Αθερίνα τηγανιτή
- 1 κ. αθερίνα,
- 1 1/2 φλ. αλεύρι,
- 2 κ.γλ. ρίγανη,
- αλάτι, πιπέρι,
- λάδι για το τηγάνι,
- λεμόνι για το σερβίρισμα.
- Πλένουμε πολύ καλά τις αθερίνες μας και αφήνουμε να στραγγίξουν σε σουρωτήρι.
- Σε μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι,αλατοπίπερο,ρίγανη και ρίχνουμε λίγα λίγα τα ψαράκια μας να τα αλευρώσουμε.
- Ρίχνουμε σε καυτό λάδι να ροδίσουν για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά προσέχοντας να μην μας καούν.
- Σερβίρουμε με αρκετό χυμό λεμόνι και σαλάτα εποχής.
Αν είναι η αθερίνα μας μεγάλη μπορούμε να τη φτιάξουμε όπως τις μαρίδες εδώ: