Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Αρνί σε γάστρα αλλιώτικο

recipe image
Προστέθηκε απόBianka, Τρίτη, 15 Οκτώβριος 2013
none
Περιγραφή

Μια νόστιμη και μυρωδάτη συνταγή για να φτιάξουμε κάπως διαφορετικά το αρνάκι μας!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
  •    1 ,5 η 2 κιλά αρνί μπούτι χωρίς το κόκαλο
  •    8 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε καβάκια
  •    6 κλωναράκια δεντρολίβανο.
  •    6 κλωναράκια θυμάρι
  •    ένα ποτηράκι κονιάκ
  •    4 κ. σ. λάδι ελαιόλαδο
  •    4 κ. σ. μουστάρδα
  •    Αλάτι, πιπέρι
  •    3 καρότα σε κομματάκια
  •    3 κρεμμύδια σε κομμάτια
  •    1 πράσσο σε ροδελες
  •    5 φέτες μπέικον
  •    1/4 λίτρο κρασί κόκκινο
  •    1 κ. σ. πελτέ ντομάτα
  •    1 Ζωμο από κρέας, καλα θα είναι αν έχουμε από αρνί υπάρχει το Fond σε βαζα

Για την σάλτσα θέλουμε ακόμη

  •    Λίγη κρέμα γάλακτος η 1 Κυπελακι Crème fraîche
Οδηγίες
  1. Αν θελουμε, μαριναρουμε από το βράδυ το κρέας με Μουστάρδα ,αλάτι, πιπέρι και θυμάρι με δεντρολίβανο.   Το τυλίγουμε σε αλουμινοχαρτο το βάζουμε σε δροσερό μέρος αλλα όχι σε ψυγείο και την άλλη μέρα το φτιάχνουμε όπως λέω στη συνταγη.
  2. Αν έχουμε γαστρα χωματενια την βάζουμε για 10 -20 λεπτα στο κρύο νερό με το καπάκι της να μούλιασει.
  3. Ανακατεύουμε το σκόρδο με λιγο αλάτι, πιπέρι και το θυμάρι με το δεντρολίβανο.   Αλείφουμε το κρέας με την μουστραδα , αλάτι, πιπέρι. Κανουμε τρυπούλες στο κρέας και βάζουμε μεσα από το μίγμα με το σκόρδο και τα βότανα.   Βάζουμε μεσα σε κάθε τρυπούλα και λιγο μπέικον.
  4. Βάζουμε το κρέας μεσα στη γαστρα.   Σκεπαζουμε με το μπεικον.   Βάζουμε Γύρω γύρω τα λαχανικά.   Πασπαλίζουμε με το μίγμα από το υπόλοιπο σκόρδο που μας έχει περισσέψει.   Ρίχνουμε το κρασι, το κονιάκ, τον ζωμο και τον πελτε ντομάτας.   Αν χρειαστεί λιγο αλάτι, πιπέρι.
  5. Σκεπάζουμε την γάστρα με το καπάκι βάζουμε σε ζεστό φούρνο στους 180-200 βαθμούς για 3 ώρες να ψηθεί.   Όταν ψηθεί το κρέας, σβήνουμε τον φουρνο.   Βγάζουμε το κρέας από την γαστρα το βάζουμε σε μια πιατέλα και ξανά στο ζεστο φουρνο.
  6. Τον ζωμο τον βάζουμε σε μια κατσαρόλα και με το μίνι πιμερ το αλεθουμε, ριχνουμε και το Crème fraîche η την κρέμα γάλακτος.   Σερβίρουμε με πατάτες ψητές.

 

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή