Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Cisco Certified Design Associate
angeleena 3.12.2019 8:51
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Hlianna 25.2.2019 8:35
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Hlianna 25.2.2019 8:11
Απ:Παιχνίδι: Βρες τη λέξη !
Johnnys 23.2.2019 22:50
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Johnnys 23.2.2019 22:21
Απ:Παιχνίδι: Συνέχισε την Παροιμία......
Johnnys 23.2.2019 22:18
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
Johnnys 23.2.2019 22:15
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Johnnys 23.2.2019 22:12
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
Johnnys 23.2.2019 22:10
Απ:Μαγειρεύω....φράσεις!
Johnnys 23.2.2019 22:05
Απ:ψωμί ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και συντηρητικά
Johnnys 23.2.2019 2:06
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Johnnys 22.2.2019 23:47
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Athina P 15.2.2019 10:59
Απ:Κεικ με τυρί μασκαρπόνε
Athina P 15.2.2019 10:52
Απ:Γιορτή !
Athina P 15.2.2019 10:50
Απ:Κάνναβη σε τροφές
Hlianna 2.2.2019 8:25
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
Athina P 23.1.2019 9:31
Απ:Περισσεύματα ζυμαρικών
Athina P 23.1.2019 9:28
Απ:Περισσεύματα ψαριού!
Athina P 23.1.2019 9:12
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Ατζίκα η καυτερή σάλτσα

recipe image
Προστέθηκε απόHlianna, Πέμπτη, 05 Σεπτέμβριος 2013
none
Περιγραφή

Πολύ καυτερή σάλτσα για πολλές χρήσεις, ποντιακής καταγωγής!

Συστατικά
  • 20 πιπεριές Φλωρίνης,
  • 20-30 καυτερές πιπεριές,
  • 2 κεφάλια σκόρδο
  • 1/2 ποτήρι κολιαντρο ξερό (οι πόντιοι βάζουν ένα μπαχαρικό που το λένε κίντζα, μπορεί να είναι το κολιαντρο),
  • 1 ποτήρι καρύδια (προαιρετικά),
  • 2 κόκκινες μεγάλες ντομάτες (για να βγάλουν τα υγρά τους στο βράσιμο και να μην κολλαει η σάλτσα),
  • 1κ.σ. ζάχαρη,
  • 1κ.σ. αλάτι,
  • λίγο ξύδι.
Οδηγίες
  1. Τα βράζουμε όλα μαζί τα υλικά να μαραθούν.
  2. Τα περνάμε από το μουλτι και ξαναβάζουμε στην φωτιά μέχρι να πήξει η σάλτσα μας, ανακατεύοντας πάντα για να μην κολλήσει.
  3. Βάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα, κλείνουμε και γυρνάμε ανάποδα μέχρι να κρυώσουν.
  4. Κραταει και δυο χρονια και είναι πολύ νόστιμη.
Λίγα μυστικά ακόμα

Ταιριάζει μαζί με λαδερά φαγητά (όχι μέσα, διπλα), στον πατσά μέσα, πάνω στο ψωμί, μέσα στον τραχανά, στην λαχανιά και όπου αλλού σκεφτείς.

H συνταγή είναι της Bar Barbar

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή