Ελιές πράσινες τσακιστές
- 2 κιλά ελιές πράσινες.
- 4 λεμόνια ,
- κλαδάκια άνηθου.
- 150 γραμμάρια ημίχοντρο αλάτι.
- Λάδι.
- Επλυνα τις ελιές και τις τσάκισα ελαφρά με το γουδόχερο(όχι να διαλυθούν), τις έβαλα σε δοχείο με νερό . Τις άλλαζα το νερό κάθε μέρα επί 8 μέρες.
- Έκοψα φετάκια τα λεμόνια ,έπλυνα τα κλαδάκια του άνηθου.
- Τοποθέτησα σε βάζα τις ελιές σε στρώσεις εναλλάξ με τις λεμονόφετες και τον άνηθο
- Έκανα άρμη με 6 κούπες νερό και το αλάτι και γέμισα μαυτήν τα βάζα.
- Έβαλα από πάνω μερικές κουταλιές λάδι να μην πιάσει μούχλα η άρμη.
- Τις άφησα σε σκιερό μέρος 20 μέρες και νάτες έτοιμες για το τραπέζι μας!
Αν δεν έχετε γουδόχερο χτυπήστε ΕΛΑΦΡΑ τις ελιές με ένα μικρό σφυράκι. Βρήκα την συνταγή στο delicienses.