Βιεννέζικο γκούλας
Προστέθηκε απόBianka, Τετάρτη, 03 Οκτώβριος 2012
none
Περιγραφή
Αγαπημένο φαγητό σε αρκετές χώρες της Ευρώπης!
Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
- 1 κιλό βοδινό κοτσι (εγω το λεω γαμπα ) κομμενο σε κομματατια γκούλας
- 800 γρ κρεμμύδια χοντροκομμενα σε κυβους
- 4 σκελίδα σκόρδο κομμενα σε κυβακια
- 1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο σπόρους, ψιλοκομμένο
- 1 κουταλιά της σούπας μαντζουράνα η ριγανη
- 4 κουταλιές της σούπας πάπρικα
- 1 κουταλιά ξύδι
- Αλάτι, πιπέρι
- 1 κουταλάκι του γλυκού πελτέ ντομάτας
- καλό λάδι, ζωμο απο κρεας σε κυβο
Οδηγίες
- Βαζουμε το λαδι σε μια κατσαρολα και καβουρντιζουμε το κρεμμύδι να πάρει σκούρο καφέ χρωμα. περνουμε την κατσαρολα από τη φωτιά και με το πιμερ το κανουμε πουρέ
- Ριχνουμε το σκόρδο, το κύμινο, τη ματζουρανα η την ριγανη, πάπρικα, ξύδι και τον πελτε ντοματας , ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε λίγο νερό και σιγοβραζουμε για 1/2 ώρα , έτσι ώστε η παπρικα να δωσει την γευση της σωστά.
- Στη συνέχεια, προσθέστε το κρέας, ζωμό και λιγο νερο, όχι πάρα πολύ, το κρέας θα πρέπει να φαινεται. Τώρα ριχνουμε το αλάτι και πιπέρι, βραζουμε σε χαμηλή φωτιά για 2 - 3 ώρες πρεπει να σιγοβράσουν
- Στο τελος Θα πρέπει να ειναι δεμενη η σαλτσα του και να εχει ενα ωραίο χρώμα σκούρο κοκκινωπό καφέ.

Σχόλια
μπορουμε να βαλουμε απο το βραδυ τα κομματια κρεας με,1 κουταλια σουπας ξερη μαντζουρανα και αλεσμενο κυμνο και 2 κ σ λαδι να μαριναριστοιυν θα ειναι πιο πικαντικο το κρεας