Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

售卖澳洲文凭|买查尔斯特大学CSU毕业证成绩单Q微信|744043126买澳洲大学毕业证书学...
dfdsfsdg02 24.9.2023 0:32
售卖澳洲文凭|买堪培拉大学UC毕业证成绩单Q微信|744043126买澳洲大学毕业证书学位证...
dfdsfsdg02 24.9.2023 0:31
售卖澳洲文凭|买墨尔本皇家理工学院RMIT毕业证成绩单Q微信|744043126买澳洲大学毕...
dfdsfsdg02 24.9.2023 0:29
售卖澳洲文凭|买悉尼科技大学UTS毕业证成绩单Q微信|744043126买澳洲大学毕业证书学...
dfdsfsdg02 24.9.2023 0:28
售卖澳洲文凭|买邦德大学毕业证成绩单Q微信|744043126买澳洲大学毕业证书学位证书|造...
dfdsfsdg02 24.9.2023 0:28
售卖澳洲文凭|买塔斯马尼亚大学UTAS毕业证成绩单Q微信|744043126买澳洲大学毕业证...
dfdsfsdg02 24.9.2023 0:27
售卖澳洲文凭|买麦考瑞大学MQ毕业证成绩单Q微信|744043126买澳洲大学毕业证书学位证...
dfdsfsdg02 24.9.2023 0:25
售卖澳洲文凭|买国立大学ANU毕业证成绩单Q微信|744043126买澳洲大学毕业证书学位证...
dfdsfsdg02 24.9.2023 0:24
售卖澳洲文凭|买莫纳什大学Monash毕业证成绩单Q微信|744043126买澳洲大学毕业证...
dfdsfsdg02 24.9.2023 0:22
售卖澳洲文凭|买墨尔本大学Melbourne毕业证成绩单Q微信|744043126买澳洲大学...
dfdsfsdg02 24.9.2023 0:21
代办教育部认证学历埃塞克斯大学Essex毕业证材料Q@微744043126专业制作英国成绩单...
dfdsfsdg02 24.9.2023 0:20
代办教育部认证学历纽曼大学Newman毕业证材料Q@微744043126专业制作英国成绩单课...
dfdsfsdg02 24.9.2023 0:19
代办教育部认证学历泰晤士河谷大学TVU毕业证材料Q@微744043126专业制作英国成绩单课...
dfdsfsdg02 24.9.2023 0:19
代办教育部认证学历班戈大学Bangor毕业证材料Q@微744043126专业制作英国成绩单课...
dfdsfsdg02 24.9.2023 0:18
代办教育部认证学历西英格兰大学UWE毕业证材料Q@微744043126专业制作英国成绩单课程...
dfdsfsdg02 24.9.2023 0:17
代办教育部认证学历斯特林大学Stirling毕业证材料Q@微744043126专业制作英国成...
dfdsfsdg02 24.9.2023 0:15
代办教育部认证学历斯旺西大学Swansea毕业证材料Q@微744043126专业制作英国成绩...
dfdsfsdg02 24.9.2023 0:14
代办教育部认证学历伦敦大学皇家霍洛威学院RHUL毕业证材料Q@微744043126专业制作英...
dfdsfsdg02 24.9.2023 0:13
代办教育部认证学历拉夫堡大学LU毕业证材料Q@微744043126专业制作英国成绩单课程安排...
dfdsfsdg02 24.9.2023 0:13
代办教育部认证学历圣安德鲁斯大学St Andrews毕业证材料Q@微744043126专业制...
dfdsfsdg02 24.9.2023 0:12
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

2060-manitaropita11.jpg
Μανιταρόπιτα



Baumkuchen, o βασιλιάς της τούρτας

recipe image
Προστέθηκε απόBianka, Τετάρτη, 01 Δεκέμβριος 2010 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 3 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Μια υπέροχη τούρτα που η ιστορία αυτής της ζύμης είναι πολύ παλιά. Η πρώτη γραπτή αναφορά ήταν ήδη πριν από 2000 χρόνια από τους αρχαίους Έλληνες και τους Ρωμαίους.

Συστατικά
  • 250 γρ βούτυρο
  • 200 γραμμάρια ζάχαρη
  • 2 πακέτα βανίλια
  • 5 αυγά μέτρια
  • Φλούδα τριμμένη από 1 λεμόνι
  • 2-3 κουταλιές της σούπας ρούμι
  • 100 γρ Αμυγδαλώπαστα τριμμένη στόν τρίφτη
  • 125 γρ αλεύρι
  • 125 γρ  νισιστέ
  • 3 κουταλιές της σούπας μαρμελάδα βερίκοκο ζεσταμένο καί περασμένο από τό τρυπητό
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κόλιανδρο  και τζιντζερ        

