Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Hlianna 25.2.2019 8:35
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Hlianna 25.2.2019 8:11
Απ:Παιχνίδι: Βρες τη λέξη !
Johnnys 23.2.2019 22:50
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Johnnys 23.2.2019 22:21
Απ:Παιχνίδι: Συνέχισε την Παροιμία......
Johnnys 23.2.2019 22:18
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
Johnnys 23.2.2019 22:15
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Johnnys 23.2.2019 22:12
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
Johnnys 23.2.2019 22:10
Απ:Μαγειρεύω....φράσεις!
Johnnys 23.2.2019 22:05
Απ:ψωμί ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και συντηρητικά
Johnnys 23.2.2019 2:06
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Johnnys 22.2.2019 23:47
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Athina P 15.2.2019 10:59
Απ:Κεικ με τυρί μασκαρπόνε
Athina P 15.2.2019 10:52
Απ:Γιορτή !
Athina P 15.2.2019 10:50
Απ:Κάνναβη σε τροφές
Hlianna 2.2.2019 8:25
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
Athina P 23.1.2019 9:31
Απ:Περισσεύματα ζυμαρικών
Athina P 23.1.2019 9:28
Απ:Περισσεύματα ψαριού!
Athina P 23.1.2019 9:12
Κάνναβη σε τροφές
Athina P 4.1.2019 18:03
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ




Βυσσινάδα και μαρμελάδα βύσσινο 2 σε 1

recipe image
Προστέθηκε απόHlianna, Πέμπτη, 01 Αύγουστος 2013
none
Περιγραφή

Φτιάχνουμε βυσσινάδα, αλλά δεν πετάμε τον καρπό, τον κάνουμε μαρμελάδα.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
  • 2 κιλά βύσσινο
  • 3 κιλά ζάχαρη
  • Μισή κούπα νερό
  • Μισό και μισό λεμόνι
Οδηγίες
  1. Αφαιρούμε από τα βύσσινα τα φύλλα και κοτσάνια. Τα πλένουμε καλά και τα βάζουμε στην κατσαρόλα τη βαθιά.
  2. Με το εργαλείο που πατάμε τις βρασμένες πατάτες και κάνουμε τον πουρέ μέσα στην κατσαρόλα, πιέζουμε τα βύσσινα όπως είναι με τα κουκούτσια και τα σπάμε αρκετά. Ρίχνουμε τη ζάχαρη επάνω και το νερό και αφήνουμε όλο το βράδυ σκεπασμένη την κατσαρόλα να λιώσει αρκετά η ζάχαρη και να κατεβάσει το ζουμί το βύσσινο.
  3. Την επόμενη βράζουμε το μείγμα, ανακατεύοντας αρκετές φορές και ξαφρίζοντας αρχικά, για 40 λεπτά περίπου, ώστε το σιρόπι μας τα δέσει και να φτιάχνει «κόμπο» όπως λέω και στη συνταγή μου για βύσσινο γλυκό της μαμάς. Στο τέλος ρίχνουμε και το χυμό από μισό ζουμερό λεμόνι και μόλις πάρει βράση, το κατεβάζουμε.
  4. Το κατεβάζουμε από τη φωτιά το αφήνουμε 5 λεπτά και το σουρώνουμε σε λεπτή σίτα. Αφήνουμε αρκετή ώρα να στραγγίξει η βυσσινάδα από το μείγμα μας, χωρίς να πιέσουμε τον πολτό. Βάζουμε τη βυσσινάδα σε καθαρά μπουκάλια .
  5. Δε θέλω όμως να πετάξω και τον πολτό από τα βύσσινα που έχει μείνει, και έτσι κάνω μια εύκολη μαρμελάδα. Όταν κρυώσει αρκετά ο πολτός, αφαιρώ τα κουκούτσια ( τα περισσότερα έχουν φύγει από τη σάρκα αρχικά, όταν τα πίεσα με την πρέσα πατάτας) και βάζω τον πολτό στην κατσαρόλα, προσθέτω 1 κούπα βυσσινάδα και 1 κούπα νερό, τα βράζω για λίγο και τα ανακατεύω συνεχώς , στο τέλος ρίχνω και το χυμό από το μισό λεμόνι και η μαρμελάδα μου είναι έτοιμη, κρυώνει και στο βάζο και στη συνέχεια στο ψυγείο.

 

Λίγα μυστικά ακόμα

Αραιώνουμε τη βυσσινάδα με κρύο νερό σε αναλογία 1 προς 6.

Σχόλια
Σχόλιο από Ε.Φ. , Σάββατο, 03 Αύγουστος 2013
2 σε ένα !Πολύ καλή ιδέα!Μια άλλη ιδέα είναι να αραιώσουμε την βυσσινάδα με δροσερή σπράιτ! Δοκιμάστε το!
Σχόλιο από Hlianna , Κυριακή, 04 Αύγουστος 2013
Θα το δοκιμάσω σε πρώτη ευκαιρία....
Μεταφορά στην κορυφή