Ευωδιαστά κομμάτια χοιρινού σε σάλτσα πέστο βασιλικού

Μια εύκολη και νόστιμη συνταγή, για ένα γρήγορο φαγητό του 10 λεπτου με ελάχιστα υλικά.
- 1-2 ψαρονέφρια περίπου 500 γρ.
- Λίγο λάδι
- Μισή κούπα λευκό κρασί
- Αλάτι, πιπέρι
- 2 γεμάτες κ.σ. πέστο βασιλικού
- Φύλλα φρέσκου βασιλικού
- Κόβουμε το κάθε ψαρονέφρι κατά μήκος στη μέση και μετά σε μικρά κομμάτια.
- Ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρέας σε δυνατή φωτιά για 3-4 λεπτά, να ροδίσει ελαφρά όλο.
- Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το πέστο στο τηγάνι και το κρασί.
- Αφήνουμε για λίγο ακόμα στη φωτιά, μέχρι να πήξει ελαφρά η σάλτσα μας και στο τέλος προσθέτω και ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό.
- Σερβίρουμε με πουρέ, ρύζι ή με ταλιατέλες. Το σέρβιρα με φουρνοπατάτες που αγαπάμε πολύ.
Μπορούμε να φτιάξουμε τη δική μας σάλτσα πέστο.