Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Hlianna 25.2.2019 8:35
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Hlianna 25.2.2019 8:11
Απ:Παιχνίδι: Βρες τη λέξη !
Johnnys 23.2.2019 22:50
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Johnnys 23.2.2019 22:21
Απ:Παιχνίδι: Συνέχισε την Παροιμία......
Johnnys 23.2.2019 22:18
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
Johnnys 23.2.2019 22:15
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Johnnys 23.2.2019 22:12
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
Johnnys 23.2.2019 22:10
Απ:Μαγειρεύω....φράσεις!
Johnnys 23.2.2019 22:05
Απ:ψωμί ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και συντηρητικά
Johnnys 23.2.2019 2:06
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Johnnys 22.2.2019 23:47
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Athina P 15.2.2019 10:59
Απ:Κεικ με τυρί μασκαρπόνε
Athina P 15.2.2019 10:52
Απ:Γιορτή !
Athina P 15.2.2019 10:50
Απ:Κάνναβη σε τροφές
Hlianna 2.2.2019 8:25
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
Athina P 23.1.2019 9:31
Απ:Περισσεύματα ζυμαρικών
Athina P 23.1.2019 9:28
Απ:Περισσεύματα ψαριού!
Athina P 23.1.2019 9:12
Κάνναβη σε τροφές
Athina P 4.1.2019 18:03
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Ατομικές κρεμμυδόσουπες

recipe image
Προστέθηκε απόΕ.Φ., Τετάρτη, 18 Δεκέμβριος 2013
none
Περιγραφή

 Η κλασσική γαλλική σούπα σε ατομικά πήλινα σκεύη!

Συστατικά
  •  50 γραμμάρια βούτυρο.
  • 3 κουταλιές σούπας λάδι.
  • 800 γραμμάρια κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες.
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη.
  • 2 κουταλιές σούπας αλεύρι.
  • 200 γραμμάρια κρασί άσπρο.
  • 1 κουταλιά σούπας κονιάκ.
  • 1 κουταλάκι γλυκού θυμάρι.
  • 1 φύλλο δάφνης.
  • 1 κύβο βοδινού διαλυμένο σε 2 λίτρα ζεστό νερό.
  • 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες.
  • 200 γραμμάρια γκούντα τριμμένη.
  • Σκόρδο σκόνη ,
  • λίγο λάδι.
  • 12 φέτες από μπαγκέτα ψωμιού πάχους ενός πόντου.
Οδηγίες
  1.  Βάζουμε σε βαθιά κατσαρόλα το λάδι και το βούτυρο και ρίχνουμε μέσα τα κρεμμύδια. Τα γυρίζουμε με ξύλινο κουτάλι επί 20 λεπτά σε μέτρια φωτιά . Στην συνέχεια ρίχνουμε την ζάχαρη για να καραμελώσουν τα κρεμμύδια. Στην συνέχεια ρίχνουμε το αλεύρι.
  2. Ανακατεύουμε άλλα 3-4 λεπτά και σβήνουμε με το κρασί και το κονιάκ, μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ ρίχνουμε τον ζωμό με τον κύβο μέσα ,το αλάτι, το πιπέρι, το θυμάρι και το σκόρδο. Βράζουμε την σούπα 20-25 λεπτά.
  3. Έχουμε ψήσει στο γκριλ τις φέτες ψωμιού που πάνω τους βάλαμε λίγες σταγόνες λάδι και λίγη σκόνη σκόρδου.
  4. Βάζουμε σε ατομικά γκιουβετσάκια την σούπα, βάζουμε από πάνω 2 φέτες της μπαγκέτας σε κάθε πήλινο ,και ρίχνουμε από πάνω το τυρί. Τοποθετούμε στο γκριλ (200-220 βαθμούς) και το αφήνουμε εκεί μέχρι να λιώσει και να ροδίσει το τυρί.
Λίγα μυστικά ακόμα

 Βρήκα την συνταγή στο pantespani ,έκανα μικροαλλαγές.

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή