Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Μέτρημα υλικών
akshpatil 12.5.2020 15:46
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 26.3.2020 0:48
Απ:Γιορτή !
M_nis27 26.3.2020 0:44
Μπισκότα πραλίνας
M_nis27 26.3.2020 0:40
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
M_nis27 26.3.2020 0:21
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 16.3.2020 17:29
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
M_nis27 16.3.2020 16:58
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
M_nis27 16.3.2020 10:07
Απ:Να σας γνωρίσω τον Κύριο;
Bianka 1.1.2020 21:45
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Hlianna 25.2.2019 8:35
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Hlianna 25.2.2019 8:11
Απ:Παιχνίδι: Βρες τη λέξη !
Johnnys 23.2.2019 22:50
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Johnnys 23.2.2019 22:21
Απ:Παιχνίδι: Συνέχισε την Παροιμία......
Johnnys 23.2.2019 22:18
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
Johnnys 23.2.2019 22:15
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Johnnys 23.2.2019 22:12
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
Johnnys 23.2.2019 22:10
Απ:Μαγειρεύω....φράσεις!
Johnnys 23.2.2019 22:05
Απ:ψωμί ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και συντηρητικά
Johnnys 23.2.2019 2:06
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

2743-pourespatatas.jpg
Πουρές φούρνου



Συκαλάκι γλυκό του κουταλιού

recipe image
Προστέθηκε απόBarBarBar, Τετάρτη, 21 Μάιος 2014
none
Περιγραφή

Ένα μυρωδάτο γλυκό του Μαγιού

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
  • 60 μεγαλα συκα άγουρα
  • 4 κιλα ζαχαρη
  • 1/2 λεμονι τον χυμο του
  • 1 κιλο μελι
  • 15-20 καρφακια γαρυφαλλο
  • 2 σταγονες ηλιελαιο για να μην ζαχαρωνει το γλυκο μας
  • 1 ρεβυθι γαλαζοπετρα
  • 1/2 φλυτζανι του τσαγιου ασβεστη σβησμενο το οποιο το κανουμε ασβεστονερο
Οδηγίες
  1. Πλενουμε και καθαριζουμε σε ριγες τα συκαλακια μας, τα ριχνουμε μεσα στο ασβεστονερο και τ αφηνουμε για 2 ωρες. Τα πλενουμε πολυ καλα.
  2. Μεσα σε βραστο νερο αρχιζουμε και τα ζεματαμε για να τα ξεπικρισουμε. Στο πρωτο νερο ριχνουμε και την γαλαζοπετρα για να κρατησουμε το ζωντανο πρασινο χρωμα του συκου, τα ζεματαμε αλλα 2 νερα (συνολο 3) απο 5-8 λεπτα το καθε ζεματισμα. Τα πλενουμε ξανα με κρυο νερο και τα στραγγιζουμε μεσα στην χουφτα μας ενα ενα να φυγουν τα νερα τους, απλωνουμε πανω σε καθαρη πετσετα να στεγνωσουν.
  3. Ετοιμαζουμε το σιροπι μας (αφου ριξουμε μεσα τα γαρυφαλλα) βραζοντας το πολυ καλα γιατι οταν ριξουμε τα συκα θα βγαλουν το νερο τους.
  4. Μολις δεσει καλα το σιροπι, ριχνουμε τα συκαλακια μας και αρχιζουμε και δενουμε το γλυκο μας, οταν κοντευει να δεσει, ριχνουμε το λεμονι ,το λαδι και το μελι μας.
  5. Βγαζουμε σε αποστειρωμενα βαζα και το αφηνουμε να κρυωσει.
  6. Εαν τα συκα σας ειναι πιο μικρα, τοτε για καθε 25-30 κομματια θα υπολογισετε 1 κιλο ζαχαρη.
  7. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ στο μυρωδατο αυτο γλυκο του Μαγιού.
Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή