Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

The design improved over the years, but the name s
marcusvsmith 21.5.2022 2:22
It continues to put a spring in your step
marcusvsmith 21.5.2022 2:19
Using a responsive foam that gives you an extra bo
marcusvsmith 21.5.2022 2:14
A breathable upper is made to feel contained, yet
marcusvsmith 21.5.2022 2:11
Least complicated Out there Ability for the Arizon
Galloway 12.5.2022 9:38
Ravens Have to have towards Regroup Out of the blu
Galloway 12.5.2022 9:37
Bears vs Saints Wild Card Playoff: Moment 50 perce
Galloway 12.5.2022 9:36
Brian Flores ‘still transferring for the duration
Galloway 12.5.2022 9:36
Fresh York Giants Slender 5 against Roster
Galloway 12.5.2022 9:35
Tampa Bay Bucs' Final NFL Challenger: 'Mad' Washin
Galloway 12.5.2022 9:34
Friday Cheese Curds: The Packerssecurity includes
Galloway 12.5.2022 9:33
Falcons 2021 no cost firm preview: The Falcoholic
Galloway 12.5.2022 9:32
Based on iconic ’90s fashion but keeping futuristi
elroygcrabtree 12.5.2022 3:48
Full-grain leather upper for a premium feel and su
elroygcrabtree 12.5.2022 3:45
Durable rubber sole with herringbone pattern for a
elroygcrabtree 12.5.2022 3:42
Serrated three-stripe styling shows off classic ad
elroygcrabtree 12.5.2022 3:41
men's classic leather motorcycle jacket
masterpaper 11.5.2022 5:33
Anna Claire Models - luxury escort Mykonos
cekkekarze@biyac.com 9.5.2022 10:39
What the NBA unvaccinated avid gamers
Petbigame 9.5.2022 1:58
ACC Betting Preview: January 29th
Petbigame 9.5.2022 1:57
Περισσότερα...


Aστακομακαρονάδα ή γαριδομακαρονάδα εύκολη

recipe image
Προστέθηκε απόHlianna, Σάββατο, 28 Μάρτιος 2009 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 2 χρήστες ψήφισαν
κανένας
Περιγραφή

Μια μακαρονάδα για όλες τις εποχές ! !

Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
  • 1 κιλό αστακό ή γαρίδες φρ . ή κατ / μένες με τα κελύφη τους και το κεφάλι
  • ½ κιλό σπαγγέτι
  • λάδι
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψ / νη
  • 1 χρωματιστή πιπεριά λεπτοκομμένη
  • 1 κούπα κρασί ( προαιρετικά )
  • 1 κιλό φρ . ντομάτες ψιλ / μένες ή 1 κουτί κονκασέ
  • λίγη ζάχαρη , αλάτι , πιπέρι
  • 1 κ . σ . πελτέ ντομάτας
  • μαϊντανός ψιλ / μένος
Οδηγίες

  1. Σοτάρω στο λάδι το κρεμμύδι , το σκόρδο , τις πιπεριές και μόλις μαραθούν σβήνω με το κρασί .
  2. Προσθέτω τις ντομάτες , τον πελτέ , τη ζάχαρη , αλάτι , πιπέρι και αφήνω να βράσει για 15 - 20΄ ( αν χρειαστεί βάζω λίγο νερό ) .
  3. Στη συνέχεια προσθέτω στη σάλτσα τον αστακό ή τις γαρίδες και βράζω σε σιγανή φωτιά περίπου 8 λεπτά. Όχι παραπάνω γιατί οι γαρίδες θα σκληρύνουν.
  4. Αφαιρώ τον αστακό ή τις γαρίδες και μέσα στη σάλτσα προσθέτω νερό τόσο όσο να βράσουν τα μακαρόνια και να πιουν όλο τους το νερό .
  5. Μόλις βράσει η σάλτσα με το νερό , ρίχνω τα σπαγγέτι να βράσουν για 10 - 12 . Αν χρειαστεί συμπληρώνω με λίγο ζεστό νερό .
  6. Προς το τέλος (2-3 λεπτά ) ρίχνω και τον αστακό ή τις γαρίδες μαζί με ψιλοκομμένο μαϊντανό να πάρουν μια βράση και κατεβάζω από τη φωτιά .
  7. Σερβίρω αμέσως με ψιλοκομμένο μαϊντανό .

 

Λίγα μυστικά ακόμα

Σχόλια
Σχόλιο από Hlianna , Δευτέρα, 29 Ιούνιος 2009
Στη σάλτσα που έχεις φτιάξει, όπως λέει, ρίχνεις ζεστό νερό 4-5 ποτήρια και όταν βράσει η αριαωμένη αυτή σάλτσα, τότε ρίχνεις μέσα τα μακαρόνια. Τα μακαρόνια ρουφάνε- πίνουν το υγρό της σάλτσας και φουσκώνουν- ψήνονται. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος, αν δεις ότι τα μακαρόνια έχουν πιει το νερό και θέλουν κι αλλο ψήσιμο, πρόσθεσε λίγο ζεστό νερό ακόμα.
Βέβαια υπάρχει και ένας άλλος τρόπος, να βράσεις τα μακαρόνια και τα ρίξεις μέσα στη σάλτσα(χωρίς να προσθέσεις νερό τώρα), να τα ανακατέψεις και να τα σερβίρεις αμέσως. Εγώ προτιμώ τον πρώτο, γιατί μου φαίνεται πιο νόστιμη λύση!!!
Σχόλιο από Hlianna , Δευτέρα, 27 Δεκέμβριος 2010
Η φωτογραφία από τη Βιανκα που έφτιαξε τη συνταγή.
Σχόλιο από gaknis , Παρασκευή, 04 Μάρτιος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
την έχω δοκιμάσει με καβούρια μεγάλα που ψαρέψαμε μόνοι μας και ήταν πεντανόστιμη.Ετσι ακριβώς την έχω δοκιμάσει(ξεκοιλιαστήκαμε στο φαί)και στον Πόρο με αστακό βέβαια,αλλα ειναι ακριβώς τοσο νόστιμο και με τα άλλα οστρακοοοειδή.μπράβο σου.
Σχόλιο από Bianka , Τετάρτη, 16 Ιανουάριος 2013
Το πιο νόστιμο φαγητο που εχουμε φάει,ποτέ
Θα το φτιάξω Ηλιαννα μου παλι αυριο !!
Σχόλιο από ageliki , Παρασκευή, 18 Ιανουάριος 2013 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Αυριο Σαββατο θα φτιαξω την αστακογαριδομακαροναδα σου Hlianna σιγουρα θα ειναι πεντανοστιμη!!!!
το καλο πραγμα φαινεται!!!!
Μεταφορά στην κορυφή