Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Hlianna 25.2.2019 8:35
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Hlianna 25.2.2019 8:11
Απ:Παιχνίδι: Βρες τη λέξη !
Johnnys 23.2.2019 22:50
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Johnnys 23.2.2019 22:21
Απ:Παιχνίδι: Συνέχισε την Παροιμία......
Johnnys 23.2.2019 22:18
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
Johnnys 23.2.2019 22:15
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Johnnys 23.2.2019 22:12
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
Johnnys 23.2.2019 22:10
Απ:Μαγειρεύω....φράσεις!
Johnnys 23.2.2019 22:05
Απ:ψωμί ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και συντηρητικά
Johnnys 23.2.2019 2:06
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Johnnys 22.2.2019 23:47
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Athina P 15.2.2019 10:59
Απ:Κεικ με τυρί μασκαρπόνε
Athina P 15.2.2019 10:52
Απ:Γιορτή !
Athina P 15.2.2019 10:50
Απ:Κάνναβη σε τροφές
Hlianna 2.2.2019 8:25
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
Athina P 23.1.2019 9:31
Απ:Περισσεύματα ζυμαρικών
Athina P 23.1.2019 9:28
Απ:Περισσεύματα ψαριού!
Athina P 23.1.2019 9:12
Κάνναβη σε τροφές
Athina P 4.1.2019 18:03
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

951-951-p1030990.jpg
Κέικ Στρούντελ



Aυγά από ...παντεσπάνι

recipe image
Προστέθηκε απόHlianna, Παρασκευή, 19 Μάρτιος 2010 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 21 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Αυτά τα αυγά έχουν μέσα γέμιση παντεσπάνι και ψήνονται στο φούρνο. Μια πρόταση για δώρα και στόλισμα τώρα το Πάσχα!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
Φτιάχνει
Για 12 με 15 αυγά
  • 125 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 125 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 125 γρ. αλεύρι
  • 4 αυγά
  • 1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γλ. ξύσμα πορτοκαλιού
  • 1 κ.σ. κακάο
  • 1 κ.γλ. ρούμι ή κονιάκ ή χυμό πορτοκαλιού
  • 100 γρ. αλάτι
  • 1 λίτρο νερό
Οδηγίες

  1. Πλένουμε και σκουπίζουμε τα αυγά μας.
  2. Παίρνουμε το κάθε ένα αυγό και τρυπάμε με προσοχή την μυτερή πλευρά του. Ανοίγουμε με προσοχή και με τσιμπιδάκι των φρυδιών το άνοιγμα της τρύπας, όπως βλέπετε στη φωτογραφία.
  3. Αδειάζετε με προσοχή το περιεχόμενο και ξεπλένουμε το αυγό.
  4. Ανακατεύω το αλάτι με το νερό και βάζω μέσα τα άδεια αυγά για μισή ώρα.
  5. Τα βγάζω και τα αφήνω να στεγνώσουν.
  6. Στη συνέχεια μέσα στα άδεια αυγά ρίχνουμε λάδι και τα αφήνουμε να στραγγίσουν ανάποδα.
  7. Φτιάχνουμε σε ταψάκι θήκες με αλουμινόχαρτο και τοποθετούμε τα άδεια μας αυγά όπου εκεί θα τα γεμίσουμε.

Για το κέικ

  1. Κτυπώ το βούτυρο με τη ζάχαρη πρώτα, ανακατεύω το μπέικιν στο κοσκινισμένο αλεύρι και το ρίχνω εναλλάξ με τα αυγά στο μείγμα του βουτύρου ενώ συνεχίζουμε το κτύπημα για 3-4 λεπτά.
  2. Χωρίζουμε το μείγμα του κέικ στα 2 και το ένα το αφήνουμε λευκό. Στο άλλο προσθέτουμε το κακάο  και το ρούμι ή το χυμό και το κτυπάμε να ανακατευτούν καλά.
  3. Σε 2 κορνέ βάζουμε τα μείγματα και γεμίζουμε τα αυγά μόνο κατά τα 2/3 και όχι παραπάνω. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190ο για 30 λεπτά περίπου. Δοκιμάζουμε με μια οδοντογλυφίδα αν είναι έτοιμα και αφήνουμε να κρυώσουν.
  4. Στολίζουμε το άνοιγμα του αυγού με σοκολάτα.

 

Λίγα μυστικά ακόμα
  • Μην πετάτε τα αυγά που χρησιμοποιείτε στην μαγειρική σας, κυρίως τώρα τις γιορτές που θα χρειαστούμε πολλά αυγά, αδειάστε τα με προσοχή και φυλάξτε τα τσόφλια, ώστε να μαζευτούν αρκετά για τη συνταγή αυτή.
  • Αν χρησιμοποιήσετε ολόκληρα αυγά φροντίστε να τα αδειάσετε χώρια τα ασπράδια από τους κρόκους για να φτιάξετε ένα υπέροχο γλυκό με τα ασπράδια, τη μαρέγκα σουφλέ με καραμέλα.
  • Επίσης αν ανακατέψετε με ένα σουβλάκι ξυλάκι το περιεχόμενο μέσα στο αυγό αυτό φυσικά θα βγαίνει πολύ πιο εύκολα.
  • Μπορείτε αντί να βάλετε παντεσπάνι να τα γεμίσετε με σοκολάτα υγρή και μέσα μικρά μπισκοτάκια ή μια γκανάς σοκολάτας και χρωματιστή τρούφα στο τέλος ή ό, τι σκεφτείτε που να μπορεί να γίνει μέσα σε ένα αυγό!
  • Μπορείτε αφού ψηθούν να ζωγραφιστούν με μαρκαδόρους ή νεροχρώματα και πινέλο, δηλ. δουλειά για τους μπόμπιρες!
Σχόλια
Σχόλιο από Bianka , Δευτέρα, 22 Μάρτιος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Ηλιαννα καλε ;τι ωραια πραγματα ειναι αυτα;
πωπωπωπω!!!!!

