Creme caramel με ουίσκι και κρέμα γάλακτος
Για την κρέμα:
- 1 λιτρο γαλα φρεσκο
- 7 αυγα
- 1 ποτηρι ζαχαρη
- 200 γρ.κρεμα γαλακτος
- 3 βανιλιες
Για την καραμέλα:
- 1 1/2 ποτηρι ζαχαρη
- 1 ποτηρι νερο
- 1 σφηνάκι ουϊσκι
- Χτυπαμε τα αυγα με την ζαχαρη. Βραζουμε το γαλα, ριχνουμε μεσα στο γαλα την κρεμα και τα χτυπημενα αυγα.
- Κανουμε την καραμελα με τα 3 υλικα μας και αδειαζουμε μεσα σε φορμα η φορμακια, κουναμε τη φορμα μας ετσι ωστε να παει η καραμελα και στα τοιχωματα
- Βαζουμε σε ενα αλλο ταψι νερο που να καλυπτει τα 2/3 της φορμας μας και τοποθετουμε μεσα την φορμα μας.
- Ψηνουμε σε 180 βαθμους για 60 λεπτα, αφηνουμε να κρυωσει καλα και μετα ξεφορμαρουμε.