Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Aστακομακαρονάδα ή γαριδομακαρονάδα εύκολη

recipe image
Προστέθηκε απόHlianna, Σάββατο, 28 Μάρτιος 2009 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 2 χρήστες ψήφισαν
κανένας
Περιγραφή

Μια μακαρονάδα για όλες τις εποχές ! !

Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
  • 1 κιλό αστακό ή γαρίδες φρ . ή κατ / μένες με τα κελύφη τους και το κεφάλι
  • ½ κιλό σπαγγέτι
  • λάδι
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψ / νη
  • 1 χρωματιστή πιπεριά λεπτοκομμένη
  • 1 κούπα κρασί ( προαιρετικά )
  • 1 κιλό φρ . ντομάτες ψιλ / μένες ή 1 κουτί κονκασέ
  • λίγη ζάχαρη , αλάτι , πιπέρι
  • 1 κ . σ . πελτέ ντομάτας
  • μαϊντανός ψιλ / μένος
Οδηγίες

  1. Σοτάρω στο λάδι το κρεμμύδι , το σκόρδο , τις πιπεριές και μόλις μαραθούν σβήνω με το κρασί .
  2. Προσθέτω τις ντομάτες , τον πελτέ , τη ζάχαρη , αλάτι , πιπέρι και αφήνω να βράσει για 15 - 20΄ ( αν χρειαστεί βάζω λίγο νερό ) .
  3. Στη συνέχεια προσθέτω στη σάλτσα τον αστακό ή τις γαρίδες και βράζω σε σιγανή φωτιά περίπου 8 λεπτά. Όχι παραπάνω γιατί οι γαρίδες θα σκληρύνουν.
  4. Αφαιρώ τον αστακό ή τις γαρίδες και μέσα στη σάλτσα προσθέτω νερό τόσο όσο να βράσουν τα μακαρόνια και να πιουν όλο τους το νερό .
  5. Μόλις βράσει η σάλτσα με το νερό , ρίχνω τα σπαγγέτι να βράσουν για 10 - 12 . Αν χρειαστεί συμπληρώνω με λίγο ζεστό νερό .
  6. Προς το τέλος (2-3 λεπτά ) ρίχνω και τον αστακό ή τις γαρίδες μαζί με ψιλοκομμένο μαϊντανό να πάρουν μια βράση και κατεβάζω από τη φωτιά .
  7. Σερβίρω αμέσως με ψιλοκομμένο μαϊντανό .

 

Λίγα μυστικά ακόμα

Σχόλια
Σχόλιο από Hlianna , Δευτέρα, 29 Ιούνιος 2009
Στη σάλτσα που έχεις φτιάξει, όπως λέει, ρίχνεις ζεστό νερό 4-5 ποτήρια και όταν βράσει η αριαωμένη αυτή σάλτσα, τότε ρίχνεις μέσα τα μακαρόνια. Τα μακαρόνια ρουφάνε- πίνουν το υγρό της σάλτσας και φουσκώνουν- ψήνονται. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος, αν δεις ότι τα μακαρόνια έχουν πιει το νερό και θέλουν κι αλλο ψήσιμο, πρόσθεσε λίγο ζεστό νερό ακόμα.
Βέβαια υπάρχει και ένας άλλος τρόπος, να βράσεις τα μακαρόνια και τα ρίξεις μέσα στη σάλτσα(χωρίς να προσθέσεις νερό τώρα), να τα ανακατέψεις και να τα σερβίρεις αμέσως. Εγώ προτιμώ τον πρώτο, γιατί μου φαίνεται πιο νόστιμη λύση!!!
Σχόλιο από Hlianna , Δευτέρα, 27 Δεκέμβριος 2010
Η φωτογραφία από τη Βιανκα που έφτιαξε τη συνταγή.
Σχόλιο από gaknis , Παρασκευή, 04 Μάρτιος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
την έχω δοκιμάσει με καβούρια μεγάλα που ψαρέψαμε μόνοι μας και ήταν πεντανόστιμη.Ετσι ακριβώς την έχω δοκιμάσει(ξεκοιλιαστήκαμε στο φαί)και στον Πόρο με αστακό βέβαια,αλλα ειναι ακριβώς τοσο νόστιμο και με τα άλλα οστρακοοοειδή.μπράβο σου.
Σχόλιο από Bianka , Τετάρτη, 16 Ιανουάριος 2013
Το πιο νόστιμο φαγητο που εχουμε φάει,ποτέ
Θα το φτιάξω Ηλιαννα μου παλι αυριο !!
Σχόλιο από ageliki , Παρασκευή, 18 Ιανουάριος 2013 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Αυριο Σαββατο θα φτιαξω την αστακογαριδομακαροναδα σου Hlianna σιγουρα θα ειναι πεντανοστιμη!!!!
το καλο πραγμα φαινεται!!!!
Μεταφορά στην κορυφή