Cookies μαλακά σοκολατένια
Προστέθηκε απόHlianna, Τετάρτη, 11 Μάρτιος 2009
Μέση βαθμολογία / 5
3 χρήστες ψήφισαν
κανένας
Περιγραφή
Μπισκότα αρκετά μαλακά με σοκολατένια τσιπς μέσα και πολύ νόστιμα.
Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
Φτιάχνει
14 μπισκότα μεγάλα
- 2 / 3 κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
- 2 κούπες θρυμματισμένα και καβουρντισμένα αμύγδαλα ή καρύδια
- 200 γρ. ψηφίδες σοκολάτας μαύρης
- 1 κούπα ζάχαρη λευκή
- ¼ κούπας βούτυρο ή μαργαρίνη
- 2 αυγά
- 2 βανίλιες
Οδηγίες
- Λιώνω σε κατσαρόλα το βούτυρο με τα 100 γραμμάρια ψηφίδες (ένα σακουλάκι) και τη ζάχαρη. Κατεβάζω από τη φωτιά και αφήνω να κρυώσει για λίγο. Μετά ρίχνω και ανακατεύω τα αυγά.
- Στη συνέχεια ανακατεύω το αλεύρι, το μπέικιν, τα αμύγδαλα και τις ψηφίδες.
- Το μείγμα του αλευριού το ανακατεύω με το μείγμα της κατσαρόλας με απαλές κινήσεις και όχι πολύ, ίσα ίσα να βραχεί το αλεύρι. Έχει ανώμαλη υφή η ζύμη μας και όχι λεία.
- Στρώνουμε στο ταψί του φούρνου αντικολλητικό χαρτί, και ρίχνω κουταλιές αφήνοντας απόσταση μεταξύ τους. Υπολογίζω μια γεμάτη κουταλιά της σούπας για το κάθε μπισκότο.
- Ψήνω στο φούρνο στους 175 βαθμούς, στο κέντρο του φούρνου και με αντιστάσεις, για 12 με 13 λεπτά και όχι περισσότερο. Αρχικά θα νομίζετε ότι δεν ψήθηκαν, όμως όταν κρυώσουν, θα είναι εντάξει.
- Καλή επιτυχία!
Σχόλια
Η φωτογραφία από την Afroditi, που έφτιαξε τη συνταγή!!!
ειναι υπεροχα,τα δοκιμασα και τα συνιστω!
H φωτογραφία από τη Χρύσα, που έφτιαξε τη συνταγή.
Πως δεν τα είχα δει εγώ αυτά τα cookies; Τέλεια είναι!
ειναι η τριτη φορα που προσπαθω να τα φτιαξω και δεν μου πετυχαινουν .. δεν ξερω τι αλλο να κανω πια δε μου φουσκωνουν με τιποτα αν μπορει καποιος να βοηθησει θα το εκτιμουσα πολυ!
aτhina τι εννοεις δεν σου φουσκωνουν ?αυτα δεν φουσκωνουν ιδιαιτερα,γινονται πολυ γρηγορα,κανεις ακριβως οτι γραφει η συνταγη?ειναι δοκιμασμενη,σου απαντω εγω γιατι τα εφτιαξα,οταν το δει και η Ηλιαννα της οποιας ειναι η συνταγη,τα ιδια θα σου πει.Οταν ανακατεψεις τα 2 μιγματα να το κανεις ελαφρα,και το μπαικιν να το ανακατεψεις με το αλευρι.κατι αλλο δεν εχω εγω να σου πω.
Σ' ευχαριστω πολυ hrisag για τις συμβουλες σου. Οτι λεει η συνταγη εκανα ακριβως αλλα μου βγαινουν ''πατημενα '' δηλαδη τελειως ενα με το ταψι πως να το εξηγησω δεν ξερω..
οταν μετραμε με κουπες πρεπη να κανουμε την ακρηβης μετριση εχει μεγαλη σημασια αυτο
το βουτυρο οταν το μετραμε με την κουπα πρεπη να εχεις πιο μεγαλη προσοχη για να μην βαλης και εστω λιγο περισσοτερο γιατι μετα θα εχει πιο πολυ βουτυρο μεσα η ζυμη και θα σου βγαινη πιο λιπαρη ,και ετσι τα μπισκοτακια σου να γεινονται ετσι πατημενα λεπτα γιατι στο ψυσιμο λιοωνη και σου γηνονται ετσι πλατια
Σωστά τα είπαν οι κυρίες πριν. Εκτός αυτού αν το μείγμα σου είναι αραιό και δεν "στέκεται" πρόσθεσε περισσότερο αλεύρι ή τριμμένο αμύγδαλο και απαλό ανακάτεμα των 2 μειγμάτων, μόλις να βρέχονται. Μάλλον το μείγμα σου βγαίνει αραιό λόγω του μεγέθους των αυγών.Άφηνέ το και να κρυώνει η σοκολάτα πριν ρίξεις τα υπόλοιπα υλικά. Καλή επιτυχία!
Σας ευχαριστω πολυ πολυ που μου απαντησατε και με βοηθησατε στην ουσια.. Θα προσπαθησω παλι αυριο και θα σας πω ! Φιλια
Καλησπερα σας , χρονια πολλα ! Τα εφτιαξα τελικα την ημερα των Χριστουγεννων και ηταν τελεια ! Ευχαριστω πολυ πολυ !
Πάντα επιτυχίες να έχεις, Αθηνά! Και ότι απορίες έχεις στις συνταγές, να μας ρωτάς!!!!
gia sas;) exw mia aporia otan lete koupa ti enoite? ena flitzani t tsagiou, ena mpol dimitriakwn? ti? mia koupa me posa grammaria antistixei?
Οι κουπες Μαρια ειναι δοσομετρικες που υπαρχουν στο εμποριο ,ακιμη και σε σ.μ. τις βρησκεις. 1 φλιτζανι του τσαγιου αλευρι ειναι 128 γραμμαρια ,1 φλιτζανι ζαχαρη 208,1 φλυτζανι βουτυρο 224.
Εκτός αυτού που σωστά λέει η Χρύσα, οι κούπες είναι δοσομετρικές και μετρούν όγκο και όχι βάρος. Εγώ χρησιμοποιώ αυτές που είναι περίπου σαν μια κουπα του νεσ καφέ. Εσύ χρησιμοποίησε την ίδια κούπα για να μετρήσεις τα υλικά που χρειάζονται μέτρηση κούπας. Υπάρχει περίπτωση να χρειαστείς λίγο περισσότερο αλεύρι ώστε η ζύμη να στέκεται ελαφρά, αλλά αυτό θα το δεις στην πορεία.