Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

The design improved over the years, but the name s
marcusvsmith 21.5.2022 2:22
It continues to put a spring in your step
marcusvsmith 21.5.2022 2:19
Using a responsive foam that gives you an extra bo
marcusvsmith 21.5.2022 2:14
A breathable upper is made to feel contained, yet
marcusvsmith 21.5.2022 2:11
Least complicated Out there Ability for the Arizon
Galloway 12.5.2022 9:38
Ravens Have to have towards Regroup Out of the blu
Galloway 12.5.2022 9:37
Bears vs Saints Wild Card Playoff: Moment 50 perce
Galloway 12.5.2022 9:36
Brian Flores ‘still transferring for the duration
Galloway 12.5.2022 9:36
Fresh York Giants Slender 5 against Roster
Galloway 12.5.2022 9:35
Tampa Bay Bucs' Final NFL Challenger: 'Mad' Washin
Galloway 12.5.2022 9:34
Friday Cheese Curds: The Packerssecurity includes
Galloway 12.5.2022 9:33
Falcons 2021 no cost firm preview: The Falcoholic
Galloway 12.5.2022 9:32
Based on iconic ’90s fashion but keeping futuristi
elroygcrabtree 12.5.2022 3:48
Full-grain leather upper for a premium feel and su
elroygcrabtree 12.5.2022 3:45
Durable rubber sole with herringbone pattern for a
elroygcrabtree 12.5.2022 3:42
Serrated three-stripe styling shows off classic ad
elroygcrabtree 12.5.2022 3:41
men's classic leather motorcycle jacket
masterpaper 11.5.2022 5:33
Anna Claire Models - luxury escort Mykonos
cekkekarze@biyac.com 9.5.2022 10:39
What the NBA unvaccinated avid gamers
Petbigame 9.5.2022 1:58
ACC Betting Preview: January 29th
Petbigame 9.5.2022 1:57
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Ανοιχτή μηλόπιτα της Ειρήνης

recipe image
Προστέθηκε απόΕ.Φ., Δευτέρα, 11 Οκτώβριος 2010 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 2 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Τα μήλα φαίνονται  επάνω στο γλυκό, λαχταριστά!

 

Συστατικά

      Για τα μήλα

  • 2 κιλά σκληρά μήλα.
  • 1& 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
  • κανέλα.
  • 2 κουταλιές της σούπας νερό.

        Για την ζύμη

  • 3/4 του φλιτζανιού βούτυρο,
  • 1& 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη.
  • 4 αυγά.
  • 2 & 1/2 φλιτζάνι αλεύρι.
  • 1 μπέίκιν πάουντερ .

       Για το γλάσσο:

  • 3-4 κουτάλια της σούπας μαρμελάδα ροδάκινο η κάποια άλλη.
Οδηγίες
  1. Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε στα τέσσερα, τα βράζουμε σε βαθύ τηγάνι με την κανέλα,   τις δύο κουταλιές νερό και το ενάμιση φλιτζάνι ζάχαρη, περίπου μισή ώρα η ώσπου να μαλακώσουν.
  2. Σαυτή την διάρκεια τα γυρίζουμε με προσοχή ,χωρίς να τα λιώσουμε.
  3. Βουτυρώνουμε ένα ταψί 34 νούμερο και πασπαλίζουμε ζάχαρη και στο πάτο και στα τοιχώματα του ταψιού, όπως βουτυρώσαμε. Βάζουμε μέσα τα μήλα με το κυρτό μέρος προς τα κάτω. Κρατάμε το ζουμί του βρασίματος. 
  4. Χτυπάμε το βούτυρο με την άλλη ζάχαρη, προσθέτουμε τα αυγά, το αλεύρι με το μπείκιν μέσα και απλώνουμε το μείγμα επάνω στα μήλα.
  5. Το ψήνουμε στους 160 βαθμούς περίπου 1/2 ώρα η ώσπου να ροδοκοκκινίσει,  αφήνουμε 20 λεπτά και το σκεπάζουμε με μεγαλύτερο ταψί η πιατέλα και το αναποδογυρίζουμε.
  6. Ζεσταίνουμε το ζουμί των μήλων  και διαλύουμε  σαυτό τις κουταλιές της μαρμελάδας και αλείφουμε με αυτό τα μήλα και τα γυαλίζουμε.
  7. Κρυώνουμε την μηλόπιτα και την κόβουμε σε κομμάτια.
  8. Αν θέλουμε να κάνουμε μικρά κομμάτια για μπουφέ τα τυλίγουμε στη βάση τους με κομμάτια αλουμινόχαρτου, που κόβουμε τετράγωνα!
Λίγα μυστικά ακόμα

Αν ,όταν αναποδογυρίσουμε το ταψί,  μείνουν  σαυτό υπολείμματα κολλημένα, τα παίρνουμε με κουτάλι και συμπληρώνουμε τα κενά που δημιουργήθηκαν.

Σχόλια
Σχόλιο από Bianka , Δευτέρα, 18 Οκτώβριος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
τι ειναι αυτο παλι Ειρηνη μου
πολυ ωραιο γλυκο το φανταζωμαι !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Σχόλιο από Ε.Φ. , Δευτέρα, 18 Οκτώβριος 2010
Είναι Μπιάνκα ώραία και εμφανίσημη ,μεγάλα κομμάτια για το πιάτο με τον καφέ ή το τσάι,μικρά για μπουφέ.
Σχόλιο από Hlianna , Δευτέρα, 18 Οκτώβριος 2010
Και πολύ εύκολη είναι!!!
Μεταφορά στην κορυφή