Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Hlianna 25.2.2019 8:35
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Hlianna 25.2.2019 8:11
Απ:Παιχνίδι: Βρες τη λέξη !
Johnnys 23.2.2019 22:50
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Johnnys 23.2.2019 22:21
Απ:Παιχνίδι: Συνέχισε την Παροιμία......
Johnnys 23.2.2019 22:18
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
Johnnys 23.2.2019 22:15
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Johnnys 23.2.2019 22:12
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
Johnnys 23.2.2019 22:10
Απ:Μαγειρεύω....φράσεις!
Johnnys 23.2.2019 22:05
Απ:ψωμί ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και συντηρητικά
Johnnys 23.2.2019 2:06
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Johnnys 22.2.2019 23:47
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Athina P 15.2.2019 10:59
Απ:Κεικ με τυρί μασκαρπόνε
Athina P 15.2.2019 10:52
Απ:Γιορτή !
Athina P 15.2.2019 10:50
Απ:Κάνναβη σε τροφές
Hlianna 2.2.2019 8:25
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
Athina P 23.1.2019 9:31
Απ:Περισσεύματα ζυμαρικών
Athina P 23.1.2019 9:28
Απ:Περισσεύματα ψαριού!
Athina P 23.1.2019 9:12
Κάνναβη σε τροφές
Athina P 4.1.2019 18:03
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Ψητό ρυζόγαλο με αμύγδαλο μαρέγκα

recipe image
Προστέθηκε απόBianka, Κυριακή, 29 Μάιος 2011 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 2 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Εύκολο και γρήγορο γλυκό!

Συστατικά

 

  • 1 λίτρο γάλα
  • 200 γρ ρύζι γλασέ
  • ξυσμα απο 1 λεμόνι
  • 700 γρ δαμάσκηνα φρεσκα η κονσερβα σε βαζο
  • 10 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • 1 κουταλιά της σούπας ρούμι
  • 1 ξυλάκι  κανέλας
  •  2 αυγά
  • 3 κουταλιές σουπας φέτες αμύγδαλα
Οδηγίες


  1. Βγαζουμε απο το Γάλα 2 κουταλιές σουπας .
  2. Το υπόλοιπο γάλα με το ξύσμα λεμονιού και την κανελλα το βραζουμε  και ριχνουμε  το ρύζι. αφηνουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 30 λεπτά.
  3. αν εχουμε δαμασκινα απο κονσερβα τα στραγγιζουμε και πασπαλιζουμε με κανελλα σκονη και τα βρεχουμε με το ρουμι. αν εχουμε φρεσκα δαμασκηνα τα , πλένετε  και βγαζουμε το κουκουτσι τα βαζουμε σε κατσαρολακι με 1 κουταλιά σουπας ζάχαρη, ρούμι, κανέλα και 125 ml νερό, αφήνουμε να πάρει βράση  για περίπου 5 λεπτά.τα στραγγιζουμε
  4. Χωριζουμε τα αυγά. Τα ασπράδια αυγού τα χτυπαμε σε μαρεγκα σφιχτη με 3 κουταλιές ζάχαρη, τους κροκους των αυγών τους ανακατευουμε με τις   2 κουταλιές σουπας γάλα και 5 κουταλιές ζάχαρη και ανακατεύουμε.
  5.  οταν βραση το ρυζι ριχνουμε τους κροκους πρωτα μεσα και μετα την μιση μαρεγκα ανακατευουμε καλλα,
  6. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 °.Σε ενα πυρεξ βαζουμε  το ρυζόγαλο, μετα επανω τα δαμάσκηνα και την υπολυπη μαρεγκα με ενα κουταλι πασπαλίζουμε με τα αμύγδαλα και ψήνουμε για 10 λεπτά.και πασπαλιζουμε με αχνη
Λίγα μυστικά ακόμα
Mπορουμε αντι δαμασκηνα να βαλουμε κερασια
Σχόλια
Σχόλιο από Ε.Φ. , Τρίτη, 31 Μάιος 2011
Πολύ καλή συνταγή Μπιάνκα! θα την κάνω μόλις δοθεί ευκαιρία!Μπράβο!
Σχόλιο από Bianka , Τρίτη, 31 Μάιος 2011
Ειρηνη μου να το φτιαξης και τηναλλη ημερα ακομη τρωγετε και κρυο και το καλο ειναι οτι μπορης να το κοωης σε κομματια σαν πιτα
και λιγη ζαχαρη αχνη απο πανω ειναι πολυ ωραιο
Σχόλιο από vasiliki ver , Τρίτη, 31 Μάιος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Τι να πω εγώ????Τέλειο!!!μπράβο Μπιάνκα!!!
Σχόλιο από Margo , Τετάρτη, 01 Ιούνιος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Καταπληκτικό!!! Πολύ λαχταριστό!!!
Μεταφορά στην κορυφή