CARTA DA MUSICA
- 330γρ.αλεύρι
- 170γρ. σιμιγδάλι χοντρό
- 1κγ. μαγιά ξηρή
- ½ κ.γλ.αλάτι
- 300 μλ.νερό
- Ανακατεύω τα στερεά υλικά και προσθέτοντας το νερό,ζυμώνω για 10 λεπτά περίπου σε σφιχτή ζύμη.
- Αφήνω τη ζύμη 20 λεπτά να ξεκουραστεί. Έπειτα τη χωρίζω σε 16 κομμάτια και ανοίγω με τον πλάστη σε αλευρωμένη επιφάνεια πολύ λεπτες πιτούλες.
- Προθερμαίνω τον φούρνο στους 200 βαθμούς και τοποθετώ στον ΠΑΤΟ του φούρνου ένα μεγάλο ταψί.
- Αλευρώνω τις πιτούλες και τις ψήνω 3-4 κάθε φορά, για 3-5 λεπτά από την κάθε πλευρά.Πρέπει να φουσκώσουν σαν μπαλόνι ή τουλάχιστον σε κάποια σημεία!
- Τις αφήνω σκέτες ή αλείφω με λαδορίγανη και αλάτι. Βουτιούνται σε ντιπ ή ανοίγονται και γεμίζουν π.χ. με σαλάτα!
Διατηρούνται αεροστεγώς για πολύ καιρό, σαν παξιμάδια. Είναι πάρα πολύ τραγανά!