Aστακομακαρονάδα ή γαριδομακαρονάδα εύκολη
- 1 κιλό αστακό ή γαρίδες φρ . ή κατ / μένες με τα κελύφη τους και το κεφάλι
- ½ κιλό σπαγγέτι
- λάδι
- 1 κρεμμύδι τριμμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψ / νη
- 1 χρωματιστή πιπεριά λεπτοκομμένη
- 1 κούπα κρασί ( προαιρετικά )
- 1 κιλό φρ . ντομάτες ψιλ / μένες ή 1 κουτί κονκασέ
- λίγη ζάχαρη , αλάτι , πιπέρι
- 1 κ . σ . πελτέ ντομάτας
- μαϊντανός ψιλ / μένος
- Σοτάρω στο λάδι το κρεμμύδι , το σκόρδο , τις πιπεριές και μόλις μαραθούν σβήνω με το κρασί .
- Προσθέτω τις ντομάτες , τον πελτέ , τη ζάχαρη , αλάτι , πιπέρι και αφήνω να βράσει για 15 - 20΄ ( αν χρειαστεί βάζω λίγο νερό ) .
- Στη συνέχεια προσθέτω στη σάλτσα τον αστακό ή τις γαρίδες και βράζω σε σιγανή φωτιά περίπου 8 λεπτά. Όχι παραπάνω γιατί οι γαρίδες θα σκληρύνουν.
- Αφαιρώ τον αστακό ή τις γαρίδες και μέσα στη σάλτσα προσθέτω νερό τόσο όσο να βράσουν τα μακαρόνια και να πιουν όλο τους το νερό .
- Μόλις βράσει η σάλτσα με το νερό , ρίχνω τα σπαγγέτι να βράσουν για 10 - 12 . Αν χρειαστεί συμπληρώνω με λίγο ζεστό νερό .
- Προς το τέλος (2-3 λεπτά ) ρίχνω και τον αστακό ή τις γαρίδες μαζί με ψιλοκομμένο μαϊντανό να πάρουν μια βράση και κατεβάζω από τη φωτιά .
- Σερβίρω αμέσως με ψιλοκομμένο μαϊντανό .
Βέβαια υπάρχει και ένας άλλος τρόπος, να βράσεις τα μακαρόνια και τα ρίξεις μέσα στη σάλτσα(χωρίς να προσθέσεις νερό τώρα), να τα ανακατέψεις και να τα σερβίρεις αμέσως. Εγώ προτιμώ τον πρώτο, γιατί μου φαίνεται πιο νόστιμη λύση!!!

Θα το φτιάξω Ηλιαννα μου παλι αυριο !!
το καλο πραγμα φαινεται!!!!