Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Να σας γνωρίσω τον Κύριο;
Bianka 1.1.2020 21:45
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Hlianna 25.2.2019 8:35
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Hlianna 25.2.2019 8:11
Απ:Παιχνίδι: Βρες τη λέξη !
Johnnys 23.2.2019 22:50
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Johnnys 23.2.2019 22:21
Απ:Παιχνίδι: Συνέχισε την Παροιμία......
Johnnys 23.2.2019 22:18
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
Johnnys 23.2.2019 22:15
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Johnnys 23.2.2019 22:12
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
Johnnys 23.2.2019 22:10
Απ:Μαγειρεύω....φράσεις!
Johnnys 23.2.2019 22:05
Απ:ψωμί ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και συντηρητικά
Johnnys 23.2.2019 2:06
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Johnnys 22.2.2019 23:47
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Athina P 15.2.2019 10:59
Απ:Κεικ με τυρί μασκαρπόνε
Athina P 15.2.2019 10:52
Απ:Γιορτή !
Athina P 15.2.2019 10:50
Απ:Κάνναβη σε τροφές
Hlianna 2.2.2019 8:25
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
Athina P 23.1.2019 9:31
Απ:Περισσεύματα ζυμαρικών
Athina P 23.1.2019 9:28
Απ:Περισσεύματα ψαριού!
Athina P 23.1.2019 9:12
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Ελιές πράσινες τσακιστές

recipe image
Προστέθηκε απόΕ.Φ., Τρίτη, 04 Δεκέμβριος 2012
none
Περιγραφή

Μια πολύ ωραία εκδοχή για τις πράσινες ελιές μας!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Άλλες κατηγορίες
  • 2 κιλά ελιές πράσινες.
  • 4 λεμόνια ,
  • κλαδάκια άνηθου.
  • 150 γραμμάρια ημίχοντρο αλάτι.
  • Λάδι.
Οδηγίες
  1. Επλυνα τις ελιές και τις τσάκισα ελαφρά με το γουδόχερο(όχι να διαλυθούν), τις έβαλα σε δοχείο με νερό . Τις άλλαζα το νερό κάθε μέρα επί 8 μέρες.
  2. Έκοψα φετάκια τα λεμόνια ,έπλυνα τα κλαδάκια του άνηθου.
  3. Τοποθέτησα σε βάζα τις ελιές σε στρώσεις εναλλάξ με τις λεμονόφετες και τον άνηθο
  4.  Έκανα άρμη με 6 κούπες νερό και το αλάτι και γέμισα μαυτήν τα βάζα.
  5. Έβαλα από πάνω μερικές κουταλιές λάδι να μην πιάσει μούχλα η άρμη.
  6. Τις άφησα σε σκιερό μέρος 20 μέρες  και νάτες έτοιμες για το τραπέζι μας!
Λίγα μυστικά ακόμα

Αν δεν έχετε γουδόχερο χτυπήστε ΕΛΑΦΡΑ τις ελιές με ένα μικρό σφυράκι. Βρήκα την συνταγή στο delicienses.

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή