Βάφλες Τραγανές
Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
- 250 γρ. βούτυρο
- 100 γρ. ζάχαρη
- 1 βανίλια
- 1 πρέζα αλάτι
- ξύσμα από λεμόνι ή πορτοκάλι
- 4 κρόκους
- 125 γρ. αλεύρι
- 125 γρ. νισεστέ ή κορν φλάουρ
- 6 γρ. μπέικιν
- 250 γρ. κρέμα γάλακτος
- 4 ασπράδια σε μαρέγκα
Οδηγίες

- Ανακατεύουμε το αλεύρι με τον νισεστέ και το μπέικιν
- Χτυπάμε το βούτυρο να αφρατέψει, ρίχνουμε και την ζάχαρη σιγά- σιγά
- Προσθέτουμε και τους κρόκους έναν- έναν, ρίχνουμε και το αλάτι, βανίλια και το ξύσμα
- Προσθέτουμε σιγά- σιγά και το αλεύρι, ρίχνουμε και την ρευστή κρέμα γάλακτος και
- στο τέλος προσθέτουμε σιγά- σιγά και την μαρέγκα ανακατεύοντας με μια κουτάλα
- Κάνουμε τις βάφλες οι οποίες γίνονται ωραίες και τραγανές
- Τις σερβίρουμε με κεράσι κομπόστα ή ανανά και με κρέμα σαντιγί ή και με παγωτό ή μόνον με ζάχαρη άχνη

Σχόλια
Ένα υπέροχο πρωινό, αγαπημένο σε μικρούς και μεγάλους!!!:)
Αξιολάτρευτες οι βάφλες μικρών και μεγάλων, θα τιμηθούν δεόντως Μπιάνκα μου!
Υπέροχες! Μπράβο Βianka, κι έχω τη βαφλιέρα στο ντουλάπι κάτι χρόνια τώρα, καιρός να τη χρησιμοποιήσω ξανά.
Αγαπημενη λιχουδια και ευκολη στην παρασκευη της!