Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

The design improved over the years, but the name s
marcusvsmith 21.5.2022 2:22
It continues to put a spring in your step
marcusvsmith 21.5.2022 2:19
Using a responsive foam that gives you an extra bo
marcusvsmith 21.5.2022 2:14
A breathable upper is made to feel contained, yet
marcusvsmith 21.5.2022 2:11
Least complicated Out there Ability for the Arizon
Galloway 12.5.2022 9:38
Ravens Have to have towards Regroup Out of the blu
Galloway 12.5.2022 9:37
Bears vs Saints Wild Card Playoff: Moment 50 perce
Galloway 12.5.2022 9:36
Brian Flores ‘still transferring for the duration
Galloway 12.5.2022 9:36
Fresh York Giants Slender 5 against Roster
Galloway 12.5.2022 9:35
Tampa Bay Bucs' Final NFL Challenger: 'Mad' Washin
Galloway 12.5.2022 9:34
Friday Cheese Curds: The Packerssecurity includes
Galloway 12.5.2022 9:33
Falcons 2021 no cost firm preview: The Falcoholic
Galloway 12.5.2022 9:32
Based on iconic ’90s fashion but keeping futuristi
elroygcrabtree 12.5.2022 3:48
Full-grain leather upper for a premium feel and su
elroygcrabtree 12.5.2022 3:45
Durable rubber sole with herringbone pattern for a
elroygcrabtree 12.5.2022 3:42
Serrated three-stripe styling shows off classic ad
elroygcrabtree 12.5.2022 3:41
men's classic leather motorcycle jacket
masterpaper 11.5.2022 5:33
Anna Claire Models - luxury escort Mykonos
cekkekarze@biyac.com 9.5.2022 10:39
What the NBA unvaccinated avid gamers
Petbigame 9.5.2022 1:58
ACC Betting Preview: January 29th
Petbigame 9.5.2022 1:57
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Αυγά γεμιστά και πικάντικα

recipe image
Προστέθηκε απόHlianna, Πέμπτη, 01 Απρίλιος 2010 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 8 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Αυγά κόκκινα που περίσσεψαν τώρα το Πάσχα, αλλά και αυγά που φτιάχνουμε για μεζεδάκι, για μπουφέ, αλλά και για πάρτυ.

Συστατικά
  • Αυγά σφικτά βρασμένα ή περισσεύματα κόκκινων αυγών
  • Μαγιονέζα
  • Μουστάρδα
  • Ανθότυρο ή τριμμένη παρμεζάνα
  • Χρωματιστές πιπεριές
  • Μαϊντανός ψιλ/νος
  • Πάπρικα γλυκιά
  • μαρούλι
Οδηγίες





  1. Καθαρίζουμε τα αυγά και τα κόβουμε  ανάλογα με το σχήμα που θα δώσουμε.
  2. Αφαιρούμε τον κρόκο και σε μπολ τον ανακατεύουμε με μαγιονέζα, μουστάρδα, και τυρί, ώστε να φτιάξουμε έναν πηκτό πολτό, που να στέκεται.

Για τις φωλιές αυγών

Κόβουμε τα αυγά στη μέση, τα τοποθετούμε πάνω σε ψιλ/νο μαρούλι, τα γεμίζουμε και ραντίζουμε με πάπρικα.

Για τις βαρκούλες

Κόβουμε τα αυγά στη μέση,  τα γεμίζουμε με το μείγμα της μαγιονέζας, προσθέτουμε χρωματιστές πιπεριές τρίγωνα για πανί και είναι έτοιμα.

Για τα καλαθάκια

  1. Κόβουμε τα αυγά σε ύψος των 2/3 του αυγού.
  2. Αδειάζουμε τον κρόκο και γεμίζουμε με τη γέμιση της μαγιονέζας.
  3. Στο χείλος του αυγού προσθέτουμε ψιλ/νο μαϊντανό.
  4. Για χερούλι βάζουμε κοτσανάκι μαϊντανού ή κοτσάνι από ρόκα.

Για τα διαβολάκια

  1. Κόβουμε τα αυγά στα 2/3 του ύψους τους και αδειάζουμε.
  2. Γεμίζουμε τα αυγά με το μείγμα.
  3. Κόβουμε κομμάτια κόκκινης πιπεριάς και τα προσθέτουμε ώστε να έχουμε κερατάκια. Τα βάζουμε κατά το 1/3 μέσα στη γέμιση.
  4. Προσθέτουμε πάπρικα.


Λίγα μυστικά ακόμα
  • Αν βάλουμε ανθότυρο, πρέπει να προσθέσουμε και αλατοπίπερο.
  • Μπορούμε να βάλουμε λιγότερο κρόκο ή και καθόλου στο μείγμα για τη γέμιση.
  • Κομμάτια αυγού που περισσεύουν, τα  προσθέτουμε στη γέμιση ψιλοκομμένα.
Σχόλια
Σχόλιο από Margo , Τρίτη, 06 Απρίλιος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Υπέροχα, νόστιμα και πολύ εμφανήσιμα!!
Σχόλιο από marianta , Τρίτη, 06 Απρίλιος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Ζωγραφιά τ αυγουλάκια σου Ηλιάννα! Πολύ καλή πρόταση για τα Πασχαλινά αυγά που μας έμειναν!
Σχόλιο από Ε.Φ. , Πέμπτη, 17 Φεβρουάριος 2011
Φανταστικά τα αυγά σου Ηλιάννα,έκανα και γω γεμιστά αυγά ,με συνταγή απο τις συνταγές της παρέας ,έγιναν νόστιμα πολύ!
Σχόλιο από Hlianna , Πέμπτη, 17 Φεβρουάριος 2011
Η φωτογραφία από την E.Φ
Σχόλιο από hrisag , Παρασκευή, 15 Απρίλιος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Χαρμα οφθαλμων ,σε ταξιδευουν με την εμφανιση τους,και απο γευση απιθανα!
Σχόλιο από vasiliki ver , Σάββατο, 16 Απρίλιος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
ΜΜΜΜΜ!!!τέλεια Ηλιάννα τα αυγουλάκια!!!
οι βαρκούλες έτοιμες να σαλπάρουν και τα καλαθάκια πολύ ωραία!!!!!!!!
Σχόλιο από Hlianna , Τρίτη, 26 Απρίλιος 2011
H φωτογραφία από τη Βασιλική που έφτιαξε τη συνταγή.


Σχόλιο από vasiliki ver , Τρίτη, 26 Απρίλιος 2011
Έβαλα αρκετό άνηθο που μας αρέσειαπάνω στη γέμιση,πολύ νόστιμα έγιναν,ευχαριστούμε Ηλιάννα:))))
Μεταφορά στην κορυφή