη και εμφανίσημη!
Σχόλιο από ΝΤΙΝΑ , Τρίτη, 09 Ιούνιος 2009
Ειναι η πρωτη μου τούρτα .Αν και κακοφτιαγμένη ,την καμαρώνω .Ηταν και η πρώτη φορά, που ειχα κάνει αλχημεία πετυχημένη .
Ευχαριστώ σας .
Μεταφορά στην κορυφή