Πρόσφατα σχόλια



Devil's Food Cake-Το κέικ του διαβόλου

recipe image
Προστέθηκε απόBianka, Σάββατο, 24 Σεπτέμβριος 2011 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 8 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Πιο σοκολατένιο κέικ από αυτό, δεν γίνεται…κόλαση!!!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
  •     1 1/2 κουταλιά σούπας μέλι
  •     100 ml νερό
  •     100 γρ σοκολάτα κουβερτούρα
  •     200γρ βούτυρο  μαλακό
  •     230 γρ ζάχαρη
  •     4 ασπράδια
  •     4 κρόκους
  •     150 γρ αλεύρι
  •     1 κ.γ μπέικιν
  •     8 κουταλιές της σούπας σκόνη κακάο
  •     Βούτυρο μαλακό για τη φόρμα ,
  •     Για το γλάσο:
  •     200 ml κρέμα γάλακτος
  •     200 γρ σοκολάτα κουβερτούρα
  •     2 κουταλιές σουπας ζάχαρη
  •     100 γρ βούτυρο μαλακό
Οδηγίες
  1. Βουτυρώνουμε μια φόρμα 24-26 πόντους.  Βαζουμε το νερό με μέλι σε ενα κατσαρολακι για να πάρουν μια βράση.  Απομακρύνετε το κατσαρολακι από τη φωτιά και ανακατεύουμε μεσα τη σοκολάτα.  Την βαζουμε σε μια λεκανη και αφηνουμε να κρυώσει.
  2. Χτυπαμε καλά το βούτυρο και 200 γρ ζάχαρη, προσθετουμε και τους κροκους.  Ανακατευουμε το αλευρι με το μπεικιν και το κακαο και το προσθετουμε και αυτό. Ριχνουμε το μείγμα μέσα στο μείγμα σοκολάτας και ανακατευουμε.
  3. Χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών σε μαρέγκα με την υπόλοιπη ζάχαρη, συνεχίστε να κτυπάτε έως ότου γίνει σφικτή και γυαλιστερή. Την ριχνουμε στο μίγμα της σοκολάτας.και ανακατευουμε ελαφρα να ενωθεί καλά το μείγμα.
  4. Ρίξτε στη φόρμα  και ψήστε στους 180ο  για 40 λεπτά στις αντιστάσεις. Αφήστε το γλυκό να κρυώσει.
  5. Για το γλάσο σοκολάτας:  βαζουμε  την κρέμα σε μια μικρή κατσαρόλα να κάψει και να φτάσει σε σημείο βρασμού.  Απομακρύνετε το κατσαρολακι από τη φωτιά και ριχνουμε τη σοκολάτα, τη ζάχαρη και το βούτυρο και ανακατέψτε μέχρι η σοκολάτα να λιώσει.
  6. Ρίχνουμε σιγά-σιγά το μισό γλασο σοκολατας,το αφήνουμε να κρυώσει και στη συνέχεια ρίχνουμε σιγά σιγά λίγο ακόμα από το γλάσο κουνώντας καλά να πάει παντού και στα πλάγια.  Όταν στεγνώσει και η 2η στρώση, βγαζουμε το δαχτυλίδι από τη φόρμα και ρίχνουμε επάνω του το υπόλοιπο γλάσο. Το γλασο ειναι αρκετα αραιο αλλα μετα οταν κρυώσει είναι στερεο και έχει πολυ λεπτή γευση!
  7. Αν θέλουμε, το γαρνίρουμε με κερασάκια και ο,τι αλλο θελουμε.



Λίγα μυστικά ακόμα
Δεν χρειάζεται να κάνετε το έλεγχο ψησίματος με το ξιλάκι για να δείτε αν ψήθηκε μέσα. Το κέικ αυτό είναι λίγο νωπό μέσα.
Σχόλια
Σχόλιο από SORINA , Κυριακή, 25 Σεπτέμβριος 2011
Αχ bianka τι μας κανεις....σκετος πειρασμος ειναι το κεικ σου....πισω μου σ εχω διαολε
Σχόλιο από vasiliki ver , Κυριακή, 25 Σεπτέμβριος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Ονομα και "πράγμα"Μπιάνκα!!
Τι ωραίες ιδέες που έχεις και "αμαρτωλές"!:)))
Σχόλιο από Hlianna , Κυριακή, 25 Σεπτέμβριος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Διαβολικά απίθανο!!!!
Σχόλιο από ριτα , Κυριακή, 25 Σεπτέμβριος 2011
bianka σεποσους βαθμους το ψηνουμε? με αερα η με αντιστασεις?
Σχόλιο από eleni_p , Κυριακή, 25 Σεπτέμβριος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
ε νταξει τα λογια ειναι περιτα...1000 σκουφακια απο εμενα.κολαση το κεκακι!!
Σχόλιο από Bianka , Κυριακή, 25 Σεπτέμβριος 2011
ΑΑΑΑΑ!!!!!!!Στους 180 βαθμους πανω κατω ΟΧΙ αερα!!και μην κανετε το τεστ με το ξυλακι δεν χρειαζετε !!!ετσι πρεπει να ειναι μεσα!!
Σχόλιο από EYH , Δευτέρα, 26 Σεπτέμβριος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
ΚΟΛΑΣΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Σχόλιο από gaknis , Δευτέρα, 26 Σεπτέμβριος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
ολα τα σκουφια του κοσμου αδελφουλα μου!!!!!!!!!!!!!να κατι τετοια μου κανεις και δεν μπορω να σε ξεχάσω.
Σχόλιο από Margo , Δευτέρα, 26 Σεπτέμβριος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Μια εικόνα, χίλιες λέξεις!!! Πιο σοκολατένιο δεν γίνεται!!!
Σχόλιο από hrisag , Τρίτη, 24 Ιανουάριος 2012 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
ουτε λογος να γινει.........!!!!!!!!!!!
Σχόλιο από Lina , Σάββατο, 24 Νοέμβριος 2012 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Διαβολικά νόστιμο!!!!!!!!!!!!!Συγχαρητήρια για τη συνταγή!
Μεταφορά στην κορυφή