Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Hlianna 25.2.2019 8:35
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Hlianna 25.2.2019 8:11
Απ:Παιχνίδι: Βρες τη λέξη !
Johnnys 23.2.2019 22:50
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Johnnys 23.2.2019 22:21
Απ:Παιχνίδι: Συνέχισε την Παροιμία......
Johnnys 23.2.2019 22:18
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
Johnnys 23.2.2019 22:15
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Johnnys 23.2.2019 22:12
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
Johnnys 23.2.2019 22:10
Απ:Μαγειρεύω....φράσεις!
Johnnys 23.2.2019 22:05
Απ:ψωμί ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και συντηρητικά
Johnnys 23.2.2019 2:06
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Johnnys 22.2.2019 23:47
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Athina P 15.2.2019 10:59
Απ:Κεικ με τυρί μασκαρπόνε
Athina P 15.2.2019 10:52
Απ:Γιορτή !
Athina P 15.2.2019 10:50
Απ:Κάνναβη σε τροφές
Hlianna 2.2.2019 8:25
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
Athina P 23.1.2019 9:31
Απ:Περισσεύματα ζυμαρικών
Athina P 23.1.2019 9:28
Απ:Περισσεύματα ψαριού!
Athina P 23.1.2019 9:12
Κάνναβη σε τροφές
Athina P 4.1.2019 18:03
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

1473-kaponata1.jpg
Kαπονάτα η Σισιλιάνα



Cheesecake με ροδάκινα

recipe image
Προστέθηκε απόHlianna, Τρίτη, 16 Ιούνιος 2009 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 2 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Είναι ίσως η πιο ελαφριά και δροσερή μορφή cheesecake, χωρίς αυγά, χωρίς πολλά λιπαρά. Γίνεται εύκολα, γρήγορα και δε θέλει ψήσιμο!

Συστατικά

 

  • 20 μπισκότα digestive
  • 1 φλ/νι βούτυρο φυτικό λιωμένο
  • μισό κ. γλ. κανέλα ή ξύσμα λεμονιού
  • 1 πακέτο κριμ τσιζ (200 γρ)
  • 200 ml φυτική φρέσκια κρέμα
  • 1 γιαούρτι στραγγιστό
  • 3 γεμάτες κ.σ. ζάχαρη άχνη
  • 1 κ.γλ. ξύσμα λεμονιού
  • 3 φύλλα ζελατίνη
  • 5 ροδάκινα κομμένα στη μέση
  • 1 φλ/νι νερό
  • 2 /3 φλ/νιου ζάχαρη
  • 3 κ.σ.χυμό λεμονιού

 

Οδηγίες

βάση

 

  1. Χτυπώ στο μούλτι μπισκότα και κανέλα να γίνουν σκόνη. Τα βάζω σε μπολ και ανακατεύω το βούτυρο.
  2. Το μείγμα αυτό το βάζω σε φόρμα με κούμπωμα και το στρώνω πατώντας το ελαφρά. Το αφήνω για λίγο στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσω την κρέμα.

 

Κρέμα

 

  1. Μουλιάζω τις ζελατίνες πρώτα 10΄σε κρύο νερό και μετά τις διαλύω σε 2 κ.σ. ζεστό νερό.
  2. Χτυπώ με το μίξερ τυρί, γιαούρτι, ξύσμα, ζάχαρη 4-5 λεπτά. Προσθέτω την κρέμα και συνεχίζω το χτύπημα για λίγο ακόμα και στο τέλος χτυπώ και τη ζελατίνη.

 

Ροδάκινα

 

  1. Βάζω σε τηγάνι πρώτα το νερό με τη ζάχαρη 2-3 λεπτά να γίνει σιρόπι και προσθέτω και τα ροδάκινα και τα αφήνω να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν και να δέσει το σιρόπι. Αφήνω να κρυώσουν.
  2. Βγάζω τη φόρμα από το ψυγείο και βάζω πάνω στα μπισκότα την κρέμα
  3. Ξαναβάζω στο ψυγείο αρκετές ώρες για να πήξει το μείγμα, καλύτερα από το βράδυ.
  4. Όταν έχει πήξει καλά, τοποθετούμε στην επιφάνεια τα ροδάκινα.
  5. Το σιρόπι που έχει περισσέψει το περιχύνουμε κατά το σερβίρισμα. Διατηρείται στο ψυγείο.
  6. Καλή επιτυχία!!!

 

Λίγα μυστικά ακόμα

 

  • Για φόρμα 24-26 εκ.
  • To ροδάκινο έτσι φτιαγμένο τρώγεται και μόνο του, σαν ροδάκινο γλυκό.
  • Άρθρο για το ροδάκινο.

 

Σχόλια
Σχόλιο από Margo , Τρίτη, 16 Ιούνιος 2009 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Εντυπωσιακό, Δροσερό και Νόστιμο!
Σχόλιο από Hlianna , Τρίτη, 16 Ιούνιος 2009
Καλύτερα να το λέγαμε γλυκό ροδάκινο παρά κομπόστα. Το σιρόπι είναι αρκετά δεμένο.
Το γράφω ότι το σιρόπι πρέπει να δέσει όπως κάνουμε και στα άλλα γλυκά.
Νομίζω ότι είναι μια καλή ιδέα και για γλυκό ροδάκινο.
Μεταφορά στην κορυφή