εεεε,τωρα μας αποτελοιωσες Ηλιαννα μου
παη δεν λεγεσαι
τι 5 σκουφακια και1000 να σου βαλω δεν φτανουν
μπραβο σου και

ΚΑΛΛΟ ΠΑΣΧΑΝ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ
Σχόλιο από Margo , Δευτέρα, 22 Μάρτιος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
ΤΕΛΕΙΑ!!! Άψογη Ιδέα, Άψογη Εμφάνιση Γεύση και Παρουσίαση!!! Πολλά Μπράβο!!!!
Σχόλιο από marianta , Δευτέρα, 22 Μάρτιος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Kαταπληκτική ιδέα! Μπράβο Ηλιάννα! Ευρηματικότατη και πολύ Πασχαλινή!
Σχόλιο από gojoa , Δευτέρα, 22 Μάρτιος 2010 vote imagevote imagevote imagevote image
ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ. ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΤΙ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΙΡΟ, ΠΡΩΤΟΤΥΠΕΣ, ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΕΣ, ΝΟΣΤΙΜΕΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ. ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΜΑΣ ΕΚΠΛΗΣΕΙΣ.
Σχόλιο από ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΟΥ , Δευτέρα, 22 Μάρτιος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Τελικά έχουν δίκαιο που λένε οτι η κουζίνα θέλει φαντασία!!
Εσύ διαθέτεις όντως παρα πολύ!!!ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ
Σχόλιο από hrisag , Δευτέρα, 22 Μάρτιος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
A Ρ Ι Σ Τ Α!!!!!!!!!!!!!!!
Σχόλιο από afroditi , Τρίτη, 23 Μάρτιος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Πλάκα κάνεις!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Μπράβο Ηλιάνα!


Σχόλιο από mpety , Παρασκευή, 26 Μάρτιος 2010 vote imagevote imagevote imagevote image
Τι να βαθμολογεισουμε; Αυτα ειναι τελεια!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
Σχόλιο από Hlianna , Δευτέρα, 31 Μάιος 2010
Η φωτογραφία από την aggeliki που έφτιαξε τη συνταγή.
Image and video hosting by TinyPic
Σχόλιο από Hlianna , Παρασκευή, 15 Οκτώβριος 2010
Κάποιο μέλος που δεν εμφανίστηκε το όνομά του, πριν λίγο σχολίασε τη συνταγή αυτή, αλλά δεν εμφανίστηκε το σχόλιο του. Εγώ το έλαβα με μέιλ, όπως και όλα τα μηνύματα που έρχονται από το σαιτ. Παρακαλώ το μέλος αυτό, ας επικοινωνήσει μαζί μου, για να λύσουμε αυτό το θέμα. Έχει σχολιάσει αρκετές φορές και δεν εμφανίζονται τα σχόλιά του. Πάντως ευχαριστώ για το ευμενές σχόλιο που έκανε, αλλά και την πρόταση. Αν θέλει , ας σχολιάσει εκ νέου και ας βάλει και το όνομά της για να επικοινωνήσουμε εμείς ή ας γίνει όπως λεω στην αρχή. Ευχαριστώ.
Σχόλιο από Σουλα , Τετάρτη, 12 Οκτώβριος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Τι φοβερη ιδεα!!!!!!!!!!
Σχόλιο από mpia , Σάββατο, 28 Απρίλιος 2012
τι ωραια ιδεα !! ομως εχω ενα θεμα τα αυγα ... ισως φανω γραφικη ... τα αυγα πολλες φορες πανω εχουν κακακια απο της κοτες δεν μπορω να φανταστω οτι μεσα εχουν μια τοση γλυκια λιχουδια ! ας ειναι ομως την κραταω σαν ιδεα και ως του χρονου το πασχα κατι θα βρω να αντικαταστησω τα τσοφια των αυγων! μπραβο για την ιδεα !!
Σχόλιο από Hlianna , Σάββατο, 28 Απρίλιος 2012
Τα τσόφλια των αυγών αφού τα έχουμε πλύνει και καθαρίσει, δε θα έχουν πρόβλημα. Εξ άλλου τα χρησιμοποιούμε σαν θήκες ψησίματος. Μη φοβάσαι, Mpia, δεν υπάρχει πρόβλημα. Δε χρειάζεται να περιμένεις το Πάσχα, φύλαξε τσόφλια και δοκιμασέ το όποτε θες, θα δεις τι ωραία κεράσματα θα φτιάξεις!
Σχόλιο από mpia , Σάββατο, 28 Απρίλιος 2012
ευχαριστω για την γρηγορη απαντηση ... να σαι καλα!
Σχόλιο από Θεώνη , Τρίτη, 19 Μάρτιος 2013 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
τι ωραία ιδέα!!!μπράβο!!!!!!καλλιτέχνης!!!!
Μεταφορά στην κορυφή