Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Buy fake Canadian banknotes
scottbowerss032 6.8.2022 10:20
Απ:Μέτρημα υλικών
Hlianna 13.7.2022 23:24
Απ:Συνταγές light
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:20
Απ:Σχολιάζουμε στον κατάλληλο χώρο!
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:13
Απ:Φωτογραφίες στα σχόλια των συνταγών μας ( Ν...
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:12
Απ:χρηστες κ συνταγες τους
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:11
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:03
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:00
Απ:Ετοιμαζόμαστε για το Πάσχα!
M_nis27 8.3.2021 19:44
Απ:Μέτρημα υλικών
M_nis27 8.3.2021 19:20
Απ:Πως να κάνω μια τούρτα?
abhikhurana 22.7.2020 4:51
Απ:Αφιερώνω
mihirmane 5.6.2020 6:36
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 26.3.2020 0:48
Απ:Γιορτή !
M_nis27 26.3.2020 0:44
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
M_nis27 26.3.2020 0:21
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 16.3.2020 17:29
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
M_nis27 16.3.2020 16:58
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
M_nis27 16.3.2020 10:07
Απ:Να σας γνωρίσω τον Κύριο;
Bianka 1.1.2020 21:45
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Ατζίκα η καυτερή σάλτσα

recipe image
Προστέθηκε απόHlianna, Πέμπτη, 05 Σεπτέμβριος 2013
none
Περιγραφή

Πολύ καυτερή σάλτσα για πολλές χρήσεις, ποντιακής καταγωγής!

Συστατικά
  • 20 πιπεριές Φλωρίνης,
  • 20-30 καυτερές πιπεριές,
  • 2 κεφάλια σκόρδο
  • 1/2 ποτήρι κολιαντρο ξερό (οι πόντιοι βάζουν ένα μπαχαρικό που το λένε κίντζα, μπορεί να είναι το κολιαντρο),
  • 1 ποτήρι καρύδια (προαιρετικά),
  • 2 κόκκινες μεγάλες ντομάτες (για να βγάλουν τα υγρά τους στο βράσιμο και να μην κολλαει η σάλτσα),
  • 1κ.σ. ζάχαρη,
  • 1κ.σ. αλάτι,
  • λίγο ξύδι.
Οδηγίες
  1. Τα βράζουμε όλα μαζί τα υλικά να μαραθούν.
  2. Τα περνάμε από το μουλτι και ξαναβάζουμε στην φωτιά μέχρι να πήξει η σάλτσα μας, ανακατεύοντας πάντα για να μην κολλήσει.
  3. Βάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα, κλείνουμε και γυρνάμε ανάποδα μέχρι να κρυώσουν.
  4. Κραταει και δυο χρονια και είναι πολύ νόστιμη.
Λίγα μυστικά ακόμα

Ταιριάζει μαζί με λαδερά φαγητά (όχι μέσα, διπλα), στον πατσά μέσα, πάνω στο ψωμί, μέσα στον τραχανά, στην λαχανιά και όπου αλλού σκεφτείς.

H συνταγή είναι της Bar Barbar

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή