Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Ανάποδο κέικ ανανά-κεράσι

recipe image
Προστέθηκε απόvasiliki ver, Δευτέρα, 04 Ιούνιος 2012 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 1 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Εύκολο και νόστιμο κέικ για να συνοδεύσουμε τον καφέ μας

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
Σερβίρει
8-10 άτομα
  •     1 κονσέρβα ανανά σε χυμό στραγγισμένο,
  •     12-14 κεράσια φρέσκα ή γλασέ,
  •     1/4 φλ. βιτάμ λιωμένο,
  •     1 φλ. σκούρα ζάχαρη,
  •     200 γρ. φαρίνα,
  •     180-200 γρ. ζάχαρη άχνη,
  •     2 αυγά,
  •     100 γρ. βιτάμ μαλακό,
  •     1 φλ. από τον χυμό ανανά ή 1 φλ. γάλα,
  •     1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας.
Οδηγίες
  1. Βουτυρώνουμε πολύ καλά ένα ταψάκι 23 εκ. και πασπαλίζουμε με την ζάχαρη.  Στρώνουμε τις στραγγισμένες φέτες ανανά και στα κενά τους βάζουμε από ένα κεράσι.
  2. Χτυπάμε καλά βιτάμ και άχνη, ρίχνουμε τα αυγά τον χυμό ή το γάλα και τη βανίλια, σιγά σιγά προσθέτουμε την φαρίνα μέχρι να αποκτήσουμε αφράτο μείγμα κέικ.
  3. Ρίχνουμε προσεχτικά πάνω από τις φέτες ανανά, στρώνουμε καλά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190ο για 35-40 λεπτά μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει.
  4. Αφήνουμε 10' το κέικ να κρυώσει λίγο και αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα έτσι ώστε ο ανανάς να είναι στην κορυφή του κέικ.

Λίγα μυστικά ακόμα

Γίνεται σε ατομικές φορμούλες βάζοντας μια ροδέλα ανανά και ένα κερασάκι σε καθεμιά και ψήνουμε 25 λεπτά.
Επίσης αντικαθιστούμε τον ανανά με στραγγισμένα κονσερβοποιημένα αχλάδια κομμένα στη μέση.
Πολύ ωραίο θα είναι αν προσθέσετε και στη ζύμη του κέικ ψιλοκομμένο ανανά, την επόμενη φορά έτσι θα το φτιάξω!
Συνταγή από το:allrecipes.co.uk

Σχόλια
Σχόλιο από eleni_p , Τετάρτη, 06 Ιούνιος 2012 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
πολύ ωραίο το κέικ με την πρώτη ευκερία θα το δοκιμάσω!
Σχόλιο από vasiliki ver , Τετάρτη, 06 Ιούνιος 2012
Ελένη αν το φτιάξεις πρόσθεσε και στο κέικ κομματάκια ανανά ή κεράσια,θα γίνει σούπερ!!
Σε ευχαριστώ πολύ!
Σχόλιο από Hlianna , Τετάρτη, 27 Ιούνιος 2012
Πολύ εμφανίσιμο!!!!!!
Σχόλιο από vasiliki ver , Τετάρτη, 27 Ιούνιος 2012
Ευχαριστώ Ηλιάννα!!
Εκανα τις αλλαγές μου στο κέικ,έβαλα κρυσταλλική ζάχαρη και όχι σκούρα που είχα βάλει στην αρχή,πρόσθεσα κομματάκια ανανά στο μείγμα του κέικ και 300 γρ.άχνη γιατί είναι λίγο άγλυκο!!
Μεταφορά στην κορυφή