         Γιά το πότισμα

  • 200 γρ  μαρμελάδα βερίκοκο ζεσταμένο καί περασμένο από τό τρυπητό  

        Ντεκόρ:
        Σοκολάτα λιωμένη, Διάφορα ζαχαρωτά

Οδηγίες
  1. Χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να σφίξουν    
  2. Χτυπάμε , τό βούτρο  τη ζάχαρη  και  βανίλια να αφρατέψουν καλά, ρίχνουμε και τήν Αμυγδαλoπαστα, σιγά σιγά καί τούς κρόκους έναν έναν, μετά τήν φλούδα λεμονιού, το ρούμι και κόλιανδρο  και τζιντζερ  
  3. Ανακατεύουμε τό αλεύρι μέ τό νισεστέ και το μπέικιν πάουντερ και τό ρίχνουμε σιγά σιγά μέσα στό μίγμα, ανακατεύουμε  νά ενωθούν καλά, προσθέτουμε καί τήν μαρέγκα, ανακατεύουμε απαλά.
  4. Ανάβουμε μόνο  το γκρίλ τού φούρνου μας στούς 200 βαθμούς  
  5.  Σέ μία φόρμα (20-26cm)  βάζουμε στόν πάτο μία λαδόκολλα. Βάζουμε στόν πάτο τής φόρμας 2 με 3 κουταλιές της σούπας ζύμη  και  τήν απλώνουμε νά πάει παντού Καί ψήνουμε γιά 3-4 λεπτά μόνο νά ροδίσει. ή επιφάνεια   Όταν περάσουν τα λεπτά καί εχει πάρη ένα χρυσαφή χρώμα τό βγάζουμε από τόν φούρνο καί ρίχνουμε επάνω παλι  2 με 3 κουταλιές της σούπας ζύμη  και  τήν απλώνουμε νά πάει παντού   Έτσι συνεχίζουμε τά στρώματα μέχρι το μείγμα να έχει εξαντληθεί.   Το πιο σημαντικό πράγμα είναι να μην φύγετε μακριά από τη φωτιά γιατί μπορεί να καεί πολύ γρήγορα.
  6.  Ο χρόνος ψησίματος θα πάρει τήν πιό πολλή ώρα αλλά αυτό το κέικ αξίζει τον κόπο.
  7.  Όταν κρυώσει  τό αλείφουμε μέ ζεστή μαρμελάδα βερίκοκο Καί αμέσως  μέ λιωμένη σοκολάτα    

          Γιά τήν γαρνιτούρα

  1. Ρίχνουμε  μερικές κουταλιές σοκολάτα σέ ένα αλουμινόχαρτο αφήνουμε νά κρυώση καί  τό σηκώνουμε μέ ένα  μαχαιράκι καί πέρνουμε  τά λεπτά  κομμάτια καί τά στήνουμε σάν βουναλάκια επάνω στήν τούρτα
  2. Άν θέλουμε τήν στολίζουμε  όπως μάς αρέσει


Λίγα μυστικά ακόμα




Η Ιστορία του κέικ
    
Η ιστορία αυτής της ζύμης είναι πολύ παλιά. Η πρώτη γραπτή αναφορά ήταν ήδη πριν από 2000 χρόνια από τους αρχαίους Έλληνες και τους Ρωμαίους.. Σίγουρα όχι με τη μορφή, όπως είναι σήμερα,   εμφανίστηκε στη Γερμανία μια πρώτη συνταγή του δέντρου- κέικ (έτσι λένε το κέικ- τούρτα αυτό) σε ένα βιβλίο μαγειρικής το 1581. Η Παρασκευή ευρέως  ξεκίνησε το 19ο αιώνα.
Αρχικά το κέικ πήρε το όνομα ως «ΣΟΥΒΛΑ ΤΟΥΡΤΑ Η ΤΟΥΡΤΑ ΣΟΥΒΛΑΣ " γνωστό, γιατί η ζύμη ψήνεται σε περιστρεφόμενη σούβλα. Η τέχνη του ψησίματος σε ένα περιστρεφόμενο τύμπανο έχει παραμείνει μέχρι σήμερα. Καλύπτοντας με σκούρη Σοκολάτα είναι μια απολαυστική τούρτα!!!!

Σχόλια
Σχόλιο από Hlianna , Σάββατο, 04 Δεκέμβριος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Πιο όμορφη και ιδιαίτερη δεν γίνεται!!!!Μπράβο!!!!
Σχόλιο από Ε.Φ. , Σάββατο, 04 Δεκέμβριος 2010
Όντως είναι ιδιαίτερη η τεχνική του ψησίματος αυτής της τούρτας ,αλλά νομίζω αξίζει τον κόπο ,και για επικράτησε τόσων χρόνων σημαίνει ότι είναι κατι πολύ καλό!
Σχόλιο από Margo , Σάββατο, 04 Δεκέμβριος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Διαφορετική από τις συνηθισμένες διαβάζοντας τον τρόπο παρασκευής της αλλά και το γευστικό της αποτέλεσμα θα είναι μοναδικό αφού συνδυάζει τόσα αρωματικά υλικά!!
Σχόλιο από hrisag , Σάββατο, 04 Δεκέμβριος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
εγω δεν εχω να πω τιποτα,τα λογια ειναι περιτα!!!!!!!!!σου δινω τα σουφακια που αναμφισβητητα τα αξιζεις!
Μεταφορά στην κορυφή