Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Buy fake Canadian banknotes
scottbowerss032 6.8.2022 10:20
Απ:Μέτρημα υλικών
Hlianna 13.7.2022 23:24
Απ:Συνταγές light
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:20
Απ:Σχολιάζουμε στον κατάλληλο χώρο!
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:13
Απ:Φωτογραφίες στα σχόλια των συνταγών μας ( Ν...
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:12
Απ:χρηστες κ συνταγες τους
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:11
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:03
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:00
Απ:Ετοιμαζόμαστε για το Πάσχα!
M_nis27 8.3.2021 19:44
Απ:Μέτρημα υλικών
M_nis27 8.3.2021 19:20
Απ:Πως να κάνω μια τούρτα?
abhikhurana 22.7.2020 4:51
Απ:Αφιερώνω
mihirmane 5.6.2020 6:36
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 26.3.2020 0:48
Απ:Γιορτή !
M_nis27 26.3.2020 0:44
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
M_nis27 26.3.2020 0:21
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 16.3.2020 17:29
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
M_nis27 16.3.2020 16:58
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
M_nis27 16.3.2020 10:07
Απ:Να σας γνωρίσω τον Κύριο;
Bianka 1.1.2020 21:45
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

2551-neranzaki.jpg
Νερατζάκι πράσινο



Ανεβατά καλτσούνια με γλυκιά μυζήθρα

recipe image
Προστέθηκε απόΝει, Δευτέρα, 17 Νοέμβριος 2014
none
Περιγραφή

Κρητικά πεντανόστιμα καλτσούνια!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Άλλες κατηγορίες

Για την ζύμη

  • 2 κιλά αλεύρι
  • 2 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • 1 φλιτζάνι φυτινη (μισό φυτινη + μισό ελαιόλαδο)
  • 4 φλιτζάνια γάλα
  • 200γρ μαγιά φρέσκια
  • Μαστίχα 6-7 κόκκους
  • Mαxλέπι 1 ½ -2 κουταλάκια

Για την γέμιση

  • 2 κιλά μυζήθρα γλυκιά
  • 1 ½ φλιτζάνι ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • Λίγο κανέλλα
Οδηγίες
  1. Για την γέμιση ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί πολύ καλά μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
  2. Αρχικά φτιάχνουμε κάτι σαν προζύμι. Βάζουμε τη μαγιά , 1 φλιτζάνι γάλα χλιαρό και 3-4 κουταλιές αλεύρι. Αφήνουμε στην άκρη να αφρίσει.
  3. Βάζουμε σε άλλο μπολ τα υπόλοιπα υλικά, τη φυτινη, τη ζάχαρη, το αλεύρι ,αυγά και το υπόλοιπα γάλα. Αρχίζουμε να ζυμώνουμε προσθέτοντας και το μείγμα της μαγιάς.
  4. Χτυπάμε στο multi το μαχλεπι με τη μαστίχα και 2-3 κουταλιές ζάχαρη .
  5. Αφού ανακατευτούν όλα τα υλικά μας καλά, σκεπάζουμε και αφήνουμε να φουσκώσει σε ζεστό πάντα μέρος για 1-2 ώρες περίπου.
  6. Όταν είναι έτοιμο το ζυμαράκι μας παίρνουμε ένα μέρος ζύμης και ανοίγουμε φύλλο όσο πιο λεπτό μπορούμε και κόβουμε κύκλους. Βάζουμε από ένα κουταλάκι γέμιση και κλείνουμε. Αφήνουμε πάλι να φουσκώσουν σε ζεστό μέρος .
  7. Όταν έχει λοιπόν ανέβει το ζυμαράκι μας για δεύτερη φορά, τότε τα αλείφουμε ελαφρά με ένα κρόκο αυγού και λίγο νερό μαζί, πασπαλίζοντας με σουσάμι.
  8. Ψήνουμε στους 180’ αντιστάσεις για 30-40’ ανάλογα τον φούρνο.

Λίγα μυστικά ακόμα
Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή