Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Έρευνα για την ελληνική κουζίνα - 5 κουτιά δώρο
myGREEKbox 19.9.2017 12:18
Έρευνα για την ελληνική κουζίνα - 5 κουτιά δώρο
myGREEKbox 5.9.2017 8:17
Φτιαξε μια υπεροχη σπιτικη βυσσιναδα
howto 16.7.2017 16:45
Φτιάξε πετιμέζι σύκου
howto 11.7.2017 10:21
Φτιαξε ευκολα βανίλια υποβρύχιο
howto 11.7.2017 9:53
Φτιάξε εύκολα το υπέροχο λικέρ καρύδι
howto 11.7.2017 9:50
Φτιάξε την καλύτερη σπιτική κέτσαπ
howto 11.7.2017 9:46
Απ:Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Hlianna 22.4.2017 19:06
Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Αποστολία 22.4.2017 16:13
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
Bianka 17.10.2016 18:25
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
belladona 9.9.2016 12:12
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
netcafe2 4.6.2016 7:43
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 13.6.2015 17:24
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 15.4.2015 12:27
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 15.4.2015 12:25
ΦΤΙΑΞΤΕ ΣΚΟΝΗ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
howto 22.3.2015 17:08
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 26.2.2015 14:57
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 26.2.2015 14:57
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 20.2.2015 17:56
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 20.2.2015 17:55
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ




Φασολάδα λεμονάτη

recipe image
Προστέθηκε απόvasiliki ver, Σάββατο, 10 Μάρτιος 2018
none
Περιγραφή

Μια φανταστική συνταγή του Β. Καλλίδη για φασολάδα με λεμόνι!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
Σερβίρει
4 άτομα
  • 300-400 γραμ. φασόλια μέτρια
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 καρότα σε φετάκια
  • 3-4 κλαράκια σέλινο
  • 1 φλ. ελαιόλαδο
  • χυμός από 2 λεμόνια
  • 1 1/2 litro νερό ζεστό
  • Αλάτι ,πιπέρι,καρφάκια γαρύφαλλο.
Οδηγίες
  1. Βάζουμε τα φασόλια να βράσουν σε μπόλικο νερό για 15' ,τα στραγγίζουμε καλά.
  2. Σε φαρδιά κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια,καρότα,σέλινο για λίγα λεπτά να γυαλίσουν.
  3. Προσθέτουμε τα φασόλια μας ανακατεύουμε να σοταριστούν ελαφρά ,ρίχνουμε το 1 litro ζεστό νερό,αλατοπιπερώνουμε ,προσθέτουμε και το γαρύφαλλο.
  4. Χαμηλώνουμε την φωτιά μας και σιγοβράζουμε για 1 ώρα περίπου {ανάλογα τα φασόλια μας ,αν είναι βραστερά} ελέγχοντας το νεράκι ,προσθέτουμε και το υπόλοιπο.
  5. Τέλος αφού έχει βράσει το φαγητό μας προσθέτουμε το χυμό λεμόνι και ανακατεύουμε .
  6. Σερβίρουμε ζεστή την φασολάδα μας με ταραμοσαλάτα,ελιές ή ότι άλλο θέλουμε !

Λίγα μυστικά ακόμα

Ο Βασίλης Καλλίδης δεν σοτάρει τα υλικά απλά τα βράζει όλα μαζί . Εγώ πέρασα στο λάδι λίγα λεπτά τα υλικά μου και πρόσθεσα τα γαρύφαλλα για γεύση.

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή