Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

The design improved over the years, but the name s
marcusvsmith 21.5.2022 2:22
It continues to put a spring in your step
marcusvsmith 21.5.2022 2:19
Using a responsive foam that gives you an extra bo
marcusvsmith 21.5.2022 2:14
A breathable upper is made to feel contained, yet
marcusvsmith 21.5.2022 2:11
Least complicated Out there Ability for the Arizon
Galloway 12.5.2022 9:38
Ravens Have to have towards Regroup Out of the blu
Galloway 12.5.2022 9:37
Bears vs Saints Wild Card Playoff: Moment 50 perce
Galloway 12.5.2022 9:36
Brian Flores ‘still transferring for the duration
Galloway 12.5.2022 9:36
Fresh York Giants Slender 5 against Roster
Galloway 12.5.2022 9:35
Tampa Bay Bucs' Final NFL Challenger: 'Mad' Washin
Galloway 12.5.2022 9:34
Friday Cheese Curds: The Packerssecurity includes
Galloway 12.5.2022 9:33
Falcons 2021 no cost firm preview: The Falcoholic
Galloway 12.5.2022 9:32
Based on iconic ’90s fashion but keeping futuristi
elroygcrabtree 12.5.2022 3:48
Full-grain leather upper for a premium feel and su
elroygcrabtree 12.5.2022 3:45
Durable rubber sole with herringbone pattern for a
elroygcrabtree 12.5.2022 3:42
Serrated three-stripe styling shows off classic ad
elroygcrabtree 12.5.2022 3:41
men's classic leather motorcycle jacket
masterpaper 11.5.2022 5:33
Anna Claire Models - luxury escort Mykonos
cekkekarze@biyac.com 9.5.2022 10:39
What the NBA unvaccinated avid gamers
Petbigame 9.5.2022 1:58
ACC Betting Preview: January 29th
Petbigame 9.5.2022 1:57
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Διπλοσοκολατένιο τσηζκέικ

recipe image
Προστέθηκε απόHlianna, Σάββατο, 20 Οκτώβριος 2012 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 1 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Ένα βελούδινο σοκολατένιο τσηζκέικ που δε θέλει ψήσιμο.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
Σερβίρει
10 άτομα
  • 150 γραμ. τριμμένα μπισκότα digestive    
  • 3 κ.σ. λιωμένη μαργαρίνη ή  βούτυρο
  • 400 γραμ. κρέμα τυρί (2 συσκευασίες)
  • 3 κ.σ. ζάχαρη
  • 5 φύλλα ζελατίνας
  • 250 ml κρέμα γάλακτος ελαφρά χτυπημένη
  • 300 γραμ. λιωμένη κουβερτούρα
  • 1 σφηνάκι grand marnier

Γλάσο

  • 1 κουβερτούρα λιωμένη σε μπεν μαρί
  • 100 ml κρέμα γάλακτος
  • 1 κ.σ. σπορέλαιο
  • 3 κ.σ. λικέρ πορτοκαλιού grand marnier
Οδηγίες
  1. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί (μια κατσαρόλα με ζεστό νερό στη φωτιά και επάνω της μια κατσαρόλα ή μπολ με τη σοκολάτα που θα λιώσει υπέροχα έτσι) ή στο χαμηλό σε φούρνο μικροκυμάτων.
  2. Λιώνουμε σε ένα μπρικάκι το βούτυρο η μαργαρίνη και την ανακατεύουμε με το τριμμένο μπισκότο (το τρίβουμε σε μπλέντερ ή βάζουμε το μπισκότο σε σακούλα και το χτυπάμε με τον πλάστη να γίνει ψιλοτριμμένο). Το μείγμα του μπισκότου πρέπει να είναι βρεγμένο αρκετά. Το βάζουμε σε φόρμα με σούστα μέγεθος 20 με 22 το μείγμα του μπισκότου και το πατάμε με το κουτάλι ελαφρά να ισιώσουμε την επιφάνεια. Το βάζουμε στο ψυγείο να περιμένει να φτιάξουμε τη γέμιση ή το φουρνίζουμε για 10 λεπτά στους 180ο  και το αφήνουμε να κρώσει. Αυτούς τους 2 τρόπους ακολουθούμε ΄, όταν φτιάχνουμε τσηζ κέικ που δε θέλει ψήσιμο.
  3. Μουσκεύουμε  τα φύλλα της ζελατίνας σε κρύο νερό και όταν μαλακώσουν, τα ανακατεύουμε με 3-4 κουταλιές βραστό νερό.
  4. Στο μίξερ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος , σε ελαφριά σαντιγί και τη βάζουμε σε ένα μπολ.
  5. Στην ίδια λεκάνη του μίξερ χωρίς να ξεβγάλουμε, ρίχνουμε το τυρί κρέμα με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε καλά σε μέτρια ταχύτητα για 3-4 λεπτά. Προσθέτουμε τη λιωμένη κουβερτούρα, τη λιωμένη ζελατίνα (που έχει υφή σαν νερό), το λικέρ πορτοκαλιού,  ανακατεύουμε τέλος και τη σαντιγί απαλά και με σπάτουλα σιλικόνης  από κάτω  προς τα επάνω.
  6. Το σοκολατένιο αυτό  μείγμα το ρίχνουμε στη φόρμα, στρώνουμε και βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει για 4 ώρες περίπου.
  7. Για το γλάσο πάλι σε μπολ (μπεν μαρί) λιώνουμε την κουβερτούρα μαζί με τη κρέμα γάλακτος και το λάδι. Όταν λιώσει, τότε προσθέτουμε το λικέρ.
  8. Όταν κρυώσει το τζηζκέικ, το περιχύνουμε με το γλάσο. 
  9. Για να το βγάλουμε από το τσέρκι , περνάμε το μαχαίρι τριγύρω στην περιφέρεια και με προσοχή το ξεφορμάρουμε. Το μεταφέρουμε με το πιάτο της βάσης στην ταρτιέρα μας.

 

Λίγα μυστικά ακόμα
  • Το γλάσο αυτό μπορούμε να το ρίξουμε στο τζηζκέικ και να μπει στο ψυγείο ή μπορούμε να το φτιάξουμε χώρια και να περιχύνουμε το κομμάτι μας κατά το σερβίρισμα.
  • Μπορούμε επίσης να σερβίρουμε το γλυκό μας αντι για γλάσο σοκολάτας με σάλτσα φρούτων του δάσους , φραμπουάζ, ράσμπερι, φράουλες κα. Μπορούμε επίσης  να αντι αυτών των 2 επιλογών, να στολίσουμε το κέικ μας με φρέσκα φρούτα των πιο πάνω φρούτων.
  • Η κρέμα γάλακτος μπορεί να είναι φυτική.
  • Σημείωση: Έχω προσθέσει στη συνταγή περισσότερο μπισκότο στη βάση,1 μεγάλο πακέτο νταϊτζέστιβ ή 1,5 πακέτο σε κανονικό μέγεθος, καθώς και περισσότερο λιωμένο βούτυρο, ώστε το μπισκότο να έχει νοτιστεί καλά. Η φόρμα μεγαλύτερη 26αρα, αλλά η γέμιση παρέμεινε η ίδια.
Σχόλια
Σχόλιο από vasiliki ver , Τρίτη, 23 Οκτώβριος 2012 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Θαύμα!!!!!!!!!
Μεταφορά στην κορυφή