Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Τα αυγά στη διατροφή μας!
Hlianna 24.7.2018 20:54
Απ:Το πρωινό σας ξεκίνημα
Hlianna 24.7.2018 20:53
Απ:Περί ορέξεως...των άλλων!
Hlianna 24.7.2018 20:51
Απ:Πώς γεμίζω εύκολα και γρήγορα κανελόνια
Hlianna 24.7.2018 20:50
Απ:Το πρωινό σας ξεκίνημα
ioankedi@protonmail.com 24.7.2018 14:08
Απ:Τα αυγά στη διατροφή μας!
ioankedi@protonmail.com 21.7.2018 14:56
Απ:Περί ορέξεως...των άλλων!
ioankedi@protonmail.com 21.7.2018 14:54
Απ:Πώς γεμίζω εύκολα και γρήγορα κανελόνια
ioankedi@protonmail.com 21.7.2018 14:52
Απ:Έρευνα για την ελληνική κουζίνα - 5 κουτιά δώρο
myGREEKbox 19.9.2017 12:18
Έρευνα για την ελληνική κουζίνα - 5 κουτιά δώρο
myGREEKbox 5.9.2017 8:17
Φτιαξε μια υπεροχη σπιτικη βυσσιναδα
howto 16.7.2017 16:45
Φτιάξε πετιμέζι σύκου
howto 11.7.2017 10:21
Φτιαξε ευκολα βανίλια υποβρύχιο
howto 11.7.2017 9:53
Φτιάξε εύκολα το υπέροχο λικέρ καρύδι
howto 11.7.2017 9:50
Φτιάξε την καλύτερη σπιτική κέτσαπ
howto 11.7.2017 9:46
Απ:Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Hlianna 22.4.2017 19:06
Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Αποστολία 22.4.2017 16:13
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
Bianka 17.10.2016 18:25
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
belladona 9.9.2016 12:12
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
netcafe2 4.6.2016 7:43
Περισσότερα...


Αυγά γεμιστά και πικάντικα

recipe image
Προστέθηκε απόHlianna, Πέμπτη, 01 Απρίλιος 2010 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 8 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Αυγά κόκκινα που περίσσεψαν τώρα το Πάσχα, αλλά και αυγά που φτιάχνουμε για μεζεδάκι, για μπουφέ, αλλά και για πάρτυ.

Συστατικά
  • Αυγά σφικτά βρασμένα ή περισσεύματα κόκκινων αυγών
  • Μαγιονέζα
  • Μουστάρδα
  • Ανθότυρο ή τριμμένη παρμεζάνα
  • Χρωματιστές πιπεριές
  • Μαϊντανός ψιλ/νος
  • Πάπρικα γλυκιά
  • μαρούλι
Οδηγίες





  1. Καθαρίζουμε τα αυγά και τα κόβουμε  ανάλογα με το σχήμα που θα δώσουμε.
  2. Αφαιρούμε τον κρόκο και σε μπολ τον ανακατεύουμε με μαγιονέζα, μουστάρδα, και τυρί, ώστε να φτιάξουμε έναν πηκτό πολτό, που να στέκεται.

Για τις φωλιές αυγών

Κόβουμε τα αυγά στη μέση, τα τοποθετούμε πάνω σε ψιλ/νο μαρούλι, τα γεμίζουμε και ραντίζουμε με πάπρικα.

Για τις βαρκούλες

Κόβουμε τα αυγά στη μέση,  τα γεμίζουμε με το μείγμα της μαγιονέζας, προσθέτουμε χρωματιστές πιπεριές τρίγωνα για πανί και είναι έτοιμα.

Για τα καλαθάκια

  1. Κόβουμε τα αυγά σε ύψος των 2/3 του αυγού.
  2. Αδειάζουμε τον κρόκο και γεμίζουμε με τη γέμιση της μαγιονέζας.
  3. Στο χείλος του αυγού προσθέτουμε ψιλ/νο μαϊντανό.
  4. Για χερούλι βάζουμε κοτσανάκι μαϊντανού ή κοτσάνι από ρόκα.

Για τα διαβολάκια

  1. Κόβουμε τα αυγά στα 2/3 του ύψους τους και αδειάζουμε.
  2. Γεμίζουμε τα αυγά με το μείγμα.
  3. Κόβουμε κομμάτια κόκκινης πιπεριάς και τα προσθέτουμε ώστε να έχουμε κερατάκια. Τα βάζουμε κατά το 1/3 μέσα στη γέμιση.
  4. Προσθέτουμε πάπρικα.


Λίγα μυστικά ακόμα
  • Αν βάλουμε ανθότυρο, πρέπει να προσθέσουμε και αλατοπίπερο.
  • Μπορούμε να βάλουμε λιγότερο κρόκο ή και καθόλου στο μείγμα για τη γέμιση.
  • Κομμάτια αυγού που περισσεύουν, τα  προσθέτουμε στη γέμιση ψιλοκομμένα.
Σχόλια
Σχόλιο από Margo , Τρίτη, 06 Απρίλιος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Υπέροχα, νόστιμα και πολύ εμφανήσιμα!!
Σχόλιο από marianta , Τρίτη, 06 Απρίλιος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Ζωγραφιά τ αυγουλάκια σου Ηλιάννα! Πολύ καλή πρόταση για τα Πασχαλινά αυγά που μας έμειναν!
Σχόλιο από Ε.Φ. , Πέμπτη, 17 Φεβρουάριος 2011
Φανταστικά τα αυγά σου Ηλιάννα,έκανα και γω γεμιστά αυγά ,με συνταγή απο τις συνταγές της παρέας ,έγιναν νόστιμα πολύ!
Σχόλιο από Hlianna , Πέμπτη, 17 Φεβρουάριος 2011
Η φωτογραφία από την E.Φ
Σχόλιο από hrisag , Παρασκευή, 15 Απρίλιος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Χαρμα οφθαλμων ,σε ταξιδευουν με την εμφανιση τους,και απο γευση απιθανα!
Σχόλιο από vasiliki ver , Σάββατο, 16 Απρίλιος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
ΜΜΜΜΜ!!!τέλεια Ηλιάννα τα αυγουλάκια!!!
οι βαρκούλες έτοιμες να σαλπάρουν και τα καλαθάκια πολύ ωραία!!!!!!!!
Σχόλιο από Hlianna , Τρίτη, 26 Απρίλιος 2011
H φωτογραφία από τη Βασιλική που έφτιαξε τη συνταγή.


Σχόλιο από vasiliki ver , Τρίτη, 26 Απρίλιος 2011
Έβαλα αρκετό άνηθο που μας αρέσειαπάνω στη γέμιση,πολύ νόστιμα έγιναν,ευχαριστούμε Ηλιάννα:))))
Μεταφορά στην κορυφή