Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Βάφλες Τραγανές

recipe image
Προστέθηκε απόBianka, Δευτέρα, 15 Μάρτιος 2010 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 7 χρήστες ψήφισαν
none
Συστατικά
  • 250 γρ. βούτυρο
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 1 βανίλια
  • 1 πρέζα αλάτι
  • ξύσμα από λεμόνι ή πορτοκάλι
  • 4  κρόκους
  • 125 γρ. αλεύρι
  • 125 γρ. νισεστέ ή κορν φλάουρ
  • 6 γρ. μπέικιν
  • 250 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 4  ασπράδια σε μαρέγκα
Οδηγίες

  1. Ανακατεύουμε το αλεύρι με τον νισεστέ και το μπέικιν
  2. Χτυπάμε το βούτυρο να αφρατέψει, ρίχνουμε και  την ζάχαρη σιγά- σιγά
  3. Προσθέτουμε και τους κρόκους έναν- έναν, ρίχνουμε και το αλάτι, βανίλια και το ξύσμα
  4. Προσθέτουμε σιγά- σιγά και το αλεύρι, ρίχνουμε και την ρευστή  κρέμα γάλακτος και
  5. στο τέλος προσθέτουμε σιγά- σιγά  και την  μαρέγκα ανακατεύοντας με μια κουτάλα
  6. Κάνουμε τις βάφλες οι οποίες γίνονται ωραίες και τραγανές
  7. Τις σερβίρουμε με κεράσι κομπόστα ή ανανά  και με κρέμα σαντιγί ή και με παγωτό ή μόνον με ζάχαρη άχνη

Σχόλια
Σχόλιο από Hlianna , Παρασκευή, 19 Μάρτιος 2010 vote imagevote imagevote imagevote image
Ένα υπέροχο πρωινό, αγαπημένο σε μικρούς και μεγάλους!!!:)
Σχόλιο από marianta , Παρασκευή, 19 Μάρτιος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Αξιολάτρευτες οι βάφλες μικρών και μεγάλων, θα τιμηθούν δεόντως Μπιάνκα μου!
Σχόλιο από Margo , Παρασκευή, 19 Μάρτιος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Υπέροχες! Μπράβο Βianka, κι έχω τη βαφλιέρα στο ντουλάπι κάτι χρόνια τώρα, καιρός να τη χρησιμοποιήσω ξανά.
Σχόλιο από hrisag , Σάββατο, 20 Μάρτιος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Αγαπημενη λιχουδια και ευκολη στην παρασκευη της!
Μεταφορά στην κορυφή