Αυγό Έκπληξη
Παντεσπάνι
- 5 κρόκους
- 5 ασπράδια
- 150 γρ. ζάχαρη
- 5 κ,σ. νερό καυτό
- 1 πρέζα αλάτι
- 100 γρ. αλεσμένα αμύγδαλα ή καρύδια
- 50 γρ. αλεύρι
Γέμιση
- 1 βάζο με διάφορα φρούτα ή μια σακουλίτσα κατεψυγμένα κεράσια, κίουι, βατόμουρα, (ίσως να έχει το Λιντλ, αν όχι βάλτε ότι έχετε)
- 40 γρ. κορν φλάουρ η 40 γρ ανθος αραβοσιτου βανιλια
- 5 κ.,σ αμαρετο
Κρέμα
- 400 γρ. τυρί κρέμα Φιλαδέλφεια ή Μασκαρπόνε
- 100 γρ. λικέρ της αρεσκείας σας
- λίγη ζάχαρη
- 4 φύλλα ζελατίνης
- 400 γρ. κρέμα γάλακτος
- φρούτα για το ντεκόρ
- Χτυπάμε τα ασπράδια με το αλάτι και 50 γρ. ζάχαρη σε μαρέγκα και την βάζουμε στο ψυγείο
- Βουτυρώνουμε ένα ταψί φούρνου και ανάβουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς
- Χτυπάμε τους κρόκους με το νερό και 100 γρ. σιγά- σιγά την ζάχαρη, έως να γίνει μια κρέμα
- Ανακατεύουμε το αλεύρι με τα αμύγδαλα, το προσθέτουμε στους κρόκους και ανακατεύουμε ελαφρά
- Προσθέτουμε την μαρέγκα, ανακατεύουμε προσεκτικά και ελαφρά
- Βάζουμε το μίγμα στο ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά
- Αμέσως βγάζουμε προσεκτικά την λαδόκολλα
- Αφήνουμε να κρυώσει και την μοιράζουμε σε δυο μέρη
- Τα βάζουμε το ένα επάνω στο άλλο και κόβουμε σε ένα σχέδιο αυγού
- Βάζουμε τα φρούτα σε μια κατσαρόλα με το κορν φλάουρ και αφήνουμε να πάρουν βράση
- Αφήνουμε να κρυώσουν και απλώνουμε σε μια από τις βάσεις και το βάζουμε στο ψυγείο
- Κάνουμε την κρέμα
- Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και την κρατάμε στο ψυγείο
- Βάζουμε την ζελατίνη σε λίγο κρύο νερό να μαλακώσει
- Ανακατεύουμε το τυρί με το λικέρ και ρίχνουμε λίγη ζάχαρη, τόση όση χρειάζεται για να είναι της αρεσκείας μας
- Ζεσταίνουμε την ζελατίνη και ρίχνουμε λίγη στο τυρί
- Προσθέτουμε την μισή σαντιγί, κρατάμε λίγη για το ντεκόρ και ρίχνουμε όλη την ζελατίνη ανακατεύοντας καλά
- Ρίχνουμε την υπόλοιπη σαντιγί, ανακατεύουμε λίγο και ελαφρά
- Βάζουμε την μισή κρέμα επάνω στα φρούτα, σκεπάζουμε με το άλλο κομμάτι παντεσπάνι και απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα
- Την βάζουμε στο ψυγείο και στολίζουμε με τα φρούτα και με την κρέμα σαντιγί
ΤΙΠ
Αν θέλετε κάνετε την κρέμα με κρέμα ζαχαροπλαστικής Γιώτης
Μπράβο!