Ελαφριά πατατόσουπα
- 1 κιλό πατάτες με κομμάτια
- 1 κύβο λαχανικών
- 1 κρεμμύδι χοντροκομμένο
- μισή κούπα λάδι
- ένα σφηνάκι κρασί λευκό
- 1 πράσο το λευκό σε ροδέλες
- αλάτι, πιπέρι
- λίγο μοσχοκάρυδο τριμμένο (μια πρέζα)
- γιαούρτι στραγγιστό
- Σοτάρω το κρεμμύδι, το πράσο, τις πατάτες, το λίγο μοσχοκάρυδο με λίγο λάδι για λίγα λεπτά.
- Σβήνω με το κρασί, προσθέτω ζεστό νερό να τα σκεπάζει, ρίχνω τον κύβο, συμπληρώνω αλάτι και πιπέρι και το αφήνω να βράσει μισή ώρα περίπου.
- Πολτοποιώ στο μπλέντερ ή με το μίνι πίμερ ώστε να έχω ένα χυλό.
- Μεταφέρω τη σούπα στην κατσαρόλα, προσθέτω το υπόλοιπο λάδι, διορθώνω τη γεύση και προσθέτω ζεστό νερό, ανάλογα με την πυκνότητα που θέλω.
- Σερβίρω με λίγο λάδι και μια κουταλιά γιαούρτι στραγγιστό