Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Hlianna 25.2.2019 8:35
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Hlianna 25.2.2019 8:11
Απ:Παιχνίδι: Βρες τη λέξη !
Johnnys 23.2.2019 22:50
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Johnnys 23.2.2019 22:21
Απ:Παιχνίδι: Συνέχισε την Παροιμία......
Johnnys 23.2.2019 22:18
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
Johnnys 23.2.2019 22:15
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Johnnys 23.2.2019 22:12
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
Johnnys 23.2.2019 22:10
Απ:Μαγειρεύω....φράσεις!
Johnnys 23.2.2019 22:05
Απ:ψωμί ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και συντηρητικά
Johnnys 23.2.2019 2:06
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Johnnys 22.2.2019 23:47
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Athina P 15.2.2019 10:59
Απ:Κεικ με τυρί μασκαρπόνε
Athina P 15.2.2019 10:52
Απ:Γιορτή !
Athina P 15.2.2019 10:50
Απ:Κάνναβη σε τροφές
Hlianna 2.2.2019 8:25
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
Athina P 23.1.2019 9:31
Απ:Περισσεύματα ζυμαρικών
Athina P 23.1.2019 9:28
Απ:Περισσεύματα ψαριού!
Athina P 23.1.2019 9:12
Κάνναβη σε τροφές
Athina P 4.1.2019 18:03
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

454-cheese-forma.jpg
Cheesecake με ροδάκινα



Ανεβατά καλτσούνια με γλυκιά μυζήθρα

recipe image
Προστέθηκε απόΝει, Δευτέρα, 17 Νοέμβριος 2014
none
Περιγραφή

Κρητικά πεντανόστιμα καλτσούνια!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Άλλες κατηγορίες

Για την ζύμη

  • 2 κιλά αλεύρι
  • 2 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • 1 φλιτζάνι φυτινη (μισό φυτινη + μισό ελαιόλαδο)
  • 4 φλιτζάνια γάλα
  • 200γρ μαγιά φρέσκια
  • Μαστίχα 6-7 κόκκους
  • Mαxλέπι 1 ½ -2 κουταλάκια

Για την γέμιση

  • 2 κιλά μυζήθρα γλυκιά
  • 1 ½ φλιτζάνι ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • Λίγο κανέλλα
Οδηγίες
  1. Για την γέμιση ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί πολύ καλά μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
  2. Αρχικά φτιάχνουμε κάτι σαν προζύμι. Βάζουμε τη μαγιά , 1 φλιτζάνι γάλα χλιαρό και 3-4 κουταλιές αλεύρι. Αφήνουμε στην άκρη να αφρίσει.
  3. Βάζουμε σε άλλο μπολ τα υπόλοιπα υλικά, τη φυτινη, τη ζάχαρη, το αλεύρι ,αυγά και το υπόλοιπα γάλα. Αρχίζουμε να ζυμώνουμε προσθέτοντας και το μείγμα της μαγιάς.
  4. Χτυπάμε στο multi το μαχλεπι με τη μαστίχα και 2-3 κουταλιές ζάχαρη .
  5. Αφού ανακατευτούν όλα τα υλικά μας καλά, σκεπάζουμε και αφήνουμε να φουσκώσει σε ζεστό πάντα μέρος για 1-2 ώρες περίπου.
  6. Όταν είναι έτοιμο το ζυμαράκι μας παίρνουμε ένα μέρος ζύμης και ανοίγουμε φύλλο όσο πιο λεπτό μπορούμε και κόβουμε κύκλους. Βάζουμε από ένα κουταλάκι γέμιση και κλείνουμε. Αφήνουμε πάλι να φουσκώσουν σε ζεστό μέρος .
  7. Όταν έχει λοιπόν ανέβει το ζυμαράκι μας για δεύτερη φορά, τότε τα αλείφουμε ελαφρά με ένα κρόκο αυγού και λίγο νερό μαζί, πασπαλίζοντας με σουσάμι.
  8. Ψήνουμε στους 180’ αντιστάσεις για 30-40’ ανάλογα τον φούρνο.

Λίγα μυστικά ακόμα
Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή